tiistai 9. elokuuta 2016

Tumppuja vauvoille

Neulontavimmaiset ry järjestää tumppukeräyksen Kanta-Hämeen keskussairaalassa tänä vuonna syntyville vauvoille ja Pieni Nappipuoti haluaa auttaa tavoitteen saavuttamisessa.
Näin ihanaan ja suloiseen keräykseen oli pakko itsekin osallistua! 

Jokin aika sitten opettelin virkkaamaan turvalonkeroita keskosille, nyt halusin oppia neulomaan tumppuja vauvoille.
Tämä tumppukeräys oli käynnissä juuri kun lomailimme pohjoisessa. Äidilläni oli sattumalta puikot mukana, jos alkaisi tehdä mieli kutoa. Kun kuulin, että äiti oli pakannut puikot mukaan, minulla välähti! Tehdään vauvoille tumppuja! Äiti oli heti mukana. :)
Ostettiin kasa lankoja ja eikun tuumasta toimeen. 
Osasin neuloa oikeita silmukoita, mutten nurjia. Äiti opetti minut neulomaan nurjia silmukoita ja siten minäkin pystyin tekemään tumppuja. Ensimmäinen tumppunu oli koeversio, sitä en kehdannut vauvoille lähettää mutta kelpaa Sennin nukkeleikkeihin. Harjoitustumpun jälkeen homma alkoi luistaa hyvin.

Äitini teki tumppuja supernopeasti, ainakin minuun verrattuna, heh. Sain minäkin tumppuja aikaiseksi ja olen niistä iloinen ja ylpeä. Teimme yhteensä 12 paria! Niiden neulominen oli kyllä niin koukuttavaa ja rentouttavaa puuhaa. Oli ihana neuloa pikkuisia tumppuja laiturilla auringonpaisteessa, rannalla laineiden liplatusta kuunnellen tai mökin parvekkeella auringonlaskusta nauttien. Niin mukavaa puuhaa ja niin hyvään tarkoitukseen. Toivottavasti tumput päätyvät lämmittämään pikkuisia käsiä. <3
Nyt tekisi mieli neuloa jotain muutakin kun homma sujuu jo paremmin. Nyt kun syksykin lähestyy, olisi ihana istua iltaisin sohvannurkassa ja kutoa. Ehkä keksin vielä jotain. :)

Äitini on taitava kutoja ja tekikin viimetalvena ja keväänä valtavan määrän villasukkia ja tumppuja! Minäkin sain omat, maailman kauneimmat villasukat! Sukkien kuvion nimi on kukkaniitty. Olen aivan ihastunut näihin, nyt kun illat viilenevät pääsen käyttämäänkin näitä. Tällaiseen minun taitoni eivät ainakaan vielä riitä, äiti on kyllä taitava.


Aika ihana tuo tumppukeräys, vai mitä?

3 kommenttia:

 1. Aivan ihania pikkuisia tumppuja.♥ Ja kyllä, aivan ihana idea tuollainen keräys.
  Ja nuo sinun villasukat! Mäkin haluun tommoset, paitsi nuo lilat osat valkoisella. Hmmm, osaiskohan siskoni tehdä mulle tuollaiset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo pikkuruiset tumput ovat jotain niin suloista. :)

   Siitä vaan siskolta kysymään, äitini sanoi että olivat haastavat sukat kutoa. Jos siskosi on kutojatyyppiä niin voi hyvinkin onnistua. :)

   Poista
 2. Ihania tumppuja!

  Täällä oli kerätty turvalonkeroita niin paljon, että kaikki vastasyntyneet saivat sellaiset. Tosi kiva otus :)

  VastaaPoista