torstai 29. syyskuuta 2016

Syksyn tapahtumia

Minä sitten pidän kaikenlaisesta tapahtumista, ne tuovat eloa tänne pikkukaupunkiin ja vaihtelua arkeen ja elämyksiä.
Erityisesti ilahdun maksuttomista tapahtumista ja niitä onkin ollut kivasti. Monessa tapahtumassa on huomioitu myös lapset. :)
Tänä syksynä olemme osallistuneet jo muutamaan tapahtumaan.

Syksyn ensimmäinen Peuhupäivä oli kuukausi sitten. Peuhupäivät ovat minulle ja Sennille ennestäänkin tuttujuttu. Urheilusali on Peuhupäivänä lasten käytössä ja tarjolla on monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia aina trampoliinista voimistelurenkaisiin. Lapset saavat kokea liikunnan oloa ja kaiken kruuna se, ettei tämä huvi maksa mitään. Peuhupäivät ovat meidän perheessä oikein odotettuja.


Asematapahtuma järjestetään aina Riihimäkipäivänä. Tapahtuma koostuu mm. kirpputoreista, torista, esityksistä ja moni liike on järjestänyt tiloissaan jotain kivaa.
Tänä vuonna me aloitimme lastentarvike ja -vaate kirpputorista, josta teinkin useamman hyvän löydön.
Senni pääsi osallistumaan elämänsä ensimmäiseen, leikkimieliseen, juoksukilpailuun. Kikatus vain kuului kun tyttö juoksi ja äiti koitti pysyä perässä. Tätä tyttö on muistellut monesti jälkeenpäin. 

Kiertelimme myös torin ja söimme muikkuja.
Senni pitää kovasti heppailusta ja pääsi tälläkin kertaa ratsastamaan. Tämä heppailu oli ilmaista ja ponit sopivan kokoisia pienille ratsastajille.

Pikkuneiti teki myös ensimmäisen kirppislöytönsä. Sennillä oli oma rahapussinsa mukana ja omillan rahoillaan osti My little pony-jäätelöauton ja ponin. Voi miten ylpeä ja iloinen tyttö olikaan kun sai ostaa ihan omilla rahoillaan ja sai itse päättää mitä osti. Hyvä ostos tuo olikin, kovasti on sillä leikkinyt. :)Meidän kulmille saapui Dino world. Tämä ei ollut ilmainen tapahtuma, mutta menimme silti katsomaan millainen juttu oli kyseessä. Liput olivat kyllä melko tyyriit, mutta kerrankos sitä.
Dinoworld oli varsin hurja, aika hienosti toteuttu, mutta hintaansa nähden aika pieni.
Sennille tämä oli kuitenkin kiva elämys. Alkuun tyttöä jännitti, lähinnä dinojen hampaat ja hurjat karjahdukset. Alkuun hän kysyi myös, kun dinot liikkuivat, että pääsevätkö ne köyden toiselle puolelle ja purevatko ne.
Alussa oli esillä samanlaisia dinoja kuin dinojuna-ohjelmassa ja tämä kevensi tunnelmaa, Senni alkoi laulaa ohjelman tunnaria. :D

Rohkaistuttuaan edes Dino live show ei pahemmin pelottanut, vaikka rex hyökkäilikin yleisöä kohti ja sai isommatkin lapset itkemään. Senni uskaltautui myös dinoratsastukseen. Ehdoton lemppari oli kuitenkin pomppulinna liukumäkineen. :D
Tohkeissaan on kertonut Dinomaailmasta. Luulen kuitenkin, että dino worldista saisivat isommat lapset enemmän irti, kun osaavat jo lukea ja ymmärtävät paremmin mistä on kyse.


Sellaisia tapahtumia olemme tänä syksynä ehtineet kierrellä ja kokea. :)
Millaisiin tapahtumiin te olette osallistuneet?

2 kommenttia:

 1. Aika jännä tuo Dinoworld! Se kävi täälläkin, mutta emme visiteeranneet. Ellua ei todellakaan olisi saanut dinon suuhun. :D

  Täällä on nyt syksyllä puuhattu liikuntamaassa, samanlainen säännöllinen tapahtuma kuin teidän peuhupäivät, ja Siina ja Taikaradio käväisi pitämässä ilmaiskonsertin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joku ilmaiskonsertti olisi varmasti meidänkin neidin mieleen! :)

   Poista