keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Lettejä lettejä!

Viime vuosina minuun on iskenyt into hiusten letityksiin.
Ennen pidin hiuksia paljon auki, mutta kun Senni syntyi, eivät vapaana liehuvat hiukset olleet käytännölliset. Niinpä niitä oli alettava pitää kiinni, enää en oikein osaakaan pitää niitä auki, heh.


Perusponkkari ei sovi minun päänahalleni, se tulee nopeasti kipeeksi ja se taas aiheuttaa helposti päänsäryn ja joskus jopa migreenin. Letin kanssa samaa ongelmaa ei ole.
Halusin oppia tekemään ranskanletin. Se ei vain käynyt niin helposti. Minulla on pitkät ja hyvin paksut hiukset, niitä kun letitteli, tuntui etteivät kädet riitä ja kädet puutuivat kun niitä piti pidellä niin kauan ylhäällä. Eikä lopputuloskaan miellyttänyt. En kuitenkaan antanut periksi, vaan harjoittelin ja harjoittelin. Lopulta onnistuin ja niin alkoi minun letitysbuumini. :)
Omien hiusten lisäksi letittelin ja laitoin erilaisia kampauksia myös Vilmalle.Vilmallakin on pitkät ja paksut hiukset. :)


Nyt olen tehnyt mm. ranskanlettejä, hollantilaisia lettejä, kalanruotolettejä ja tavallisen letin neljällä letittäen (niin kuin pullapitko letitetään). Erityisesti pidän hollantilaisista leteistä, ne pysyvät minun hiuksissani hyvänä pitkään ja näin saa hiukset näppärästi pois naamalta, ja onhan ne letit oikein nättejäkin. :)
Kun kasvattelin otsatukkaa pois, oli se näppärä letittää ranskan- tai hollantilaisenletin avulla sivuun. Kun se luonnistui hyvin, jatkoin lettiä niin että se kiersi koko pään, laskeutuen toiselle puolelle päätä. :)Voi varmaan arvata, etten ole malttanut pitää näppejäni erossa Senninkään hiuksista.
Senni, niin kuin myös siskonsa, oli pari ensimmäistä vuotta lähes kalju. Niitä haituvia ei paljoa letitelty! :D
Mutta kun hiukset kaksivuotiaana alkoivat pikkuhiljaa kasvaa, aloitimme rusettipinneillä ja sitten päälaelle laitettiin suloinen pieni ponnaritupsu. 


Kolmen vuoden iässä Sennin hiukset saivat kasvupyrähdyksen ja nyt niihin voi laittaa ihan kunnon kampauksia.
Sennin lemppareita ovat hänen omien sanojensa mukaan, söpöt saparot, joskus saparot myös letitetään. Kiireisinä aamuina käytetään edelleen ponnaritupsua päälaella. Kun on aikaa ja Sennillä halua ja kärsivällisyyttä, teen erilaisia hollantilaisia lettejä. 

Senni on antanut aina laittaa hiuksensa, siihen on totuteltu jo pienestä pitäen. Ennen kuin hiukset olivat kasvaneet, tykkäsin laittaa pienelle suloisia trikoopantoja päähän. 
Vielä Sennin hius on melko hentoista, mutta kyllä siihen jo kivoja kampauksia saa. Nähtäväksi jää, periikö hän minun paksut hiukseni. :)

Letitelläänkö teillä?

3 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä uskomattoman paksut hiukset. :)
  Tykkään letitellä lasten hiyksia, mutta omien hiusten letittäminen on aika vähäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Sinulla onkin letiteltävää siellä kivasti. :)
   Kokeile ihmeessä omiinkin hiuksiin.

   Poista
 2. Vau, siulla on upeat hiukset!! Ja mahtavia lettejä olet tehnyt! Mie en osaa letittää itseltäni kuin etuhiukset ja ihan perusletin taakse roikkumaan (tosin tässä lyhyemmässä tukassa en saa sitäkään tehtyä. :D)

  Kiitos letti-ideoista, hienoja lettejä olet tehnyt Sennillekin! Mie aloin viime keväänä opetella letittämään Ellun hiuksia ja nyt tytöllä onkin letti melkein joka päivä, erityisesti päiväkodissa ja tanssissa, niin liukkaat hiukset pysyvät paremmin kiinni eivätkä ole koko ajan silmillä. Ja ovathan letit niin nättejä!

  VastaaPoista