lauantai 11. kesäkuuta 2016

Mitä lahjaksi 3-vuotiaalle?

Enää vajaa kuukausi ja meidän Senni täyttää kokonaiset 3-vuotta!

Juhlia on jo jonkinverran suunniteltukin. :)
Juhlien suunnittelu ja järjestely on mukavaa puuhaa, nautin siitä.

Sennikin osaa jo jollain tapaa odottaa omia synttäreitään. Kevään ja alkukesän aikana olemme käyneet monilla synttäreillä, joten Sennikin jo ymmärtää mitä synttärijuhlat ovat. 

Lahjat eivät ole juhlissa se tärkein juttu, ei suinkaan. Enempi arvostamme sitä että vieraat tulevat paikan päälle ja viettävät ihanan päivän Senniä juhlistaen. Minulle on kuitenkin tullut jo useampi kysely siitä, mitä Senni mahtaisi toivoa lahjaksi, joten tähän postaukseen laitan ajatuksiani siitä, mistä kolme vuotiaamme voisi pitää ja mitä hän tarvitsisi.

Senniltä itseltään kun kysyy mitä hän mahtaa toivoa syntymäpäivälahjaksi on vastaus "paketin". :D
Yritin kysellä mitä siinä paketissa voisi olla sisällä, " pinnessanukke" kuulema. Se mitä prinsessanukke meinaa, en ole ihan varma. Mikään barbienukke se tuskin on, ne eivät ole meidän neidille vielä kovinkaan tuttuja. Luulen että prinsessanukella viitataan johonkin nukkeen, jolla on nätit vaatteet päällään.


Sennillä alkaa selkeästi olla jo jokin prinsessavaihe (vaikka olenkin yrittänyt olla tyrkyttämättä mitään prinsessajuttuja, kummasti ne tuntuvat silti tarttuvan mm. muiden tyttöjen leikeistä).
Erilaiset prinsessaroolivaatteet (toki myös muut roolivaatteet) olisivat pienen prinsassamme mieleen. 
Sen sijaan toivon, ettei niitä kovia muovisia kruunuja tai koruja yms. tuotaisi meille. Ne kun tuppaavat kestämään yhden tai muutaman leikin ajan ja sitten hajoavat. En myöskään pidä ajatuksesta, että kotimme täyttyy muovihilpetööristä. :)
Jos pientä prinsessaamme haluaa ilahduttaa koruilla, niin esimerkiksi isohkot puiset värikkäät helmet ja naru ovat oiva vaihtoehto. Niistä tyttö voisi itse pujotella itselleen koruja.


Olen tarkkaillut, mitkä asiat kiinnostavat tyttöämme tällähetkellä. Yksi ehdoton juttu on potkulauta! Sellainen jossa on kolme rengasta, kaksi takana ja yksi edessä. Olen koittanut katsoa jos sellainen löytyisi jostain käytettynä, vielä ei ole löytynyt.
Kauppareissulla ihaillaan ja usein myös testaillaan potkulautaa, sama tapahtuu myös jos eteen tulee hulavanteita. Hulavanteet ovat kiehtoneet pikkuneitiä jo talvesta asti.
Muista leluista muumitalo ja ponit olisivat varmasti leikeissä mieluisia. Myös Sylvanian families pupuperhe tarvitsisi taloonsa mm. sohvan.
3-vuotiaille tarkoitetut muistipelit onnistuvat Senniltä, joten sellainen voisi olla mieleen.Päiväkotitaival alkaa syksyllä ja varavaatteita yms. varten tarvitsee tyttömme repun. Siskoni Nea, Sennin sylikummi, tarjoutui ostamaan repun. Skip hopin reput ovat suloisia ja näppäriä. Meillä on ennestään kissatalutusreppu, mutta se on liian pieni hoitorepuksi. Valitsimme Tepon kanssa neljä vaihtoehtoa skip hopin isommista repuista, joista Senni sai valita itselleen mieluisimman. Teppo tykästyi hirahvireppuun ja minä siilireppuun. Kumpaakaan niistä Senni ei valinnut, hän halusi pandarepun, se on kuulema taotao. :D
Sennin repputoive on laitettu jo eteenpäin. :)


Sennin vaatteita läpikäydessäni huomasin, että syksyksi neiti tarvitsee uusia vaatteita. Etenkin vetoketjullisista huppareista ja collegehousuista on pulaa. Vaatteiden ostaminen lahjaksi on vain hankalaa jos vaatemaut eivät kohtaa. Siksi vaatelahjakortti on mielestäni parempi vaihtoehto kuin valmiiksi ostettu vaate. Sennille löytyisi varmasti kivoja vaatteita esimerkiksi lindexiltä.

Tällaisen listan olen ajan kuluessa saanut kasaan. Olen lisäillyt asioita listaan aina kun ne ovat mieleen juolahtaneet. Tämä lista on siis vain jonkinlainen hahmotelma, en oleta että lahjat tulevat vain tämän listan pohjalta. Synttäreitä saa tulla juhlimaan ilman lahjaakin, ovelta ei käännytetä pois vaikka kainalossa ei komeilisikaan potkulauta taikka muumitalo. ;)

Osa lahjatoiveista on sen verran kalliita, etten halua kenenkään ostavan niitä yksin (esim. Muumitalo), kimppalahjana se voisikin mennä. On tuossa listalla edukkaampiakin toiveita, esim. hulavanteen saa 5€lla. En katso myöskään pahalla jos lahja on ostettu käytettynä (esim.potkulauta), kunhan se on vielä käyttökunnossa.

Toivottavasti listasta on hyötyä, tästä voi toki ottaa vinkkejä muidenkin lahjaan kuin vain meidän tytön.
Itse ainakin pidän jos juhlasankarilla tai hänen vanhemmillaan on esittää joitain lahjatoiveita. Näin lahjan hankinta on helpompaa ja silloin tulee varmemmin ostettua jotain meiluista eikä vain turhaa täytettä kaapin perälle. :)


Millaisia toiveita teidän 3-vuotta täyttävillä on ollut 
tai mitä ovat saaneet lahjaksi?

4 kommenttia:

 1. Muumitalo on ihan meidän Ainon lemppari. :)
  Aino sai potkuttelupyörän ja se oli ihan tytön lemppari. Sillä mennään jo niin lujaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostin Sennille kirppikseltä jokin aika sitten muumilaivan ja uimahuoneen (maksoin niistä vaivaiset 3€ yhteensä). Niillä on leikitty nyt todella paljon, joten uskon että Muumitalokin olisi mieluinen.
   Potkupyörä meidän neidiltä löytyy jo viimekesältä, nyt potkulauta houkuttaisi pientä. :)
   Ai teillä mennään jo lujaa potkutellen, meidän neiti osaa jo jotenkin tasapainotella mutta hurjiin vauhteihin ei vielä uskalla. Etenee omaan tapaansa hitaasti, rauhallisesti ja turvallisesti. Ehkä se vauhdinhurmakin vielä löytyy. :D

   Poista
 2. Kivoja lahjatoiveita!

  Meilläkin aina toivotaan, että lahjoja nostettaisiin kimpassa, ei sitten tule kelleen kalliiksi eikä lapsi huku lahjavuoreen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meilläkin! En halua kenenkään tuhlailevan hirmuisia summia enkä kotimme täyttyvän lattiasta kattoon leluilla yms. Lisäksi Senni ei ole ainakaan vielä pahemmin piitannut pakettien avaamisesta, siksikin olisi hyvä jos niiden määrä olisi vähäisempi. Vähemmän on enemmän. :)

   Poista