tiistai 18. heinäkuuta 2017

4v synttärit

7.7.2017 meidän pikkuinen täytti neljä vuotta. Aina sitä jaksaa hämmästellä, miten me olemme voineet saada aikaiseksi jotain niin ihmeellistä, ihanaa, kaunista ja ainutlaatuista. Miten siitä pienestä nyytistä on kasvanut jo neljävuotias, reipas ja viisas tyttönen.


Viime lauantaina juhlimme neljävuotiastamme. Niin kuin aikaisempinakin vuosina, juhlat pidettiin vanhempieni omakotitalossa. Siellä on tilaa lasten temmeltää.
Nyt sattuikin aivan ihana, aurinkoinen päivä ja saimme viettää päivän ulkona. Meillä on ollut aivan mahtava tuuri, kun jokaisena vuotena juhlapäivänä on ollut aurinkoinen sää. Nyt näytti ensin siltä, että vettä tulee kuin saavista kaatamalla (ja näin jo kauhukuvia siitä kun kun me kaikki, noin kolmekymmentä henkeä, sulloutuisimme sisälle ja lapset hyppisivät seinillä). Onneksi sää kuitenkin suosi ja saatiin mitä mahtavin kesäsää! Mummi totesikin tähän, että tyttö on syntynyt onnellisten tähtien alla ja siksi sää suosii. Ihanasti sanottu.
Sennin synttäreillä on aina ollut äitini kasvattamia pioneja, niin kauniita.
Muut kukat Senni kävi poimimassa Papan kanssa.Eniten ulkojuhlista taisivat nauttia lapset, jotka saivat kirmailla pitkin pihanurmea, pelata jalkapalloa, heitellä frisbeetä, keinua ja osalla taisi olla majaleikitkin käynnissä. 
Aikuisetkin saivat näin tilaisuuden istahtaa rauhassa alas ja nauttia synttäriherkuista ja vaihtaa kuulumisia muiden kanssa. Lasten iloisia leikkejä oli ihana seurata.


Innokaana leipurina, tarjoilut olivat minulle tietenkin tärkeä asia. Minusta on ihana suunnitella ja leipoa tarjottavia. Suurinosa tarjottavista oli viljattomia ja perunattomia sekä laktoosittomia. 

Meillä on aina ollut jokin teema ja tänä vuonna se oli prinsessat. Prinsessakausi on nyt hyvin vahvana päällä, heh. Synttärisankari sai tietenkin itse esittää toiveen kakun mausta ja ulkonäöstä. Toiveena oli vadelman makuinen kakku, jossa olisi prinsessaruusunen. Sitten alkoi minun osuuteni, toteutuksen suunnittelu. 
Kakkuun tuli vadelmamousse, jonka seassa oli kokonaisia vadelmia (ihanan raikas, tämän hetkinen lempparini). Vadelmamoussen kaveriksi tein minttusuklaamoussen. 

Päätin kokeilla, ensimmäistä kertaa, tehdä barbiekakun.
Koska syöjiä oli paljon, tein ison pyöreän kakun jonka päälle varsinainen barbiekakku tuli. Näin mekosta ei tarvinut tehdä luonnottoman isoa. Pyöreä kakku sai mintunvihreän kermapursotuksen, terälehtipursotuksella. Barbin mekkokakku taas sai vaaleanpunaisen kermakuorrutteen, ruusupursotuksella. Lisäksi barbin (Ruususen) mekon yläosan olin tehnyt valkoisesta sokerimassasta ja koristeena pieniä vaaleanpunaisia ruusuja. Pyöreän kakun ja mekkokakun välimaastoon olin tehnyt kreemiruusuja ja sinisiä sokerimassakukkia. Kreemiruusut jätin kuitenkin laittamatta, ne olisivat olleet liikaa.
Hukkaan kreemiruusut eivät kuitenkaan menneet, ne pääsivät koristamaan Tepon tekemiä mansikkatoffeepiiraita.
Muita makeita tarjottavia olivat fariinimarengit ja päärynän makuiset marengit, porkkanakakku, itsetehtyjä wilhelmiinakeksejä ja kaupan kuningatarvohveleita ja karkkibuffet Sennin lempikarkeilla.

Suolaisina oli kestosuosikkiamme lämminsavulohihyydykekakkua, cocktailtikkuja sekä pantonkia ja tuorejuustoja.
Tarjottavaa oli yllinkyllin, itseasiassa liikaakin. Me ei vain osata tehdä juuri ja juuri riittävää määrää, aina tehdään niin että varmasti riittää. :D

Koska vieraita tuli paljon, olen kokenut järkeväksi laittaa jokaisen tarjottavan eteen pienen kyltin, jossa kerrotaan mitä missäkin kipossa ja lautasella on tarjolla. Tämä on näppärää, ei tarvitse jokaiselle erikseen kertoa, mitä missäkin on. Teemaan sopivasti nimesin herkut prinsessoiden mukaan esim. Lumikin mansikkatoffeepiiras tai Bellen porkkanakakkuset. Kylteissä oli aina tarra kyseisestä prinsessasta.


Monenmoista onnittelijaa kävi tyttömme syntymäpäiväjuhlilla. Mieleenpainuvin taisi olla poliisisetä, jota myös eräs ohikulkija jäi hämmästelemään pihan viereen, mitä lie kuvitteli tapahtuvan, heh. Poliisi partioi usein vanhempieni talon vieressä ja puhalluttaa ohikulkevat autoilijat. Päätimme käydä kysymässä poliiseilta, olisivatko he ehtineet käydä onnittelemassa neljävuotiastamme ja tulihan sieltä iloinen poliisisetä tuomaan onnentoivotukset ja käski vielä pitämään hauskat juhlat. Tytöstä tämä oli iso juttu ja varmasti muistaa tämän vieraan.

Senni on oppinut päiväkodissa toisen säkeistön Paljon onnea-lauluun ja toivoi kovasti, että se hänelle laulettaisiin. Pitihän se laulaa ja tyttö oli siitä niin hyvillään. 

Laulu menee näin:
Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan
paljon onnea Senni, paljon onnea vaan.
Sua onnitellaan, sua onnitellaan,
nyt on syntymäpäivä, sua onnitellaan.

Oli ihanaa kun iso osa kutsutuista pääsi paikalle ja Senni pääsi leikkimään niin monen serkkunsa kanssa. Lapset olisivat varmasti jaksaneet leikkiä iltamyöhään asti, välillä kävivät nappaamassa hiukan purtavaa ja taas leikit jatkuivat. Iloiset juhlat, kiitos niistä kaikille juhliin osallistuneille.Mummun ja Papan tuoma lahja, Espanjasta.
Ensimmäiset korkkarit. :)

4 kommenttia:

  1. Ihanat synttärit teillä on ollut. :) Upea kakku, jälleen kerran! Ja ihanaa, että poliisikin osallistui Sennin onnittelemiseen!

    VastaaPoista
  2. Vitsit miten hauska veto poliiseilta! Ihana kakku ja sievä pieni prinsessa teilläkin siellä.

    VastaaPoista