perjantai 11. toukokuuta 2018

Katkonaiset TOP viikot

Viimeiset kaksi TOP viikkoa olivat kovin katkonaiset.
Sen lisäksi, että vappu ja helatorstai katkaisivat työharjoittelua, jäin myös sairauslomalle, traumaperäisen stressireaktion vuoksi. 

Työpaikassa ei ole mitään vikaan, viihdyn siellä oikein hyvin ja kaikki on mennyt loistavasti. Kukaan ei voi kuitenkaan hallita kaikkea sitä, mitä elämässä tulee tapahtumaan. 

Vielä viime viikon maanantaina hassuttelimme töissä vappupannoilla, sitten se iski vasten kasvoja, tuska johon tuntuu välillä kuristuvan. Sain sairauslomaa kaksi viikkoa, mutta päätin kokeilla töihin paluuta jo alle viikon jälkeen. Mietitytti, mitenköhän työt mahtavat sujua, mutta yllättävän hyvin meni. 


Oli kiva huomata, että asiakkaat olivat kaivanneet minua. Vakkaripapat olivat odottaneet, että minä käyn kaatamassa heille santsikierroksen ja he halusivat juuri minut kassalle rahastamaan, aika söpöä. Jopa hieman ujommatkin asiakkaat ovat uskaltautuneet puhumaan minulle ja katsomaan minuun päin. On ihana huomata, että olen saanut heidän luottamuksensa. 

Töissä menee siis hyvin, sen sijaan koulun loppukoe mietityttää. Minulla ei ole ollut aikaa eikä voimia lukea materiaaleja läpi. Tällä hetkellä päähäni ei kyllä varmaan edes jäisi mitään mieleen. Olen ollut nyt todella hajamielinen. Töissä tämä ei, ainakaan vielä, ole näkynyt mitenkään, siellä saan työvaiheen päälle ja hommat hoituvat. Kotona sen sijaan unohtelen paljon kaikenlaista, unohdan kesken lauseen mitä olin sanomassa tai mihin menossa, lapsen verkkahousut unohtuvat päiväkotipäivänä kotiin, en muista palauttaa erästä paperia ja jopa lapsen lääkkeet pääsevät loppumaan. 
Yleensä olen todella tarkka, toimitan kaiken ajoissa ja esim. lääkkeet eivät ole ikinä ennen päässeet loppumaan. En tajua, miten en huomannut niiden olevan lopussa. Kai sitä on toiminut nyt vain rutiininomaisesti, mutta sellainen ympäritön havainnointi ja ennakointi ei nyt tahdo onnistua täällä kotona. Onneksi ympärilläni on paljon ihania ihmisiä, joiden avulla olen saanut korjattua omat hajamieliset töppäilyni ja jotka kannattelevat eteenpäin.


Aurinkoista viikonloppua!

1 kommentti: