sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

DIY kalapeli

Olin ottanut joskus aikoja sitten talteen hauskan DIY-vinkin, kankainen kalapeli.
Niin hauska ja suloinen idea, että tämä oli pakko toteuttaa ja nyt siihen tuli oiva tilaisuus. Tein kalapelin siskon pojalle, joka täytti 2-vuotta.


Kalapeliin tarvitaan kangasta, magneetteja, täytevanua, ompelulankaa, pyöreää puurimaa ja narua/lankaa siimaa varten.

Leikkasin kankaasta kalanmuotoiset palat ja ompelin ne ompelukoneella yhteen, jättäen täyttöaukon vanulle. Laitoin magneetin kalan sisälle, pään kohdalle. Täytin vanulla ja ompelin aukon kiinni.
Onki syntyi noin sormenpakuisesta pyöreästä puurimasta. Puuriman päähän porattiin reikä siimaa varten. Riman päät ja reiän kohdan hion hiekkapaperilla, jotta pienet onkijat eivät saisi tikkuja sormiinsa. Siiman virkkasin bambulangasta. Siiman päähän ompelin kiinni pienen pussukan, jonka sisälle olin ommellut magneetin.


Sitten vain ongelle!
Senni sai testata pelin ja hyvin toimi. Keskittymys- ja koordinaatiokykyä peli vaatii, kun yrittää saada napattua kalasaaliin onkeen. Voi sitä lapsen iloista ilmettä kun kala nappaakin onkeen kiinni, "katso äiti minä sain kalan!".
Tätä oli hauska tehdä. Helppo ja edullinen, itsetehty peli. Onkia tein kaksi, jotta lahjansaajan veli pääsisi myös osallistumaan onkimisleikkiin.
Tämähän voisi olla kiva peli kesälomalaisillekin, sopii monen ikäiselle lapselle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti