tiistai 27. joulukuuta 2016

Annetut DIY-joululahjat

Meidän perheellä, äidilläni ja osalla sisaruksista on tapana antaa itsetehtyjä joululahjoja. Tämä ihana perinne sai jatkua tänäkin vuonna. <3
Tässä postauksessa esittelen minun tekemäni DIY-lahjat.


Heijastimilla tuunatut sateenvarjot:

Näihin sain idean jo syksyllä, kun Teppo toivoi synttärilahjaksi sateenvarjoa. Käsityöihmisenä en halunnut antaa vain kaupasta ostettua, valmista sateenvarjoa, halusin tuunata sen. Syksyllä moni teki mitä erilaisimpia heijastimia, siitä se ajatus sitten lähti, tuunaan sateenvarjon heijastimilla! Heijastimet eivät kuitenkaan saisi olla tiellä tai haitata sateenvarjon sulkemista, siksi päädyinkin heijastinkankaaseen. Heijastinkankaan ostin ihanasta paikallisesta yrityksestä, Pienestä nappipuodista (klik).

Mietin vaikka millaisia kuvioita, joita olisin leikannut heijastinkankaasta. Lopulta päädyin kuitenkin selkeisiin sadepisaroihin, ne sopivat teemaan ja ne miellyttäisivät mahdollisimman monta lahjan saajaa. Sadepisarat kiinnitin sateenvarjoihin kangasliimalla, ompeleminen olisi rikkonut sateenvarjon pinnan.
Tuunasin yhteensä 9 sateenvarjoa, värejä oli 5 erilaista. Minusta käytännöllinen lahja, joka sopii kaiken ikäisille. Sen lisäksi, että sateenvarjo suojaa sateelta, näkyvät nämä sateenvarjot pimeälläkin säällä hyvin. :)
Tänä vuonna joulu olikin lumeton, pimeä ja sateinen eli sateenvarjot ovat hyvinkin ajankohtaisia. :D

Kransseja:

Minusta on kiva keksiä arjen tavallisille asioille uusia käyttötarkoituksia. Nyt kukkamakaronit ja herneet saivat uuden käyttötarkoituksen, niistä syntyi kransseja!

Liimasin kuumaliimalla kukkamakaronit styroxkranssipohjiin kiinni. Lopuksi maalasin kranssit spraymaalilla.
Opin myös jotain uutta! Tavallinen spraymaali sulattaa styroxin!!! Ensimmäinen kukkamakaronikranssi jäikin itselleni kun sen styroxpohja suli lähes olemattomiin. Seuraavat kaksi kukkamakaronikranssia sprayailin VESIOHENTEISELLA spraymaalilla.
Kukkamakaronikranssit tein pöydälle laitettaviksi. Ostin pyöreät led-kynttilät niiden keskelle, jotta ne olisivat paloturvalliset.


Hernekranssi meni miehelle, joten halusin siitä maskuliinisemman. Päätin kokeilla tummaa sinkkisprayta. Sinkkispray ei ollut vesiohenteista, joten se oli sellaisenaan sulattanut styroxin. Ennen kuin liimasin herneet kranssipohjaan, pohjustin kranssin erikeeperliimalla ja annoin sen kuivua, yhtään styroxia ei saanut jäädä näkyviin. Sitten liimasin herneet kuumaliimalla päälle ja sprayasin herneet sinkin väriseksi.
Tämän kranssin ajattelin oveen laitettavaksi ja sen keskelle tuli kaksi pientä, vanhaa avainta. Avaimet sain siskoni Jaanan kätköistä. :)


Tein yhden kranssin, joka ilahduttaa myös lapsia. Tämä kranssi koostuu piparmintun makuisista karkkikepeistä. Kranssin keskelle liimasin vielä suodatinpussiruusukkeen koristeeksi.


Kangasvärillä tuunatut pitkätkalsarit:

Teppo toivoi joululahjaksi pitkiä kalsareita, pilkkireissuille kinttuja lämmittämään. Kalsaritkin tuunasin, tietenkin! ;)
Takapuolelle tein kangasväreillä tekstin HYVÄ PYLLY. 
Kalsarit haluttiin kalareissuille, joissa saalistetaan mahtavia kalan vonkaleita, joten painoin etupuolelle tekstin VONKALE, sehän voi toki tarkoittaa muutakin kuin niitä kalasaaliita ;).
Näin muuten niin tylsistä harmaista kalsareista tuli aika hauskat.


Limuporot:

Helpot ja nopeat tuunatut lahja olivat limuporot. Koristelin limupulloja piipunrasseilla, muovisilmillä ja värikkäillä vanupalloilla, poron näköisiksi. Nämä nostivat hymyn saajiensa huulille. :)


Lumihiutalekoristeet:
Lahjat paketoin ylijäämätapetteihin. Paketit saivat kimaltelevat lumihiutalekoristeet, jotka askartelin vessa- ja talouspaperihylsyistä.
Sellaisia lahjoja väkersin tänä vuonna. :)

9 kommenttia:

 1. Ihailinkin jo tuollaista sateenvarjoa siskosi blogissa...)

  VastaaPoista
 2. Miten ihania käsitöitä!Tuo sateenvarjo on aivan upea-saako sen apinoida;)?Sinkkispray on minulle ihan tuntematon aine-täytyykin kokeilla...ja tuo makaronikranssi on niiiin kaunis<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mamma A.

   Tottakai saa apinoida! :)
   Minäkin kokeilin ensimmäistä kertaa sinkkisprayta. Kesällä sillä voisi tuunata vaikka kukkaruukkuja.
   Minustakin makaronikransseista tuli kauniita. :)

   Poista
  2. Voi kiitos Mamma A.

   Tottakai saa apinoida! :)
   Minäkin kokeilin ensimmäistä kertaa sinkkisprayta. Kesällä sillä voisi tuunata vaikka kukkaruukkuja.
   Minustakin makaronikransseista tuli kauniita. :)

   Poista