keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Alkukevään kakkuja

Postaustahti on nyt hidastunut niin, että ihan hävettää. Ollaan sairasteltu urakalla ja matkaan on tullut muitakin voimia vieviä mutkia, mutta täällä ollaan edelleen. Ehkä tämä ihana kevätaurinko saa bloginkin taas heräilemään.

Kakkuja on tullut väkerreltyä yksi jos toinenkin. Leipominen vain on jotain, mikä vie minut mukanaan, siitä jaksan innostua kerta toisensa jälkeen. Taikinaterapia on parasta!

Työkokeiluni (Pieni Nappipuoti) päätteeksi leivon fazeriinakakun, kiitoskakuksi. Kakkuun halusin koota niitä elementtejä, jotka työkoneiluuni liittyivät: sinivalkoiset vauvansukat (niitä tuli vastaanotettua sukkakeräykseen huikea määrä!), pinkkejä kreemikukkia (puodinpitäjän lempiväri), lankarullia, tassunjälkiä (puotikoiraa kuvastamaan) ja tietenkin erilaisia nappeja. Tein kakkukoristeista värikkäitä, väriä puodissakin riittää.


Pääsiäiseksi tein omalle poppoollemme pupukakun. Kakun tein viljattomana ja perunattomana, jotta kaikki pystyivät nauttimaan samasta kakusta. Kakku sisälsi kinuski-vadelmamoussen ja mangomoussen. 
Kuorrutuksen tein kermalla, terälehtipursotuksena. Ensimmäistä kertaa kokeilin tällaista pursotustyyliä ja ihastuin siihen. Helppo ja näyttävä pursotus. Tein tosin pursotuksen tarkoituksella hiukan eripäin kuin terälehtipursotus yleensä tehdään. Minusta näin tehtynä se näytti enemmän pörröiseltä pupun turkilta.
Pupu sai kuonon, silmät ja korvat tekemistäni sokerimassakoristeista.
Tämän tyylisiä kakkuja voisi tehdä enemmänkin, eri eläinteemoilla.


Viimeisimpänä tämän kevään kakuista on tilauskakku 14v täyttävälle pojalle, aiheena playstation! 
Minä en noista pleikkareista juurikaan välitä&ymmärrä. Siitä huolimatta sain aikaiseksi sokerimassakoristeen, joka ainakin minun silmääni muistutti erehdyttävän paljon oikeaa pleikkaohjainta. Itse kakku sisälsi mansikkamoussen. Tähänkin kakkuun halusin kokeilla terälehtipursotusta, tällä kertaa niin päin kuin se yleensäkin tehdään. Väriksi valikoitui vihreän eri sävyt. Vihreä sattuikin olemaan päivänsankarin lempiväri.
Sellaisia kakkuja ja koristeita tällä kertaa. 
Uusia on jo suunnitteilla. ;)

3 kommenttia:

 1. Oot kyllä niin mahdottoman taitava. :) Upeita kakkuja jälleen ja tuo terälehtipursoitus on nykyään munkin lemppari. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Terhi! ❤
   Sinulta minä sainkin inspiraation tuohon terälehtipursotukseen, kiitokset siitä. 😊

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista