tiistai 13. joulukuuta 2016

TI-TI NALLE!

Riitta Korpelan luomat ihastuttavat nallehahmot ja lastenlaulut ovat olleet meidän pikkuneidin mieleen jo pitkään. Musiikki, tanssit ja nalleperhe ovat tehneet kolmevuotiaaseemme suuren vaikutuksen. 3v synttäreillekin hän toivoi Trioli-nallekakkua ja toki äiti sen toteutti (lisää kakusta täältä).

Alkusyksystä kuulin eräältä äidiltä, perhekerhossa, että Riitta ja nalleperhe olivat tulossa konsertoimaan Hyvinkäälle joulukuussa. Innostuin heti, tämä olisi takuulla Sennin juttu!


Tilasin siis meille liput konserttiin. Konserttia odotettiin monta kuukautta kuin kuutanousevaa.
Vain pariviikkoa ennen konserttia lähipiirissämme alkoi pyöriä flunssa. Flunssa jylläsi ainakin Sennin serkun perheessä, siskon perheessä ja isikin on sairastanut jo parisen viikkoa sitkeää flunssaa. Kaiken kukkuraksi päiväkodilta tuli ilmoitus, että liikkeellä on flunssaa ja vatsatautia. Apua! Aloin panikoida, että flunssa tai vatsatauti tarttuisi meillekin ja konsertti jäisi sen vuoksi meiltä väliin. Se olisi ollut iso harmi!

Kaksi iltaa ennen konserttia minun kurkkuni kipeytyi ja oli vetämätön olo. Äkkiä apteekkiin hakemaan apuja! Nyt ei sovi sairastua!
Kuume minulle ei onneksi noussut eikä nuhaakaan ollut pahemmin.
Konserttipäivänä oloni oli ihan ok, kurkkupastillit pakkasin kyllä mukaan. 

Herätimme Sennin päiväunilta ja kerroimme, että nyt hän pääsee katsomaan nalleja, jaksaisitkos nousta ylös. "Nalleja, jaksan!!!". Hän oli niin innoissaan. Pian ilme kuitenkin muuttui. Kysyin mikä on hätänä, etkö haluakaan lähteä. " Haluan, mutta harmittaa kun masuun sattuu". Voi ei, nytkö se vatsatauti iski!!!
Kysyin oksettaako, ei oksettanut.
Mietin, johtuisiko vatsakipu jännityksestä ja päätin antaa "lääkkeen joka vie mahakivun pois" eli maitohappobakteerin. Kun Senni vielä pureskeli pilleriään, sanoi hän että helpottaa jo vähän, tästä arvasin että vatsaa vääntää jännityksestä. Äidiltä perinyt siis tämän, että reagoi vatsallaan. Toivottavasti ei peri taipumustani reagoida jännitykseen migreenillä.

Välipala kelpasi Sennille hyvin ja pian lähdimme ajelemaan kohti Hyvinkäätä ja Hyvinkääsalia. Matkan aikana Sennin vatsakipukin katosi kokonaan.


Perillä Senni huomasi heti rekan jota koristi nalleperheen kuva, "äiti toi on nallejen rekka, isänalle ajaa sitä!". Tämän jälkeen puheet olivatkin nallet sitä ja nallet tätä. :D
Paikalla oli paljon muitakin nallefaneja ja hyvin moni näytti olevan täpinöissään. :)


Monella lapsella oli mukanaan oma nallepehmolelunsa. Senni huomasi tämän ja sanoikin toivovansa omaa nallepehmoa.
Olin varautunut tähän ottamalla mukaan rahaa, jotka Senni oli saanut lahjaksi. Näitä rahoja on säästelty johonkin, mitä tyttö todella toivoo.
Paikalla olikin myyntikoju, josta saattoi ostaa kaikenlaista nalletavaraa aina t-paidoista cd-levyihin.
Kysyin Senniltä mitä hän haluaisi ostaa omilla rahoillaan. Päätös oli helppo, hän halusi Tau-nallepehmolelun. Taun hän myös sai ja voi sitä iloa mikä hänen silmistään näkyi kun ensimmäistä kertaa nalleaan halasi. <3


Nyt oli nalle ja kaikki, olimme valmiita konserttiin!
Konsertti oli nimeltää matka maailman ympäri. Konsertti vei Sennin täysin mukaansa. Pitkän tovin hän istui omalla paikallaan ja katsoi haltioituneena, silmät sädehtien lauloi tuttuja lauluja ja halaili nalleaan. Pian lapsia alkoi kuitenkin valua lavan eteen kuuntelemaan ja katselemaan konserttia.
Senni ilmoitti haluavansa tanssia. Annoin luvan nousta ylös penkinsä ja jammailla sen vieressä. Ja voi sitä jamituksen määrää! Katsoi tarkkaan miten lavalla tanssittiin ja hyvin osasi matkia liikkeitä, seassa oli omiakin liikkeitä. Melkoinen jammailija!
Hetken päästä Senni kysyi lupaa mennä muiden lasten kanssa lavan eteen. Annoin luvan. Jammailu senkun jatkui, lettisaparot vain heiluivat. :DKonsertti oli loistava, osui ja upposi!
Itse ihailin sitä, kuinka kappaleet oli saatu yhdistettyä tarinaan niin sujuvasti, myös lavasteet tekivät minuun vaikutuksen.
Konsertin jälkeen lapset pääsivät halailemaan nalleja! Tätä oli odotettu! Ihan jokaista nallea Senni ei ehtinyt halia mutta Trioli ja Ti-Ti nalle osuivat kohdalle ja saivat iloiset halit Senniltä. Riitasta ja Sennistä sain napattua jopa valokuvan. 


Senni oli niin onnellinen, toki äiti myös, oman lapsen iloa on niin ihana katsella.
Konsertin jälkeen suuntasimme viereiseen kauppakeskukseen, Willaan. Siellä kävimme pikaisesti parissa liikkeessä shoppailemassa ja sitten menimme Rossoon syömään.
Masut pullollaan lähdimme ajelemaan kotiin. Kotona menimme suoraan saunaan, se tekikin hyvää touhukkaan päivän jälkeen. Täydellinen äiti&tytär-päivä! <3


Senni nauttii selkeästi konserteista ja teattereista (nuorisoteatterin Pate rock-esityksestä puhutaan meillä vieläkin), eläytyy niihin täysin ja jaksaa katsoa alusta loppuun. Myös kirjaston taidenäyttelyt kiinnostavat tyttöä kovasti. Tällaiset esitykset ja näyttelyt kiehtovat minuakin, näistä alkaa selkeästi muodostua äidin ja tyttären yhteinen kiva harrastus, meidän kahdenkeskeistä aikaamme. :)
Mitähän menisimme seuraavaksi katsomaan. Ehkä menemme elokuvateatteriin, kenties.

3 kommenttia:

 1. Melkein satuttiin samaan konserttiin! Olin jo varaamassa meille lippuja tuonne Hyvinkäälle, mutta Hämeen reissu sitten siirtyikin. Miulla on nallekonsertti vielä kokematta, viime vuonna Ellu kävi sellaisessa isänsä kanssa. Näyttää kyllä ihanalta, ja Senni niin onnelliselta :)

  Meillä Ellu on hinkunut elokuviin, mutta vielä ei ole oikein ollut ohjelmistossa mitään, joka ei olisi tytöstä liian jännä. Toivottavasti keväällä tulisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä nallekonserttia. Minua hiukan kirpaisi lippujen hinnat niitä tilatessa, mutta oli se joka euron arvoista. :)

   Meillä Senni on käynyt kerran elokuvateatterissa. Hetki sitten elokuvissa pyöri uusin Viiru ja Pesonen, se olisi voinut olla kiva, mutta taidettiin myöhästyä siitä. Mutta eiköhän jossain vaiheessa taas tule jotain, mikä sopii 3vuotiaillekin. :)

   Poista
  2. Suosittelen kyllä nallekonserttia. Minua hiukan kirpaisi lippujen hinnat niitä tilatessa, mutta oli se joka euron arvoista. :)

   Meillä Senni on käynyt kerran elokuvateatterissa. Hetki sitten elokuvissa pyöri uusin Viiru ja Pesonen, se olisi voinut olla kiva, mutta taidettiin myöhästyä siitä. Mutta eiköhän jossain vaiheessa taas tule jotain, mikä sopii 3vuotiaillekin. :)

   Poista