keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Lapsimessut 2017 Papatitin silmin

Lapsimessut ovat minulle ne messut, joita odotan aina koko vuoden, eivätkä ne tälläkään kertaa pettäneet.

Minä lähdin lauantaina messuille neljän hengen naisporukalla, ensimmäistä kertaa ilman lapsia. Messuilla lapset on otettu hyvin huomioon, on puuhaa monen ikäiselle ja erilaisia hoitopisteitä on mukavasti. Oli silti ihanan vapauttavaa messuilla ilman lapsia, sai oikeasti keskittyä shoppailuun ihan täysillä! Jos olisin messuillut useampana päivänä, olisin ottanut tytön ehdottomasti mukaan yhtenä päivänä, ehkä ensi vuonna.

Messuilta minä lähdin pääasiassa shoppailemaan lapselle vaatteita ja kankaita vaatteita varten. Ja niitähän riitti! Messutarjouksia oli kivasti ja alkuun ei oikein tiennyt mille pisteelle olisi singahtanut. Minusta paras tapa on kulkea messut loogisessajärjestyksessä, yksi käytävä kerrallan, näin ei jää mitään ihanaa näkemättä.Tänä vuonna messuilla oli monta jo ennästään tuttua ihanaa yritystä.
Paapii oli se yritys, jota eniten odotin. 
Ja ai että, ne kankaat!!! ❤ Valinnanvaikeushan siinä tuli! Sain kuitenkin tehtyä päätöksiä ja ostin kassillisen ihania ekologisia trikookankaita ja parit resorikankaat. Kankaista olisi tarkoitus tulla minulle kesätunika, tytölle kesäksi mekkoja/tunikoita, t-paitoja ja legginsejä. Kaavat vain vielä uupuvat. Ompelun toteuttaa ihana ja taitava äitini. ❤

Paapii on vienyt sydämeni! Pehmeät luomupuuvillaiset kankaat, kauniit kuosit ja herkulliset värit. Minusta on ihana pukea lapselle värikkäitä vaatteita, mutta tyylikkäästi. Paapiin kankailla tämä onnistuu, niissä näkyy leikkimielisyys, suloisuus, värikkyys ja kauneus, nämä kankaat antavat lapsen olla lapsi!


Kankaiden lisäksi tuli osteltua myös valmiiksi ommeltuja vaatteita. Metsola on minulle ennestäänkin tuttu. Puputupunakuosi vetoaan minuun, se tuo oman lapsuuden mieleen. Sennillä on ennestään yksi puputupuna mekko ja nyt ostin toisen, jossa suloisella pupulla on ilmapallo. Pidän mekon pitkähköstä mallista ja suloisista frillahihoista, jotka suojaavat kesällä olkapäitä auringolta.Yhden tunikan ostin tytölle Verson Puodista. Tämän yrityksen minulle tutuksi on tehnyt siskoni, jolta löytyy useitakin kyseisen yrityksen vaatteista. Löysin vaikka kuinka monta ihanaa vaatetta, mutta lopulta päädyin ostamaan Taimi-malliston paratiisiin karuselli-tunikan. Voi miten kaunis se onkaan tyttöni yllä! Taskut ovat iso plussa, minusta ne ovat kaunis yksityiskohta ja tyttö tykkää varmasti jemmata aarteitaan niihin.


Löysin myös aivan ihanan, minulle uuden, yrityksen nimeltä Nuppu. Voi että miten kauniita, herkkiä, luonnonläheisiä heidän kuosinsa ovatkaan. Siskoni sanoivat että ne ovat ihan minun näköisiäni. Ilmankos ne niin puhuttelivatkin minua. 
Näiden ohi ei vain voinut kävellä. Löysin kauniin lippapipon tytölle, se sopi tyyliltään ja väreiltään välikausihaalariin täydellisesti. Pohdin myös samasta kuosista tehtyä laukkua itselleni, mutta se jäi vielä pohdintaan. Valikoimasta löytyi myös ihania mekkoja.


Korut ovat usein pienten tyttöjen mieleen, näin on myös meillä. Löysin tytön korukokoelmaan täydennystä MustHaven pisteeltä, Jellystonen rannerenkaiden muodossa. 
Nämä korut soveltuvat hyvin pienillekin lapsille, ne ovat turvallisia ja hygienisiä silikonikoruja. Ne voi huoletta laittaa suuhun (toimivat myös puruleluina) ja ne voi pestä näppärästi vaikka astianpesukoneessa.


Itselleni ostin vielä Carita Cosmetiikan suolasaippuan. Katsotaan mikä vaikutus sillä on atooppiseen ja akneen taipuvaiseen ihooni. Olen herkkä hajusteille, joten ostin hajusteettoman version.


Messuilla oli paljon väkeä ja hulinaa riitti. Pahemmin ei silti tarvinnut jonotella mihinkään eikä kukaan rynninyt kyykerpäätaktiikalla vaaterekkien luo. 
Aikaisempina vuosina messuilla on jaettu ilmaisnäytteitä esim. lastenpuuroista ja vuonna 2013 saimme sieltä vauvalle jopa hyvän tutin. Tänä vuonna en nähnyt muita näytteita kuin vaipat. Harmi sinällään,minusta näytteet kuuluvat messuille. Ehkä nyt ei vain ole taloudellisesti mahdollista jakaa enää näytteitä, tiedä sitten.

Messuilla oli monenlaista ohjelmaa tarjolla. Me shoppailimme niin innoissamme, että erilaiset luennot jäivät meiltä väliin, mutta lasten muotinäytöstä ehdimme hetken seurata. Voi että, miten liikuttavia lapset olivatkaan ihanissa vaatteissaan. Isommat osasivat jo suloisesti poseerata, heistä huokui itsevarmuus ja iloisuus, selvästi nauttivat. Pienet ensikertalaiset olivat hiukan hämillään ja taapersivat lavalla ujosti, niin suloista. Näytös toteutettiin ihanasti lasten ehdoilla, niin kuin pitääkin.

Messuväki oli oikein iloista ja positiivistä, näytteilleasettajat kertoivat mielellään tuotteistaan, ilman että pakkomyivät mitään. Paljon tuli nähtyä, mutta ihan kaikkeen en ehtinyt yhdessä päivässä perehtyä. Suosittelenkin kurkkaamaan messutarjonnan aina etukäteen, näin osaa käydä läpi ainakin ne pisteet joita eniten odottaa.


Ensivuonna uudestaan, ehdottomasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti