lauantai 6. tammikuuta 2018

DIY Hammastahnapeura ja siluetti-Senni

Jo useampana talvena olen maalaillut kotimme ikkunoihin hammastahnalla erilaisia koristeita (klik ja klik).
Tänä talvena olohuoneen ikkunaamme muodostui peura, jonka sarvista roikkuu jotain helminauhan tapaisia. 
Hammastahnamaalaus on hauskaa puuhaa, vain mielikuvitus on rajana, eikä tähän kulu paljoa rahaa.
Senni halusi lastenhuoneen ikkunaan tähtiä ja ne hän sai. Keittiönikkuna jätettiin tällä kertaa maalailematta. 

Löytyykö teidän kodista hammastahnataidetta?Reilu vuosi sitten olimme remonttiapuna ja Senni leikki omalla varjollaan, joka muodostui seinälle raksavalon avulla. Tytöllä oli lettisaparot päässä ja hän katseli varjoaan kädetpuuskassa, varjo näytti aivan Peppi Pitkätossulta! Siitä sain sisustusidean kotiimme! Peppimäinen siluettikuva tytöstä lastenhuoneen oveen olisi ihana, pakko saada!
Ajatus muhi päässäny reilut puolivuotta, sitten ryhdyin tuumasta toimeen. Sennin varjo heijastettiin oveen teipattuun paperiin, raksavalon avulla. Piirsin kuvan varjon ääriviivoja pitkin ja leikkasin kuvion irti kaavaksi. Ostin mattamustaa dc-fixiä ja paperikaavan avulla piirsin kuvan dc-fixin nurjalle puolelle. Tässä vaiheessa kannattaa miettiä miten kaavan asettelee, haluaako kuvan peilikuvana vai ei. Toki varjon voi jäljentää dc-fixiin suoraan varjostakin. Minä halusin pelata varman päälle ja tein paperikaavan, jotta lopputulos varmasti miellyttäisi minua. Ja täytyy sanoa, että siitä tuli parempi kuin edes osasin kuvitella! 
Siinä se on nyt koristanut lastenhuoneen ovea jo useamman kuukauden ja siinä saa olla jatkossakin. Kuvasta tuli ihan Sennin näköinen, moni hänet on siitä tunnistanutkin, vaikka eivät ole tienneetkään kuvan tarinaa etukäteen.
 
Lastenhuoneen ovessa on ollut jos jonkinlaisia koristuksia (klik), mutta tämä on ehkä pitkäaikaisin. Tämä on ajaton, sopii myös muun kodin sisustukseen, mutta on sopivan lapsenmielinen ja leikkisä.Mitä mieltä olette siluetti-Sennistä?

3 kommenttia: