perjantai 13. huhtikuuta 2018

3. Kouluviikko

Kolmas kouluviikko takana ja enää yksi viikko jäljellä lähiopetusta, hurjaa! Tuntuu jo nyt haikealta ajatella, että tämä ihana ryhmä pitää jättää. On tuntunut hyvältä olla osa ryhmää, kuulua johonkin. Ryhmällämme on oma whatsapp-ryhmä ja siellä viestitellään suht aktiivisesti, jaetaan vinkkejä ja tsempataan toisiamme. Näitä tyyppejä tulee kyllä ikävä!

Tälläkin viikolla on tullut opittua ja kokeiltua paljon uutta.
Alkuviikosta tutustuimme erikoiskahveihin ja pääsimme kokeilemaan espressokonetta. Espresson valmistuksen sain onnistumaan ilman ongelmia, mutta maidonvaahdotus espressokoneen höyryn avulla olikin hankalaa! Kuuman höyryn avulla vaahdotettava maito pelotti, mitä jos se roiskuukin pitkin poikin, auts. Maitovaahdon valmistus pressopannulla sen sijaan oli ihanan helppoa, ehdottomasti enempi minun juttuni kuin sen kuuman höyrypillin kanssa taiteilu. Mutta ehkä minä vielä opin sen pillinkin kanssa työskentelemään.


Teimme myös cappucinoa ja lattea. Pressopannulla valmistimme Chai lattea, joka on mausteista mustaa teetä (ei siis kahvia) ja maitovaahtoa. Ihastuin tähän Chai latteen, niin hyvääää! Chai latessa on mausteina mm. pippuria, kanelia ja hunajaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.


Erikoiskahvien lisäksi opiskelemiamme juomia olivat teet, kaakaot sekä kylmänä ja kuumana tarjottamat juomat. Saimme myös hieman selvyyttä sokeriviidakkoon.

Tiistaina saimme päällemme työvaatteet, valkoisen takin ja hatun (sekä omasta takaa mustat housut ja erilliset työkengät). Tarkoitus oli, että kaikilla olisi päässään sellainen ohut harsomainen, suihkumyssyn näköinen myssy, joka pitäisi hiukset aisoissa. Noooh, tämä minun pitkä ja paksu pehkoni ei edes letitettynä mahtunut neljänkään myssyn sisään, heh. Onneks opettajalla oli jemmassa kankainen hattu, jonka sisään sain sujautettua hiukseni.
Saimme leipoa makeita leivonnaksia, tästä tämä jauhopeukalo oli niin innoissaan. Olin omalla mukavuusalueellani. Tutustuimme perustaikinoihin: hiivataikinat, murotaikinat, voitaikinat, vaahtotaikinat ja kohottamattomat.
Ryhmämme sai aikaiseksi pullia, sämpylöitä, viinereitä, kroisantteja, marjakoreja, muffinseja ja erilaisia kääretorttuja. Sokeriähky oli taattu kun näitä maistelimme. :D

Leipomisen kautta tuli koulun keittiö hieman tutummaksi, mistä löytyy mitäkin ja miten mikin laite toimii. Erittäin opettavaista, käytännössä nämä asiat oppiikin parhaiten. Mm. uunit ja astianpesukoneet olivat ihan erilaisia kuin kotikoneet.


Puolessa välissä viikkoa opiskelimme kahvilapalveluita RUOTSIKSI! Ruotsi ei todellakaan kuulu vahvuuksiini, joten tämä hieman kauhistutti. Mutta päivä olikin oikein mukava ja leppoisa. Tehtävät eivät olleet liian vaikeita ja saimme tehdä ryhmissä videon kahvilan palvelutilanteesta ruotsiksi, se oli yllättävän hauskaa. Ihanaa että tästä oli tehty mukavaa ja hauskaa, ei pakkopullaa. Kiitos tästä kuuluu opettajalle, jäi hyvä fiilis ja jotain tuli opittuakin.

Loppuviikosta opiskelimme it's Learningin käyttöä (tätä kautta saamme mm. tehtäviä).

Perjantaina olikin jännittävä päivä, hygieniatesti!
Yritin lukea näitä asioita niin paljon, että iski ihan migreeni. Meinasi tulla jo epätoivo sitä lakipykälätekstiä lukiessa, huh. Onneksi saimme myös selkokielellä kirjoitettua materiaalia ja asiat alkoivat mennä ymmärrykseen, eikä migreeni vaivannut enää. 

Kyllä koepäivänä jännitti! Jännitti ovatko kysymykset kamalan vaikeita, mitä jos en pääsekään läpi, apua!
Kun testipaperi annettiin eteeni ja katsoin kysymyksiä, ensimmäinen ajatus oli o ou. Rauhallisesti koitin lukea jokaisen kysymyksen tarkkaan ja vastata niihin. Oli paljon kiperiä kysymyksiä, ei todellakaan tullut tunnetta että olisi helppo koe! Kysymyksethän arvotaan ja meille taisi osua juuri niitä hankalia kysymyksiä. Joitan todella helppojakin oli joukossa, mutta paljon myös niitä joita joutui ihan oikeasti miettimään.
Onneksi saimme tietää vastaukset heti, olisi ollut kamalaa odotella tuloksia viikonlopun yli. Meinasin pudota penkiltäni kun sain tietää tulokseni! Ei voi olla totta, sain pisteitä 40/40! Tuli niin hyvä fiilis, voittajafiilis! Nyt olen suorittanut sen, mitä tältä kurssilta odotin ehkä eniten. 

Tästä on hyvä aloittaa viikonloppu, hymyssäsuin.
Viikko on ollut antoisa, mutta rankka (muistakin kuin kouluun liittyvistä asioista johtuen). 
Univelkaa on kertynyt ja oma jaksaminen ollut koetuksella. Yritän saada levättyä viikonloppuna ja kerättyä voimia ensiviikkoon. Aloitimme viikonlopun tytön kanssa ostamalla kevään ekat jätskit ja nauttimalla ne aurinkoisessa kevätsäässä.


Huomisen pitäisi olla aurinkoinen, 
joten aurinkoista viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti