perjantai 26. tammikuuta 2018

Turtles-kakku ja virkattu nyppykukkaro

Pääsin tekemään vuoden ensimmäisen tilauskakun jo 2. viikolla.
Tilauskakku meni ystäväni 6-vuotta täyttävälle pojalle, teemana turtles. 
Sain kuvan, jonka mukaan lähdin toteuttamaan kakkua. 

Kakku sisälsi päärynämoussen, johon en kyllä ollut alkuunkaan tyytyväinen. Maku jäi aivan liian pliisuksi minun mielestäni, ei se pahaa ollut, mutta olisi tarvinnut vahvemman maun. Päärynä on itsessään hyvin hentoinen maku, joten rahka ja tuorejuusto laimensivat päärynäsoseen makua liikaa. Täytyy vain ottaa opiksi, seuraavalla kerralla voisi kokeilla laittaa sekaan päärynän palasia, jos näin saisi päärynän maun paremmin esiin. Samoin päärynäsoseen ja muiden ainesten suhteen voisin miettiä uusiksi. Ystäväni sanoi, että maku oli raikas eli ei se ihan metsään mennyt. Itse en silti ollut tyytyväinen.

Pieni poika oli tyytyväinen kakkuunsa, onneksi. Kai sitä on itse aina kaikista kriittisin omia tekeleitään kohtaan, tosin eihän sitä voi kehittyä jos ei osaa olla kriittinen.
Kakun ulkonäköön olin sentään tyytyväinen. Olen tehnyt paljon sokerimassakoristeita, mutta sokerimassalla päällystettyjä kakkuja ei ole tullut tehtyä montaakaan. Onnistuin kuitenkin saamaan sokerimassan kauniisti kakun päälle ja koristelemaan sen turtlesin näköiseksi.Virkkasin joululahjoiksi pieniä kukkaroita, nyt kummityttönikin sai oman kukkaron syntymäpäivälahjaksi.
Tämän kukkaron tein eri mallilla ja tyylillä kuin joululahjaksi menneet. Ensimmäistä kertaa kokeilin virkata nyppyjä ja ihastuin niihin täysin! Itseasiassa en ole varma millä nimellä tätä pitäisi oikeaoppisesti kutsua, nyppy, popcorn vai kupla? Ihan uusi juttu minulle, mutta oli se sitten nimeltään mikä tahansa, on se hyvin kaunis. Sovitaan vaikka että ne ovat nyppyjä.

Nypyistä tuli niin kiva pinta ja ne oli helppo tehdä. Mutta arvatkaas löydänkö ohjetta, jonka avulla sen tein, no en! En edes muista löysinkö sen jostain fb ryhmästä vai youtubesta. Hitsi! Muistan kyllä miten se tehtiin, mutta olisi ollut kiva laittaa se tänne ylös, jotta voin palauttaa sen mieleen myöhemminkin ja jotta tekin olisitte voineet halutessanne kokeilla sitä.

Onneksi löysin youtubesta englanninkielisen videon, jossa kerrotaan tuo tekniikka selkeästi.
Tein muuten ihan samalla tavalla kuin videossakin, mutta nyppy kerrokset aloitin eritavalla. Videossa nyppykerros aloitetaan nypyllä, joka on hiukan erilainen kuin muut nypyt. Videolla nyppykerros aloitetaan virkkamalla 3 ketjusilmukkaa ja edellisen rivin viimeiseen silmukkaan tehdään nyppy. 
Minä taas aloitin nyppykerrokset seuraavasti, virkkasin yhden (1) ketjusilmukan ja seuraavaksi yhden kiinteän silmukan edellisen rivin viimeiseen silmukkaan (siis siihen missä videolla tehdään ensimmäinen nyppy). Vasta sitten aloitin nypyn tekemisen, seuraavaan silmukkaan. Näin kaikki nyppyni olivat samanlaisia, eikä erilaisia reunanyppyjä tarvita. Toivottavasti selitykseni ei ollut ihan hepreaa, heh.

Kukkaron/pussukan kaveriksi tein mekkokortin, mekkokortit ovatkin olleet minun lemppareitani jo tovin.


3 kommenttia: