tiistai 9. elokuuta 2016

Ensimmäistä kertaa päiväkotiin

Nyt se suuren suuri askel on otettu. Meidän 3 vuotias meni ensimmäistä kertaa päiväkotiin! Enää emme ole joka päivä yhdessä. Haikeaa, mutta se avaa uusia ovia ja tekee tilaa positiivisille muutoksille, elämän uusille tuulille meille kummallekin.


Hyvillä mielin tämä äiti vei tytön hoitoon ja hyvillä mielin tyttö jäi hoitoon. Ihan sain perään huudella, että saanko edes lähtöhalia. :D
Ensimmäinen hoitopäivä oli vain kahden tunnin mittainen. Näin Senni pääsee totuttelemaan päiväkotielämään pikkuhiljaa. Perjantaina Senni menee toisen kerran päiväkotiin, silloin neljäksi tunniksi. Ensi viikosta alkaen hoitopäivät tulevat olemaan keskimäärin 6 tuntisia, kolme kertaa viikossa.


Ensimmäinen hoitopäivä oli mennyt erinomaisesti, "Sennihän on kuin vanha tekijä" oli hoitotädin kommetti kun kysyin miten oli mennyt. 
Kyllä tytöllä oli tainnut ikäväkin olla. Kun tulin hakemaan ja hän näki minut, meni pienen tytön huuli ihan surulliseen mutruun. Hän riensi luokseni ja hyppäsi syliin "mulla on ollu ikävä sua". Kyllä meinasi äidiltäkin itku päästä kun toinen halasi kovaa.

Ikävä kuuluu asiaan, etenkin näin alussa, mutta silti tunsin hieman syyllisyyttä kun olin hänet hoitoon vienyt. Tiedän että tämä on meidän kaikkien parhaaksi ja tämä on edessä joka tapauksessa.
Saas nähdä itketäänkö kumpikin joku aamu kun pitää erota. :D
Senni oli, ikävästä huolimatta, tykännyt olla päiväkodissa ja on innoissaan menossa vielä uudestaankin. :)
Ikävänkin luulen helpottavan, kunhan hoitotädit ja kaverit tulevat tutummiksi.

Olimme sopineet päiväkodin hoitajien kanssa, että jäämme vielä syömään yhdessä päiväkotiin. Tätä ehdotettiin minulle, jotta Sennille jäisi myönteinen kuva ruokailusta.
Senni söi reippaasti ja minä istuin samassa pöydässä Sennin ja kolmen muun lapsen kanssa. Toiset lapset olivat hyvin kiinnostuneita kuka olen ja hyvin tarkkaavaisesti he katselivat minua, huomasivat heti donitsikorviksenikin. :D
Siellä minä voitelin lapsille leipiä ja kaadoin maitoa laseihin. Minut yllätti se, kuinka rauhallinen tilanne oli vaikka lapsia oli 17! Rauhallista jutustelua kuului, mutta suurin osa söi hiljaa ja rauhallisesti omalla paikallaan. Olen jotenkin kuvitellut, että päiväkodissa ruokailut ovat rauhattomia ja meluisia hetkiä, tuolla oli kyllä ihan päin vastoin, hyvin rauhallista ja tunnelma oli mukava ja kodikas. Päiväkodissa onkin ajateltu tilanteet hyvin ja järjestetty kaikki niin, että kaikki lapset eivät ryntää yhteen paikkaan samaan aikaan vaan asiat tehdään porrastetusti ja näin vältetään kaaos, loistavaa!

Nyt siis pari kotipäivää ja perjantaina koittaa toinen päiväkotipäivä. :) 
Ensimmäisestä päivästä jäi hyvä tunne.

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että ensimmäinen päivä oli sujunut hyvin.♥ Täällä alkaa huomenna Lumilla koulu ja Matiaksella eskari ja tätä äitiä jännittää ihan hirveesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että meitä äitejä jännittää enemmän kuin lapsia. :D

   Poista
 2. Luen aina näitä päiväkotiinlähtöpostauksia itku kurkussa, se kun on meilläkin väistämättä edessä ehkä jo tänä syksynä :'( Mutta niinhän se taitaa olla, että lapset kyllä pärjää kun taas aikuiset... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla, että aikuisille se päiväkodin aloitus on isompi pala kuin lapsille. Lapset elää niin hetkessä, etteivät pahemmin stressaa. :)

   Poista