tiistai 1. marraskuuta 2016

Millaisen joulun toivon lapselleni/ HAASTE

Ajatella, ensi kuussa on jo joulu!
Olen aina ollut jouluihminen, mutta saatuani oman lapsen, on sen merkitys hieman muuttunut. Nyt koen tärkeänä asiana, että lapseni saa mukavan joulun, toki myös muut mutta ei omakaan jouluni voi olla hyvä jos lapsilla ei olisi hyvä olla.


Millaisen joulun sitten oikein toivon lapselleni? 
Pähkinän kuoressa, samankaltaisen kuin omat lapsuuteni joulut olivat. Ihanteellista oli jos maan peittäisi kaunis lumivaippa, mutta sitä en uskalla edes toivoa, se ei ole minun käsissäni.


On kuitenkin paljon asioita, joihin voin omalta osaltani vaikuttaa. Toivon lapselleni joulun, joka on kiireetön, stressitön ja lämmin tunnelmainen perhejoulu, josta ei puutu rakkauttaRauhallinen ja iloinen ilmapiiri, jonka täyttävät ihanat joulun tuoksut ja maut (mm. piparkakut, kinkku, glögi, kuusi). 
Joulun tunnelmaa tuovat myöt kauniit koristeet, kattaus ja lahjapaketit. Nämä kuitenkin hillityn harmonisena.Toivon joulun luovan kultaisia muistoja. Jouluun kuuluu aaton lisäksi joulunodotus, aikaa jolloin kuunnellaan joululaulujaleivotaan ja askarrellaan yhdessä.
Vaikken olekaan kovin uskonnollinen, niin olisi kiva käydä laulamassa joululauluja myös kirkossa, siinä on ihan omanlaisensa tunnelma. Joulun uskonnollisesta puolesta en ole vielä juurikaan kertonut, mutta varmasti siitäkin puhumme kun hän tuosta hieman kasvaa. Koen sen kuuluvat ihan yleissivystykseenkin. Oman kantansa uskoon hän saa päättä itse.


Joulu on koko perheen juhla, mutta erityisesti lastenjuhla. Minusta jouluun ei kuulu aikuisten humalahakuinen juhliminen tai ankara biletys. Minusta joulu on juhla, jolloin saamme rauhoittua. Toivon, että kaikilla on jouluna hyvä olla


Välillä saa lukea mielipidekirjoituksia siitä, kuinka ihmisiltä on muka hukassa koko joulun tarkoitus, uskonnolliselta kannalta ja kuinka siitä on tullut kamala kulutusjuhla. En halua muodostaa jouluistamme överiksi mennyttä kulutusjuhlaa. Toivon, ettei lapseni kasva siihen ajatukseen, että joulu on hyvä vain jos lahjakasa on edellisvuotta suurempi. Toivon hänen osaavan nauttia perheen yhteisestä ajasta, siitä kun syömme ja herkuttelemme yhdessä, käymme saunassa ja viemme kynttilöitä hautausmaalle.

En silti kiellä, etteivätkö lahjat ja ennen kaikkea joulupukki saisi olla yksi joulun kohokohta. Joulupukki on se hahmo, josta puhutaan jo kauan enne joulua, joulun odotettu vieras. Se tunne kun lapsena jännität milloin pukki mahtaakaan tulla, käyt kurkkimassa ikkunasta joko näkisit hänet tai edes pienen vilauksen reestä tai kuulisit kulkusten helinää. Se on sitä iloista jännitystä joka valtaa myös aikuiset. ;)
Maailmassa on niin paljon kurjia ja pahoja asioita, että minusta on ihan paikallaan heittäytyä välillä satumaailmaan. Tarunhohto tuo jouluun oman ripauksensa.  Elämässä ja etenkin joulussa pitää olla ripaus tarunhohtoa.
Kuvat joulustamme 2015Ajattelinkin pistää käyntiin uuden haasteen: 
Millaisen joulun toivon lapselleni/lapsilleni?


Haasteen ohjeet:
- Kirjoita postaus, jossa kuvailet joulua jollaisen toivot lastesi saavan. 
- Mainitse Papatiti-blogi haasteen aloittajana. 
- Lähetä haaste eteenpäin haluamillesi bloggaajille. 


Haaste lähtee seuraaviin blogeihin

Kun äiti kelaa

Äiti ja melukylän lapset

Harmaa ja muut iloiset värit

Raparperipolkua pitkin

Oranssia

Arjen miljonääri


Muutkin halukkaat voivat toki napata tämän haasteen.

8 kommenttia:

 1. Oo, kiitti haasteesta! :) lasten kuva viime vuodelta on ihana ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. :)
   Munkin mielestä toi kuva on ihana, jotenkin tosi herttainen. <3

   Poista
 2. Kiitokset haasteesta, alan heti kirjoittamaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että otat haasteen vastaan. <3

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, onpa kiva päästä miettimään joulua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva kun tartut haasteeseen. <3
   Pelkästään joulun miettimisestä tulee jo ihana olo ja hymy nousee korviin. :)

   Poista
  2. Ole hyvä, kiva kun tartut haasteeseen. <3
   Pelkästään joulun miettimisestä tulee jo ihana olo ja hymy nousee korviin. :)

   Poista