maanantai 27. helmikuuta 2017

Laskiaista

Laskiainen = pullat ja pulkkamäki!

Sunnuntaina Senni sai viettää aikaa isänsä kanssa, kun he menivät elokuviin. Minä sain hetken omaa-aikaa ja päätiin leipoa laskiaispullaa.
Tänä vuonna yritin tehdä hot dog-pullia. Niistä tuli kyllä enemmän tavallisen sämpylän näköisiä kuin hodarin. Mutta hyviä ne olivat ja aika nättejäkin, seuraavalla kerralla tarvii muistaa tehdä vielä hiukan enemmän pitkulaisempia. Kotona tuoksui tuore pulla, ihana vapaapäivä ja pullantuoksuinen koti.


Tänään minä pääsin Sennin kanssa kunnon pulkkamäkeen kun kaksi Sennin serkkua pyysi meitä mukaansa Riuttaan pulkkailemaan.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun Senni pääsi isoon mäkeen. Kotona hän hiukan mietti, uskaaltaakohan laskea. Kun pääsimme mäkeen, ei tyttö aikaillut hetkeäkään. "Huiii, jeee, lisäää!". 
Tyttöni oikea hurjapää! Uudestaan ja uudestaan hän halusi laskea. Edes jyrkkä mäki, mitä me muut hiukan kauhulla katsoimme, ei tuntunut tytössä missään. " Uudestaan!". Laskin jyrkän ja pitkän mäen Sennin kanssa kaksin. Se oli pulkalle liikaa. Matkalla oli hyppyreitä, se sai meidän nousemaan irti pulkasta ja kun pamahdimme pulkkaan takaisin, tunsin että nyt pulkka meni rikki. Pulkka halkesi, mutta sellaista sattuu, onpahan ainakin käytetty pulkkaa ja kivaa oli! Onneksi Sennin serkuilla oli vaikka minkälaisia liukureita ja pulkkia mukanaan, pääsimme taas laskemaan. Senni ihastui pieneen keltaiseen minipulkkaan ja kokeili myös rattikelkkaa.
Pulkkailun päätteeksi paistettiin vielä makkaraa ja syötiin muitakin eväitä.


Ihan loistava päivä! Illalla uni tuli pienelle tytölle ennätysnopeasti. Tällaisista vapaapäivistä saa energiaa arkeen, ihania muistoja. Yhdessä laskettiin kaikki mäkeä alas, hurjaa vauhtia, iloinen kikatus vain kuului ja lumi pöllysi! Miten ihanaa onkaan kuulla siltä omalta pieneltä, että oli tosi kivaa, halata häntä ja tajuta kuinka ihanaa meillä onkaan ollut. Ei kiukun kiukkua koko päivänä, stressitöntä yhteistä aikaa. ❤


Leivottiinko teillä pullaa? Kävittekö pulkkamäessä?

3 kommenttia:

 1. Mie en leiponut pullan pullaa, mutta mummi hoiti sen puolen. Nam, ei laskiaista ilman pullaa!

  Pulkkamäessäkin käytiin, tosin oli vähän hankalaa löytää mäki - teilläpäin on paljon tasaisempaa maastoa kuin meillä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskiaispullat on kyllä namia!

   Juu, täällä saa ihan hakemalla hakea kunnon pulkkamäkeä. Onneksi mäkiä kuitenkin löytyy jos tietää mistä etsiä. 😄

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista