lauantai 3. maaliskuuta 2018

3. Talvilomaviikko

3. ja viimeinen talvilomaviiko otettiin mahdollisimman rennosti. Paljon kiireetöntä yhteistä oleilua.
Useampana aamuna herätyskelloa ei laitettu soimaan ja jos yövaatteita ei halunnut vaihtaa pois, sai päivän mennä yöppäreissä. Sennistä oli hauskaa kun ulos mentäessä haalarin alle saikin jättää yöppärin. Hän pitikin lähes koko viikon yövaatteita tai prinsessamekkojaan. Hän on kyllä kova vaihtelemaan asuja, päivän mittaan käytössä saattoi olla kolme eri yövaatetta ja useampi prinsessamekko. Minusta hassuin asuvalinta, mitä hän käyttää, on Ville Viking tuubihuivit, jotka tyttö laittaa itselleen topiksi ja minihameeksi. Hän vaihtelee asuja useasti päivän mittaan, mutta tavallisten arkivaatteiden pukeminen on huomattavasti vastenmielisempää puuhaa kuin pukeutuminen prinsessamekkoon, heh.


Viikko aloitettiin liikunnallisella talviloman temmellyspäivällä. Näitä temmellys-/peuhapäiviä järjestetään yleensä kerran kuussa, niissä lapset saavat testailla urheilutalolla erilaisia urheiluvälineitä mm. trampoliinia, puolapuita, temppurataa ja hulavanteita. 
Senni näytti minulle kuinka hienosti hän oli oppinut tekemään kuperkeikan vauhdilla. Kuperkeikka on onnistunut jo vuosia, mutta nyt näin ensimmäisen kerran kun se onnistuis vauhdin kanssa. Hän sai muiltakin vanhemmilta ihailua, siitäkös meidän esiintyjä tyttömme innostui ja kuperkeikkoja näytettiin oikein urakalla. Paikalla oli paljon ihan pieniäkin lapsia, taaperoita jotka olivat juuri oppineet kävelemään. He koittivat kovasti tehdä kuperkeikkoja Sennin perässä, niin suloisia kun pohtivat peppu pystyssä että mitenkäs tämä nyt tehtiinkään.

Naapurikaupunkiin tuli PaaPiin kankaiden pop up myynti. Matkustimme Sennin kanssa kaksin junalla kankaita ihailemaan. Senni löysi monta ihanaa kangasta, mutta hänen ehdoton lempparinsa oli autokuvioinen trikoo. PaaPii desing on meille ennestäänkin tuttu ja olen kovin tykästynyt heidän kankaisiin, ne ovat laadukkaita, luomupuuvillaisia, niissä on herkulliset värit ja kuosit. Se että PaaPii on suomalainen yritys on todella iso plussa. 

Kankaita tulikin ostettua kassillinen, äitini pääsee taas näyttämään ompelutaitojaan kun vien kankaat hänelle. Tämä on meidän kolmen, Sennin, äitini ja minun, yhteinen juttu. Yhdessä suunnittelemme ja mietimme mitä kankaista tulee.

Sen lisäksi että kävin Sennin kanssa kangasostoksilla, kävimme ostoksilla ja syömässä kauppakeskus Willassa. Senni pääsi myös leikkimään kauppakeskuksen leikkipaikkaan, sielläkin hän viihtyi hyvin, pääsi pelaamaan mm. minigolfia ja koripalloa ja sai eräästä pojasta leikkikaverenkin.
Oli ihana, äidin ja tyttären, yhteinen shoppailupäivä.

Löhöpäivätkin ovat välillä tarpeen ja niiden kiireettömyydestä nauttii. Eräs löhöpäivä piipahdimme kuitenkin läheiseen kahvilaan päiväherkuille. Minun on jotenkin vaikea ymmärtää, että minun pieni tyttöni on jo niin iso, että hänen kanssaan voi viettää yhteisiä shoppailupäiviä tai mennä kaksin kahvilaan ja oikeasti nauttia niistä hetkistä. Sennikin haluaa pukea "hienostelu" vaatteet päällensä ja ottaa oman pienen käsilaukkunsa mukaan, ihan niin kuin äitikin. Rakas pieni tyttöni, kasvat niin nopeasti etten meinaa pysyä perässä.


Tälläkin viikolla saimme nauttia perheaikaa kun Vilma ja Teppo tulivat meille yökylään. Minä käväisin kävelyllä ystäväni kanssa, kun isi jäi tyttöjen kanssa kotiin. Kun tulin takaisin, teimme Tepon kanssa yhdessä ruokaa ja tytöt leikkivät leikkejään. Mitään sen kummallisempaa ohjelmaa emme tarkoituksellakaan kehitelleet, saimme vain olla yhdessä ja nauttia siitä hötkyilemättä.
Iltapala pöydässä Teppo koitti opettaa Senniä rikkomaan keitetyn kananmunan kopauttamalla sitä päähänsä. Vilmalle on opetettu tämä sama tapa, jonka Teppo on isältään aikanaan oppinut. Senni epäröi hetken, pohti likaantuvatko hänen hiuksensa ja sattuuko se, mutta oli pian jutussa mukana ja sitten naurettiinkin jo kippurassa. Juuri tällaiset hetket ovat niitä ihania yhteisiä hetkiä, kun ei ole kiire ja nauretaan yhdessä kippurassa ja hassutellaan. Olette niin rakkaita muruset.
Illalla kuuntelimme kun tytöt höpöttelivät keskenään ennen nukahtamista ja Senni "luki" siskolle iltasatua.Viikko päättyi kaverisynttäreihin. Senni sai kutsun ystävänsä synttäreille, johon hän tutustui jo ihan pikkuisena muskarissa ja perhekerhossa. Ihanaa että niitä ihan ensimmäisiäkin ystäviä on edelleenkin mukana kuvioissa.
Ostimme shoppailureissullamme Sennin ystävälle lahjaksi kimaltelevan käsilaukun, jonka sisälle sujautimme vielä karkkikorupaketin. Teemaan sopimaan askartelimme yhdessä käsilaukkukortin.


Nyt olemme totutelleen jo viikon ajan uudenlaiseen rytmiin. Lomalla nukuttiin niin pitkään kun haluttiin, niin tai siis niin pitkään kun Senni nukkui eli kahdeksaan. Nyt tämä viikko ollaan herätty pari tuntia aikaisemmin, jotta ensiviikolla herääminen ei ehkä olisi niin kamalaa, kun uusi arki alkaa. Aikaisemmin Senni on mennyt niin myöhään päiväkotiin, että aamupala on syöty kotona, nyt totuteltiin siihen että aamupala syödäänkin päiväkodissa. 
Ei enää hitaita aamuja kotisohvalla hitaasti heräillen. Haikeaa, mutta hyvin meni ainakin tämä viikko aamujen osalta. Toivotaan että jatkossakin saadaan aamut rullamaan yhtä mukavasti.

Nyt on lomat lomailtu ja minä laitan kaikkeni peliin, jotta saamme uusia tuulia elämäämme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti