perjantai 27. huhtikuuta 2018

1. TOP viikko

Ensimmäinen työssäoppimisviikko takana. Aloitin TOP-jaksoni ihanassa, hyvin perinteisessä pikkukahvilassa. Paikka vaikuttaa juuri sopivalta minulle, sellainen hyvänmielen kahvila, aito ja perinteinen. Tästä on hyvä aloittaa.


Olen päässyt tekemään töitä monipuolisesti. Tehtäviini on kuulunut tuotteiden myyntiä (ja tuotteiden opettelua), kassanhoitoa, astiahuoltoa, siivoamista, kahvinkeittoa ja asiakaspalvelua, aikalailla kaikkea mitä kahvilassa tehdään.

Varsin nopeasti opin kassan ja astianpesukoneen käytön. Loppuviikosta osasin jo ennakoida, milloin kahvia tulisi keittää lisää, milloin on hyvä hetki hoitaa tiskit, koska pöydät siistitään yms. Voin sanoa, että olen tyytyväinen tähän ensimmäiseen viikkoon.

TOP ohjaajani on ihanan inhimillinen ja kannustava, muttei liian lepsu. Hänen opissaan on hyvä opetella uutta.
Kahvilassa käy paljon vakioasiakkaita, heitä kiinnosti heti kuka minä olen ja mitä opiskelen. Hekin ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Vakkaripapat ovat jopa uskaltaneet vitsailla minulle.

Tällä viikolla olen mennyt pääsääntöisesti klo 8 töihin, paitsi perjantaina työpäivä alkoi klo 5.30. Tuo kasin aamu on näin pienen lapsen yh-äidille huomattavasti parempi/helpompi kuin puoli kuuden aamu, mutta siitäkin selvittiin hyvin.
Ensiviikolla olisikin tiedossa yksi iltavuoro.

Olen viihtynyt TOP paikalla hyvin, toki uusien asioiden opettelu väsyttää ja jalat ovat kovilla kun en ole tottunut seisomaan niin paljoa, mutta kaiken kaikkiaan viikko oli onnistunut.

Hieman riskillä lupauduin tekemään myös yhden kakkutilauksen viikolla. Hyvin sain sen tehtyä, mutta oman kodin hoitaminen jäi kyllä liian vähäiselle huomiolla. Energiaa ei enää riittänyt pyykinpesuun ja ruuanlaittoon yms kun ensin oli ollut töissä ja sitten vielä leivoin kakkua. Nämä ovat niitä hetkiä, kun toivoisi että arkea olisi jakamassa myös toinen aikuinen.
Kakkujen leipominen on edelleenkin suuri intohimoni, enkä aio luopua siitä. 


Tänään suuntasimme työvuoroni päätyttä vanhempieni luokse paistelemaan vappumunkkeja ennakkoon, namskis. Oli ihana nähdä osa läheisistä, höpistä, herkutella ja pelata lautapaeliä yhdessä, hyvää vastapainoa arjelle. Ensiyönä luulisi unen maistuvan.

Viikonloppukin on tällä viikolla aivan täynnä menoja, täytyy silti yrittää löytä edes pieni hetki rentoutumiseen, jotta jaksan taas energisenä ensi viikon.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

 1. Upea kakku, taas kerran!

  Ihanaa, että opinnot ja harjoittelu sujuvat hyvin ja ovat selvästi Just Se Siun Juttu!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minna!

  Tämä on kyllä ihan minun juttuni, voi kun tämä vielä työllistäisi minut.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Minna!

  Tämä on kyllä ihan minun juttuni, voi kun tämä vielä työllistäisi minut.

  VastaaPoista