perjantai 20. huhtikuuta 2018

4. Kouluviikko

Niin vain vierähti neljäskin kouluviikko, viimeinen viikko lähiopetusta. Juuri kun tähän  kouluelämään alkoi tottua, niin tämä jo loppuukin.

Alkuviikosta opiskelimme hieman kahvilan palvelusanastoa englanniksi. Oli ihan hyvä kerrata vähän sanastoa ja sanontoja. Englanniksi kirjoittaminen ei ole vahvuuteni, mutta palvelutilanteessa kykenen kyllä keskustelemaan englanniksi ja se onkin varmasti se tärkein asia jos kahvilaan tulee englantia puhuva asiakas.

Leivoimme suolaisia kahvilatuotteita. Näistä leipomispäivistä minä nautin kovasti, vaikka jalat olivatkin aina kipeät seisomisesta.
Valmistimme saaristolaisleipää ja suolaisia piirakoita (kinkku, kala ja pekoni). Meidän ryhmämme kinkkupiirakka onnistui todella hyvin, siitä tuli niin kaunis. Harmi ettemme saaneet maistaa juuri sitä piirakkaa, se meni myyntiin. Paria muuta piirakkaa saimme maistaa ja ne olivat todella herkullisia.
Tiistaina oli jännittävä päivä, anniskelupassitesti! Päivä koostui anniskelupassikoulutuksesta ja päivän päätteeksi oli testi. Jostain syystä en jännittänyt tätä läheskään niin paljoa kuin hygieniapassia. Anniskelupassissa ei opiskeltava aineisto ole läheskään niin laaja ja monimutkainen kuin hygieniapassissa.
Oman ryhmämme lisäksi anniskelupassia tuli suorittamaan joukko ulkopuolisia, luokka oli täynnä väkeä. Kun testi oli tehty, jäi minulle ihan hyvä tunne, eiköhän se läpi mennyt. Tuloksia emme saaneet heti, mutta iltapäivällä opettajamme laittoi viestiä ja ilmoitti, että meidän ryhmästä kaikki läpäisivät testin, mahtavaa!
Seuraavana päivänä opettaja kertoi, että olin saanut kaikki vastaukset oikein! Ohhoh! Mikä hikipinko minusta on tullut, kun kummastakin testistä pärähti täydet pisteet, heh. Mutta hyvä näin, ihana huomata että olen edelleenkin kykenevä oppimaan uutta ja olenkin ollut innokas opiskelemaan.

Keskiviikkona harjoittelimme tarjoilunperusteita. Kävimme läpi kattausasioita ja saimme harjoitella astioilla tarjoilua. Kyllä oli sormet ja ranne kovilla kun koitti kanniskella lautasia oikeaoppisesti ja kahvikuppeja tarjottimella. Näitä ei kyllä kerrasta opi, tarvitsisi paljon harjoittelua.
Kävimme nopeasti läpi myös kassatoimintoja ja erilaisia maksutapoja.

Torstai oli viimeinen päivä kun olimme koulussa. Kävimme läpi TOP asioita, maanantaina alkavaa harjoittelua varten. Kokeilimme myös erilaisien smoothien valmistusta.
Iltapäivällä PAMin edustaja kävi kertomassa meille monesta tärkeästä asiasta. Saimme paljon hyödyllistä tietoa.


Perjantaina olikin ihan erilainen koulupäivä, menimme Helsinkiin Coffee Festivaleille! Messuilla näkyi monta koulussa opittua kahvinvalmistusmenetelmää, mutta toki oli myös kaikenlaista uutta ja ihmeellistä.
Itse en kahvia juo, joten pohdin onkohan messuilla mitään minulle. Toki tämän koulutuksen kautta kiinnosti mitä kaikkea on tarjolla, mutta esim. esitteessä mainittu olutkahvi ei saanut minun makuhermojani kutkuttamaan. Olin positiivisesti yllättynyt kun löysin messuilta usemmankin kojun, jotka olivat minun mieleeni. 

Alpron ja Sweet lifen pisteet olivat minun lempparini.
Messuilla Alpron pisteellä sai maistaa kookosmaitoon tehtyä Chai lattea ja ai että oli namia! Siinä maistui ihanasti pippuri ja kardemumma, mutta ei liikaa, kookosmaito pehmensi makuja kivasti. Tämä Chai latte tarjoiltiin kylmänä, se oli saanut tekeytyä yönyli.
En ole mikään kookoksen ystävä, mutta tässä kookosmaito toimi erittäin hyvin. Olen hurahtanut Chai latteen, namm!
Alpron pisteellä valmistettiin myös espressoja, vitsi miten hieno kuvio kahvin päälle muodostui maitovaahdosta, vaatii taitoa!


Sweet lifen pisteellä oli esillä erilaisia makusiirappeja ja maistiaisina korkeatasoisia artesaanijäätelöitä. Maistoin vadelmajuustokakkujäätelöä ja vegaanista minttusuklaajäätelöä. Niin herkullisia kumpikin, ihanat maut. Vegaani jäätelö oli kookospohjainen, tässäkin kookos toimi erittäin hyvin. Yllätyin kuinka vegaanista jäätelöstäkin oli saatu jäätelömäistä, koostumus oli hyvin samantapainen kuin tavallisessakin jäätelössä.


Meidän opiskelijaryhmää tule kyllä ikävä!
Tässä kuvassa osa meidän ryhmäläisistä.

Nyt on koulutuksen lähiopetukset käyty ja maanantaina alkaa työharjoittelu, jännää!

Nyt viikonlopun viettoon, huomenna minut löytää lapsimessuilta, hihasta saa tulla nykäisemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti