perjantai 30. joulukuuta 2016

Joulumme tunnelmapaloja

Saimme viettää ihanan joulun! <3

Ennen joulua minut valtasi kamala joulustressi, ikinä ennen ole tullut stressattua joulua tällä tavalla. Kaikki oli vielä pari viikkoa ennen joulua hyvin hallinnassa, mutta sitten tuli mutkia matkaan mm. lapsen sairastuminen.

Kaikesta kuitenkin selvittiin, kiitos läheisten ihmisten jotka tajusivat toppuutella minua, kaikkea ei ole pakko tehdä. Siispä jätin leipomiset leipomatta vaikka kovasti olisinkin halunnut, mutta aika ei vain yksinkertaisesti riittänyt.

Kun jouluaatto koitti, oli stressi tipo tiessään ja tilalle tuli rauhallinen joulumieli. Vietimme joulua perinteisesti minun vanhempieni luona, sillä poikkeuksella, että vanhempani eivät itse olleet siellä. Vanhempani karkasivat matkoille. ;)

Kokoonnuimme sisarusporukalla tuttuun tapaan mummulaan. Kaikki sujui meidän voimin oikein hyvin, ruokajutut ja kaikki hoidettiin yhdessä, ilman hötkyilyä. Kukaan ei kiukutellut tai suuttunut, kaikki näyttivät viihtyvän. Ihana tsressitön ja tunnelmallinen perhejoulu. <3 Niin ja kävihän se joulupukkikin, häntä lapset odottivatkin kovasti. Senni oli suunnitellut laulavansa pukille ja niin hän myös teki. Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo... :)
Pukin syliin tyttö ei tänä vuonna uskaltautunut yksinään. Onneksi sylikummi oli rohkea ja uskaltautui pukin polvelle Sennin kanssa ja saipa pukki tuon meidän isinkin syliinsä Sennin kanssa. :D

Lasten silmistä näkyi ilo ja riemu kun he availivat pakettejaan, sitä oli ihana katsella. Toki myös aikuiset olivat iloisia paketteja avatessaan, mutta lapsista näkyy aito ja ehdoton ilo.
Oli myös ihana katsella kuinka serkukset leikkivät yhdessä pitkän tovin, rauhassa, uusilla leluillaan ja osasivat jakaa uudetkin lelunsa ihailtavan hyvin.
Tämä oli ensimmäinen joulu kun Senni malttoi avata kaikki paketit. Jokaisesta lahjasta hän ilahtui kovasti, myös pehmeistä paketeista. Moni lahjatoive toteutui. :)


Söimme masumme täyteen herkullista jouluruokaa ja kävimme joulusaunassa. Ennen kotiinpaluuta, kävimme hautausmaalla viemässä kynttilöitä haudoille. Kynttilämeri oli jälleen kaunis.


Joulupäivänä olimme kotona ja seuraamme liittyivät Vilma ja Mummi (Tepon äiti).
Tytöt availivat lahjansa innokkaina ja niistä löytyikin vaikka mitä kivaa ja tarpeellista. Senniä ilahduttivat erityisen paljon prinsessamekko ja nukenvaunut.


Vilman ainut lelutoive oli tuhatjalkapehmo ja voi miten hän ilahtuikaan kun se tuli paketista esiin.
Huomaavainen isosisko päästi pikkusiskonkin pötköttelemään tuhatjalkaisen kainaloon, siskon viekkuun.


Siskosten puuhailuja oli ihana seurailla ja oli todella mukavaa kun Mummikin vietti taas joulua kanssamme.
Tästä tavasta viettää joulua, on tainnut muodostua meille perinne, ihana sellainen. <3
1 kommentti: