sunnuntai 28. elokuuta 2016

Aineeton lahja: Sealife

Senni sai kummitädiltää Satulta, ihanan aineettoman syntymäpäivälahjan, päivän Sealifessa ja Linnanmäellä. Viime keskiviikkona tämä lahja kävi toteen.

Yksi osa hauskaa päivää olivat junamatkat, jotka Senni vietti tyytyväisenä leikkivaunussa, lauleskellen elämä ei ole hassumpaa-laulua. :D
Kummitäti maksoi meidän kaikkien pääsymaksut Sealifeen ja vielä ruuatkin.
Sealife ja Linnanmäki olivat Sennille aivan uusi tuttavuus. Minäkin pääsin nyt ensimmäistä kertaa Sealifeen ja oli kyllä todella hieno ja mielenkiintoinen paikka!


Katseltavaa riitti hyvin, reilu pari tuntia meni hujauksessa. Kaikenlaisia otuksia siellä olikin aina haista siilikalaan ja ravuista piraijoihin.
Senni oli innoissaan, alkuun meni nopeasti akvaariolta toiselle, ei oikein tiennyt mitä olisi katsonut kun oli niin paljon kaikkea. Malttoi kyllä hetken päästä ihailla pidemmänkin aikaa samaa kalaa.

Oppaille täytyy antaa pontsit, he kertoivat Sealifen asukkaista oikein mielellään. Saimme oppia paljon uusia asioita, minä en esimerkiksi tiennyt että osa haista tekee ikäänkuin munia (oli melko vekkulin näköistä kun pikkiriikinen hai uiskenteli läpikuultavan munan/kotelon sisällä), luulin että hait synnyttävät aina eläviä poikasia. Siilikalasta en ollut ennen edes kuullut, ne ovat pallokalan sukulaisia. Monta muutakin uutta asiaa tuli opittua ja monia ihmeellisia otuksia ihailtua. Pääsimme myös näkemään kalojen ruokintaa.Kalat ruokailemassa, melkoinen kuhina kävi ja vesi loiskui yli altaan.  :D
Senni löysi pyöreästä ikkuinasta hyvän katselupaikan, siinä oli hyvä köllötellä rauhassa ja ihailla asukkeja.


Erkki erakkorapu oli Sennin lemppari.

Kun Sealife oli käyty rauhassa läpi ja masut oli saatu täyteen ruokaa, menimme vielä Linnanmäen puolelle. Senni pääsi useampaan laitteeseen ja hauskaa oli. Tuo meidän hurjapää olisi halunnut mennä kaikkiin hurjiinkin laitteisiin kuten vuoristorataan, mutta sanoimme että niitä pitää odottaa vielä jokunen vuosi, jotta pituus riittää. ;)Vekkulisti hyppivät vesisuihkut lumosivat pienen tytön täysin.


Päivä oli oikein onnistunut ja kaikilla oli hauskaa. Sääkin sattui suosimaan, taisi olla ainut poutainen päivä tässä lähipäivinä. Nyt kun koulut ovat alkaneet, ei väkeäkään ollut paljoa. Tämä lahja jää takuulla Sennin mieleen. Äitikin on oikein iloinen tästä lahjasta, tällaiset aineettomat lahjat ovat kivoja eikä tavaravuori kasva kotona. Parasta oli tietenkin se, että Senni sai viettää aikaa kummitätinsä kanssa. 

Kiitos Satu! :)

4 kommenttia:

 1. Sealife on kyllä kiva paikka! Pitää käydä siellä joskus isolla porukalla yhdessä :)

  VastaaPoista
 2. Oi kuinka kivan näköinen paikka! Tuonne meidänkin pitää joskus suunnata. :) Kotimaisetkin kalat Kotkan Maretariumissa tekivät vaikutuksen, mutta olisi ihanaa nähdä tuollaisia värikkäitä vedeneläviä myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! Joskus tuonne olisi kiva päästä ihan aikuistenkin kesken, ehtisi perehtyä sealifen asukkaisiin paremmin. :)

   Poista