lauantai 30. syyskuuta 2017

Nakit termarissa

Maanantaina oli mitä kaunein ja lämpimin syyspäivä, oivallinen päivä suunnata syysretkelle kera eväiden.
Valkjärvi on muodostunut retkipaikoista meidän lemppariksi, siispä menimme sinne. 

Yleensä paistamme grillikatoksessa makkaraa. Grillimestarina on toiminut Teppo, mutta tällä kertaa hän ei töiden takia päässyt mukaamme. Minua ei kiehtonut ajatus grillin vieressä tönöttämisestä ja savunhajuisista vaatteista, joten päätin että grillaus saa jäädä. Jotain lämmintä evästä olisi kuitenkin kiva syödä.
Muistinkin vinkin, jonka olin aikasemmin lukenut jostain, termarinakit! Niitähän me otetaan mukaan porkkana- ja omenalohkojen lisäksi!

Termarinakit ovat ihan älyttömän helpot toteuttaa. Tarvitset vain termarin, meillä oli ruokatermari mutta varmaan onnistuu isossa normitermarissakin.
Kylmät nakit laitetaan termariin ja päälle kaadetaan kiehuvaa vettä. Sitten vain kansi kiinni ja kohti retkipaikkaa. Nakit valmistuvat matkalla ja perillä saatte nauttia lämpimistä nakeista. Meillä tämä oli ainakin ihan huippueväs, pääsee ehdottomasti jatkoon. Nopea, vaivaton eikä vie paljoa tilaa eväskorissa ja maistuu kaikille.

Retkellä minun ei tarvinnnut uhrata ajatustakaan eväille, saimme nauttia kauniista syksyisestä luonnosta kaikessa rauhassa. Nautimme auringonlämmöstä, laiturilla istuen. Katselimme sieniä ja  maistelimme puolukoita. Keräilimme männynkäpyjä tulevia askarteluja varten ja tyttö sai uittaa leikkivenettään rannassa. Kovasti olisi pikkuneidin tehnyt mieli mennä uimaan, mutta mieli muuttui kun sai kokeilla kädellä kuinka kylmää vesi jo oli, hih.


Nälän yllättäessä eväät olivat jo syöntivalmiina, helppoa kuin mikä. Termarinakit toimivat varmasti retkieväinä myös talvella. Ovatko termarinakit teille tuttuja?

1 kommentti:

  1. Uuu, uusi vinkki nuo nakit, mutta tulevat meillä kyllä käyttöön!

    VastaaPoista