keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Heppakakku

Vitsi miten ihanaa saada jo neljäs kakkutilaus samalta tilaajalta! Se luo uskoa siihen, että taidan olla aika hyvä tässä leipomisessa ja sokerimassakoristeiden tekemisessä. Tuskin hän tilaisi minulta aina kerta toisensa jälkeen, jos ei olisi ollut tyytyväinen tekeleisiini.

Uravalmennuksen myötä olen ymmärtänyt, kuinka tärkeää on ymmärtää omat vahvuudet ja taidot, olla niistä ylpeä ja uskaltaa sanoa ne ääneen. Itsensä kehuminen taitaa vain usein olla aika hankalaa, ainakin minulle se on.
Jatkossa yritän olla vähättelemättä tekeleitäni. Eihän mikään tahdo edetä mihinkään, jos ei usko itseensä ja omiin taitoihinsa.


Viime vuonna sain tehdä kirahvikakun, nyt sama tilaaja toivoi heppakakkua. Sain kuvia tilaajan tyttären lempileluhevosesta ja tein koristeen sitä silmäillen.
Aloitan aina kakkukoristeuden teosta, jotta ne ehtivät kuivua ajoissa. Lisäksi ne vievät sen verran paljon aikaa, ettei niitä kannata jättää viimetippaan.
Tämä oli ensimmäinen heppa-aiheinen sokerimassahahmo jonka tein. Ensin se näytti aivan lehmältä! Muokkasin hieman turpaa ja korvia, pikkuhiljaa siitä muodostuikin varsin suloinen heppa, johon olin tyytyväinen. Tässä koristeessa pidän erityisesti noista hevosenkengistä, niistä tuli kiva yksityiskohta.
Kakun mauiksi haluttiin suklaa ja mansikka, nämä ovat ehdottomasti suosituimmat maut joita minulta toivotaan. Pursotuksiin ja värimaailmaan sain vapaatkädet. Väreiksi valitsin keväisen hempeät pastellinsävyt, vaalenapunaisen ja vaaleanvihreän. Reunapursotuksiin kokeilin uutta tyllaa ja jäljestä tuli aika kiva. Päälle tuli minulle jo ennestään tuttu ruusupursotus, joka on mielestäni hyvin kaunis. Heppakoristeen alla on voikreemi, joka toimii eristeenä eikä koriste näin sula kakun päälle (kerman päällä koriste sulaisi).Tätä kakkua ja koristetta oli ihana tehdä. Tilaaja oli oikein tyytyväinen, kuten myös juhlien sankari itse. Tämä on se paras palkka tässä hommassa, se että olen onnistunut ilahduttamaan jotakuta omilla tekeleilläni. 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. 😊
   Tämä kakku kuuluu kyllä niihin, joihin olen itsekin tyytyväinen. 😊

   Poista
 2. Vau, sie olet kyllä oikea kakkuvelho!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! 😊
   Kakkuvelho, sehän kuulostaa oikein hyvältä. 😃

   Poista