perjantai 2. kesäkuuta 2017

Sateenkaarikakku

Toukokuussa juhlittiin 11-vuotiasta Vilmaa. <3
Minä sain kunnian tehdä kakun synttärijuhliin.

Kyselin tytöltä, millaisen kakun hän haluaa. Toiveena oli kakku, jossa olisi jollain tavalla tuhatjalkainen. Annoimme hänelle joululahjaksi iiiison tuhatjalkaispehmolelun ja nyt hän halusi sen myös synttärikakkuunsa. 
Ryhdyin tuumasta toimeen ja tein sokerimassasta tuhatjalkaisen kakun päälle koristeeksi.

Vilma oli tykästynyt kakkuun jonka tein pääsiäiseksi (pupukakku). Kakussa oli terälehtipursotukset, joten päätin tehdä samanlaiset myös Vilman kakkuun.
Pursotuksiin valitsin samat värit kuin mitä tuhatjalkaisessakin oli, sateenkaarenvärit. Syntyi sateenkaarikakku.

Kakku oli viljaton ja perunaton ja vähälaktoosinen. Sisällä oli mustikka- ja sitruunamousset. Testasin ensimmäistä kertaa dronningholmin sitruuna Täyttistä ja pidin siitä. Seuraavaksi voisin testata vadelma Täyttistä.

Kakkuun tuli vielä tekemiäni kreemiruusuja. Olen kovin tykästynyt kreemiruusuihin.

Synttärisankari piti kakustaa kovasti ja se on minulle tärkeintä. Itse en ollut täysin tyytyväinen, en tiedä miksi. Jokin tuossa koristeessa jäi vaivaamaan. Ehkä se, että olen viimeaikoina tehnyt suht monimutkaisia sokerimassakoristeita (pleikkari ja kirahvi). Tämä oli simppelimpi tehdä, ehkä siksi jäi fiilis että jotain uupuu. Tavoitteeni oli ilahduttaa Vilmaa ja toteuttaa hänen toiveensa ja siinä taisin onnistua. Ainakin tyttö itse sanoi, ettei osannut odottaa niin hienoa kakkua, joten kai tässä ihan tyytyväinen voi olla.

3 kommenttia: