perjantai 19. toukokuuta 2017

DIY lahja- ja korttivinkki opettajille ja hoitajille

Tähän aikaan keväästä moni pohtii, millaisella kortilla ja pienellä lahjalla muistaisi lasten opettajia ja hoitajia.

Tässä minun vinkkini. Kun opettajia/hoitajia on useampi (meillä 6) ei pysty ostelemaan mitään kamalan kalliita lahjoja, mutta jollain haluaisi osoittaa kiitollisuutensa. He ovat iso osa arkeamme, hoitavat ja kasvattavat lastamme, pitävät hänestä huolen kun en itse ole paikalla ja opettavat tärkeitä uusia taitoja. He ansaitsevat pienet, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä annetut kiitoslahjat ja hyvän kesän toivotukset.

Minulla on tapana pistää hyviä  DIY-vinkkejä talteen puhelimeni muistiin. Sieltä ideoita on hyvä selailla kun niille on tarvetta.
Yksi tallentamistani ideoista oli pyyhenalle. Ideaan törmäsin muistaakseni facebookissa. Nalle tehdään tavallisesta pikkupyyhkeestä, nopeaa ja helppoa, eikä maksa omaisuuksia. Tarvitset yhteen nalleen vain pyyhkeen (itse käytin 50x70cm), kolme kumilenkkiä ja rusettinauhaa. Hyvä ohje nalleen löytyy Terhin, äiti ja melukylänlapset-blogista, klik.

Nallen lisäksi laitoin jokaiseen pakettiin myös kasvonaamion. Kasvonaamoit ostin prismasta, niitä löytyy myös miehille. Mikäs sen mukavampi lomanaloitus kuin rentouttava ja hemmotteleva kasvonaamio ja pehmoinen uusi pyyhe, johon kuivata kasvot.


Idean korttiin sain Savi-Heinä Puodista, klik
Hauska, näyttävä mutta suht helppo mekkokortti
Sennin päiväkodissa on vallinnut jo pidemmän aikaan frozen/prinsessavillitys. Mekkokortti sopi siis paremmin kuin nenäpäähän, näin hoitajat saivat omat frozenmekkonsa. ;)
Idea oli minusta niin hauska ja kaunis, että mekkokortteja on tullut tehtyä nyt useampikin ja voi olla että tulee tehtyä vielä lisääkin.


Näin tein mekkokortin:

Leikkasin askartelukartongista mekon yläosan muotoisen palan.

Leikkasin tyllistä haluamani pituisen (n.15cm), leveydeltään n.3x mekon yläosan leveyden (lantoin kohta) palan. Harsin tyllin noin 2cm yläreunasta ja rypytin sen harsitun langan avulla.
Liimasin tyllin kiinni mekon ylöosan muotoon leikattuun kartonkiin, kuumaliimalla. Poistin harsinlangan.

Liimasin kartongin ja tyllin saumakohtaan pitsinauhaa, kuumaliimalla tämäkin.
Lopuksi kuumaliimailin vielä koriteita mekkokorttiin: satiininauharusetti ja -ripustuslenkki, sekä askartelukukkasia. Viimeistelin kortin kauluksen vielä tarrahelmillä.
Taakse tulostin haluamani tekstin ja liimasin sen paikoilleen. Näin valmistui mekkokortti. Kuumaliimalla tämän tekeminen oli ihanan nopeaa, sai heti valmista aikaan.

Päiväkodilla niin pyyhenallet kasvonaamioineen, 
kuin mekkokortitkin otettiin iloilla vastaan. 

1 kommentti: