perjantai 12. elokuuta 2016

Helppo vanoffeepiiras

Aina ei ehdi tai jaksa leipoa mitään kovin vaativaa ja aikaa vievää. Silti välillä on kiva herkutella ja ainakin itse tykkään tarjota vieraille jotakin. 

Banoffee on varmasti monelle tuttu herkku. Piiras jossa yhdistyy banaani ja toffee. Tänä kesänä tein tuosta herkusta oman nopean version, korvasin banaanit tuoreilla vadelmilla, syntyi vanoffee.
Vadelmien tilallehan voi laittaa mitä tahansa marjaa tai hedelmää, makunsa mukaan. Hillotkin varmaan sopivat, mutta kovin makeita hilloja en itse laittaisi, piiras on muutenkin todella makea. 

Vanoffeesta on tullut nyt meidän perheen lemppari ja sitä on nyt tehny useamman kerran. Piiras on nopea ja helppo valmistaa, siihen ei tarvitse kovin montaa raaka-ainetta, sitä ei tarvitse laittaa uuniin eikä hyydyttää. Väitän että tämän piirakan osaa valmistaa jokainen, joka osaa vatkata kerman. Tämän tekemiseen voivat pienetkin lapset osallistua.


Vanoffeepiiras:
Digestivekeksejä 250g
Voita tai margariinia 100g
Karamellisoitua kondensoitua maitoa (toffee) 1prk
Vadelmia haluamasi määrä
Vispikermaa 3-4dl
Vaniljasokeria

Murskaa keksit. Itse murskaan keksit sauvasekoittimella, mutta myös monitoimikone käy tai laita keksit pussiin ja murskaa ne vaikka kaulimen avulla.
Lisää sula rasva keksimurskaan ja sekoita. Minä käytän juoksevaa kasvirasvavalmistetta, helppoa kun sitä ei tarvitse sulatella, taas säästyy aikaa. ;)
Levitä keksi-rasvaseos piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitys onnistuu parhaiten käsin.
Avaa karamellisoitu kondensoitu maitotölkki ja sekoita se lusikalla notkeammaksi. Levitä kondensoitu maito keksipohjan päälle.
Ripottele vadelmia piiraaseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää ripaus aitoa vaniljasokeria. Levitä kerma piiraan päälle ja koristele viedä vadelmilla.
Valmista nautittavaksi! 
Tässä piiraassa on ihana hyödyntää tuoreet marjat, niin kauan kun niitä vielä saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti