maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kesän lapsen juhlat

Aa kesän lapsi mä oon. 
Aa villi luonteeni on. 
Aa kesän lapsi mä oon. 
Aa poissa huoleni on.Lauantaina juhlimme meidän 3-vuotiastamme!
Saimme aivan loistavan juhlasään. Monta päivää on satanut ja ollut kylmää ja harmaata. Kuin tilauksesta Sennin synttäreillä paistoi aurinko ja oli lämmintä. Etenkin lapset nauttivat kun saivat kirmailla pitkin pihaa.


Juhlat pidettiin perinteisesti Sennin Mummulassa, minun lapsuuden kodissani. Omakotitalossa kun on vain niin paljon enemmän tilaa kuin pienessä kerrostaloasunnossa ja tuo mahdollisuus ulkoiluun on ihan superjuttu kauniina kesäpäivänä.
Päivänsankari sai päälleen kesäisen valkoisen pitsimekon, vadelmanpunaisen helminauhan, rannekorun, hiuksiinsa rusetin ja kynnetkin lakattiin vadelmanpunaisella kynsilakalla.

Synttäreiden teemana oli kesä/kesän lapsi. Senni on tykästynyt Onneli ja Anneli-elokuvassa olevaan kesän lapsi-biisiin, siitä idea lähtikin ja sopiihan teema muutenkin kuin nenä päähän kun tyttö on syntynyt kesällä. Muistankin kun vielä odotin Senniä ja joku tuntematon nainen tuli kysymään koska vauva syntyy ja kun selvisi että kesällä, oli hän aivan innoissaan ja sanoi "oi, oikein auringon ja valon lapsi". Aurinkoinen tuo tyttönen kyllä onkin. :)Koristeiksi tein pompomeja, niiden ohjeen löydät tästä postauksestani.
Pom pomit on helppo, halpa ja nopea tehdä.
Pöytään tein kesäkeijukoristeita.
Keittiön kattoon laitoin vielä perhosnauhan, joka oli Sennin 1v juhlissa. Se sopi nyt teemaan hyvin niin laitoimme sen taas esille. :)
Äitini oli tehnyt myös ihanan kukkakoristeen pöytään.
Tarjoilupöydälle maalasin kiviä valkoiseksi ja mustalla tussilla erilaisia kuvioita.  Vihreällä liitutaulumaalilla maalasin kiviin alueen, johon  kirjoitin liitutaulutussilla mitä oli tarjolla.
Koristeissa oli paljon kesäisiä värejä.


Vieraita tuli kivasti paikalle, vaikka moni olikin kesäreissulla juuri tuolloin.
Senni nautti kun sai leikkikavereita, kaikilla näytti olevan hauskaa.
Senni sai oikein kivoja lahjoja. Ilokseni paketeista ei paljastunut yhtään ns. turhaa roinaa!
Muutamia toivottuja leluja tuli (mm.poni, poliisiauto ja hulavanne), niillä Senni onkin jo leikkinyt kovasti.
Kivaa ja kehittävää puuhaa Senni sai mm. muistipelin ja Oppi ja Ilo-puuhakorttien muodossa. Hyödyllisiä lahjoja olivat myös raha- ja lahjakorttilahjat, niillä ostamme varmaankin kengät ja vaatteita. Päiväkotiin tyttö tarvitseekin kaikenlaista vaatetta. Päiväkotia ajatellen Senni sai myös ihanan repun (jonka tyttö itse valitsi) sylikummiltaan.
Aina lahjan ei tarvitse olla jotain tavaraa, etenkin jos perhe pitää ajatuksesta vähemmän on enemmän, silloin jokin aineeton lahja on hyvä valinta. Sennikin sai tällaisen aineettoman lahjan, retken Sea lifeen! Tämä oli loistava idea tytön kummitädiltä, siitä tulee takuulla kiva ja ikimuistoinen retki!


Synttäreillä suolaisina tarjolla oli ruissipsejä ja dippejä, popcornia, savulohikakkua (ehdotton suosikki jota vieraat osaavat jo odottaa, siksi tätä löytyykin yleensä aina meidän juhlissa) ja Tepon tekemä coktailsiili.
Makeina oli kakku (valkosuklaa-daim- ja kuningatarmousset), marenkisitruunakakku, suklaakakku ja erilaisia keksijä.
Juomaksi (kahvin, teen ja mehun lisäksi) teimme hauskan amppariboolin.


Kakut ovat minulle tärkeä harrastus ja minusta on kiva panostaa kakkuun. Nyt Senni alkaa olla jo sen ikäinen, että osaa jo sanoa millaisen kakun hän haluaa, tai ainakin miltä se näyttää. Titi Nalle on nyt kovasti mieleen ja Senni toivoikin kakkuunsa Nalleperheen uusimman tulokkaan Triolin. Ensin hiukan pähkäilin, onnistunko tekemään nallen jolla on korkkiruuvikiharat, mutta päätin yrittää. Ihan kivasti nalle onnistuikin. Kesänlapsi teemaa mukaillen tein kakkuun myös perhosia ja leppäkerttuja. Kakun reunoille tein mansikkakoristeet ja niistä täytyy sano, että ne onnistuivat juuri niin kuin toivoin. Jännitti miten ison kakun päällytäminen sokerimassalla onnistuu ja kun se onnistui, jännitin miten saan tehtyä mansikkakoristeet ja mitä jos ne valuvatkin alas. Kaikki meni kuitenkin nappiin ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen.

Juhlista jäi kaiken kaikkiaan tosi hyvä mieli, synttärisankari nautti päivästä ja taisi kaikilla muillakin olla aika kivaa. :)
2 kommenttia: