torstai 14. heinäkuuta 2016

Kato äiti, minä ongestan!

Kulkeekohan mielenkiinto kalastukseen veressä?
Teppo on kalamiehiä, tykkää onkia, virvelöidä ja pilkkiä. Vilma pitää myös kalastamisesta kovasti ja onkin päässyt kalastamaan isänsäkin kanssa.

Nyt kalastus on alkanut kiinnostamaan myös Senniä. Viime syksystä asti tyttö on leikkinyt onkivansa kaikenlaisilla kepeillä, joka lätäköstä ja purosta jonka on vain nähnyt.
Senni tietää, että isi käy kalassa mutta tuskin oikein käsitti mitä se on. Muumeista tuttu Nuuskamuikkunen taisi olla enemmänkin se, josta tyttö otti mallia.

Tepon kesäloma loppui jo, mutta vapaapäivinä voi vielä puuhastella kesäjuttuja. Eilen Teppo vei Sennin ja minut yllätysretkelle. Senni pääsi onkimaan ensimmäistä kertaa elämässään!
Isin ohjeistuksella pikkuinen onki omalla pienellä ongellaan. Silmät riemusta loistaen Senni hihkui "kato äiti, minä ongestan!". Sana ongestaa on Sennin ihan oma sana, olen yrittänyt selittää että se on onkia -minä ongin-, mutta tämä ongestaa on nyt jäänyt sanavarastoon. Aika hellyyttävä sanahan se on, sanokoot sitten niin. :)
 

Sitten jännitettiin tuleeko sitä kalaa! Kauaa ei tarvinnut odottaa kun pikkuinen ahven nappasi kiinni. Me vanhemmat olimme varautuneet, että Senni kiljuu kun näkee kalan, isosiskon kanssa kun näin yleensä käy, heh. Täytyy kai myöntää, että kuulun itsekin kiljujiin, etenkin jos esiin tulee oikea vonkale, jättikala!
Eipä tuo pikkuneiti mitään kiljunut, jännä. Vasta siinä vaiheessa kun sanottiin että ota kala käteen niin päästetään se takaisin, kuului " yyyyh, enkä". Pienen suostuttelun jälkeen Senni otti kuitenkin kalan käteensä ja laski sen vapaaksi. Tosin Senni oli sitä mieltä, että siitä olisi voinut tehdä kalasoppaa, niin kuin Nuuskamuikkunenkin tekee.


Saimme pari pikkukalaa lisää, mutta kaikki päästettiin takaisin veteen. Nyt olikin pääasia, että Senni pääsee onkimaan.
Kovin kauaa onkiminen ei neitiä jaksanut kiinnostaa, mutta rannan hiekalla ja vedellä jaksettiin leikkiä pitkähkö tovi.


Kalastuksen jälkeen yllätykset jatkuivat, pääsimme Valkjärvelle paistelemaan lettuja! Valkki on ihan ehdottomasti lempparipaikoistani ja voi miten hyviltä letut siellä maistuivatkaan.


Ihana päivä, iloinen ja tyytyväinen tyttö ja vanhemmat. :)Vähintäänkin yhtä ihana päivä oli tänään kun kävimme Aarniwalkean satupihalla. Monet leikkimökit ja satuhahmot vievät lapsen mukanaan ja houkuttelevat leikkiin. Sennin lemppareita taisivat olla trampoliini, pallomeri, nukenvaunut, kauppaleikkimökki ja soittorasiaksi nimetty mökki, jossa sai soittaa erilaisilla soittimilla.


Huomenna menemme juhlimaan Sennin 5-vuotta täyttävää serkkutyttöä, hiukan etukäteen sillä emme pääse varsinaisille synttäreille. 
Lähdemme lauantaina ajelemaan kohti pohjoista! Vanhempani ovat vuokranneet mökin Oulujärveltä ja he kysyivät minua ja Senniä mukaansa. Toki lähdemme mukaan! Teppo on palanut takaisin töihin, enkä minä yksinäni pystyisi tarjoamaan Sennille tuollaisia mökkilomia. Hiukan kyllä mietityttää, miten mahtaa sujua viikko vanhempieni kanssa. Olemme paljon tekemisissä, mutta olen ollut yhtäjaksoisesti viikon heidän kanssaa viimeksi joskus teininä ja yhteisestä lomamatkastakin on jo reilummin aikaa. Tulemme hyvin juttuun, mutta onhan se varmaan hiukan outoa olla taas vanhempiensa helmoissa. Melkoinen pakkaaminen olisi vielä edessä, puhumattakaan automatkan pituudesta. Palailen kera lomakuulumisin reilu viikon kuluttua. :)

6 kommenttia:

 1. Totta kai Senni ongestaa...ihan hyvä sanahan se on. Meillä oli joskus muinoin talvella hiihättimet kadoksissa...siis sauvat..:)

  VastaaPoista
 2. Ihana Senni.♥
  Ja kuulostaa niin kivalta. Oikein ihanaa lomaa teille.♥

  VastaaPoista
 3. Miekin olen miettinyt tuota onkimisviettiä! Ellu oli kaksi kun ilmoitti haluavansa onkia. Me miehen kanssa, jos ei nyt ihan vihata, niin ainakin karsastetaan kalastusta. Kaikki isovanhemmat sen sijaan ovat innokkaita ja taitavia kalamiehiä ja -naisia, ja Ellu on selvästi perinyt ne geenit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sielläkin on onkimisviettiä havaittavissa! :)

   Poista