tiistai 28. kesäkuuta 2016

Lomakuulumisia!

Me ollaan lomailtu nyt parisen viikkoa ja ollaan puuhailtu kaikenlaista mukavaa ja nauttineet kesästä ja lomasta.

Lomailemme monenlaisin kokoonpanoin.
Aika alkulomasta lomailimme perheenä, neljän hengen voimin kun saimme Vilmankin seuraamme. Toki Vilma sai kahdenkeskeistäkin aikaa isänsä kanssa mm. kalastusreissun muodossa. 

Yhdessä kävimme HopLopissa, olikin muille paitsi Vilmalle ihan ensimmäinen kerta kyseisessä paikassa.
Kaikille, myös meille vanhemmille, löytyi kivoja aktiviteetteja ja kaikille tuli vähintäänkin lämmin. :)


Viime viikon keskiviikkona veimme lapset aamusta Puuhamaahan. Mukaamme lähti myös Sennin kummitäti Satu.
Iltapäivällä seuraamme liittyi myös siskoni Nea perheineen.
Vietimme huippuhauskan päivän!
Aikuisetkin taantuivat lähes lapsen tasolle pomppiessaan trampoliineilla ja laskiessaan liukumäkiä. 

Puuhanallen tapaaminen oli porukan pienten mieleen, miten suloisia lapsoset olivatkaan haliessaan nallea.
Onnistuimme ajoittamaan Puuhamaakäyntimme juuri oikeaan päivään. Päivä oli lämmin, muttei liian kuuma ja paikalla oli todella vähän kävijöitä. Juhannusviikko varmaankin vaikutti asiaan. Meidän ei tarvinnut jonottaa mihinkään, mahtavaa.

Meidän poppoo vietti Puuhamaassa noin 9 tuntia. Olimme pakanneet omat eväät mukaan, joten saimme viettää iloisen kesäpäivän kaikessa rauhassa Puuhamaassa.
Tämän reissun jälkeen palautimme Vilman kotiin. Hänellä olikin tiedossa jo muita kivoja lomasuunnitelmia. :)
pikkusisko ja isosisko
Juhannuskin ehti jo olla. Vietimme jussia varsin maltillisesti vanhempieni luona. Sinne on vain niin kiva ja helppo kerääntyä koolle. Grillailimme ja herkuttelimme nyyttäriperiaatteella. Saimme Mumminkin, Tepon äidin, seuraamme juhannusta viettämään. Tämä taisikin olla kolmas juhannus kun olemme vanhempieni luona kera minun sisarusteni ja heidän perheineen. Rentoa ja hauskaa yhdessä oloa. :)

Senni oppi uuden taidon juhannusaattona, polkupyörällä polkemisen!
Meillä on kotona Sennillä potkupyörä ja Mummulassa on apparipyörä. Aikaisemmin taidot ja voimat eivät ole riittäneet apparipyörän polkemiseen. Kyllä oli tyttö iloinen kun oppi polkemaan.


Kesään kuuluu uiminen ja jos vain mahdollista, niin edes kerran kesässä järvessä.
Juhannuspäivänä lähdin Sennin, siskoni Jaanan sekä siskoni Nean ja hänen perheensä kanssa Valkjärvelle uimaan.
Aluksi grillailimme ja sitten pulahdimme uimaan. Ensin vesi tuntui kylmältä, mutta kun oli kunnolla kastautunut tuntuikin se jo ihan lämpöiseltä. Lapset tykkäsivät leikkiä hiekkarannalla ja lotrata vedessä.

Minä ja Nea pääsimme uimaan ihan kaksinkin. Talviturkit heitettiin laiturinpäästä veteen pulahtamalla. Tuli ihan lapsuuden kesät ja mökkiajat mieleen! <3
Huomaamattani pirskoittelin ja huljuttelin vettä järven pintaan, muka hätyttääkseni kalat pois, ihan kuin lapsena. En tajunnut tekeväni niin kunnes Nea nauraa käkätti "olin jo unohtanut että teet aina noin".
Oli Neaankin jäänyt lapsuudentapa, hän ei ui kauas laiturista. Muistan kuinka lapsena yritin houkutella pikkusiskoa uimaan edes vähän kauemmaksi, mutta kalojen ja kaislojen pelossa hän ei tullut, varsinkaan jos vesi oli syvää eikä pohjaa nähnyt. Hassua miten nämä tavat ovat vieläkin meissä, tuli ihan lapsuuden ihanat kesät mieleen. Nyt saamme viettää kesiä omien lastemme kanssa ja toivottavasti luoden heille ikimuistoisia ja ihania kesämuistoja.


Välillä pitää muistaa myös vain olla ja huilia. Yhden kesäpäivän vietimme rennosti oleillen Tepon ja Sennin kanssa. Emme lähteneet mihinkään reissuun vaan vietimme rentoa kesäpäivää grillaillen ja puhallellen saippuakuplia.


Kun kesäakkuja oli ladattu, energiaa riitti taas reissaamiseenkin. Halusimme tehdä pienen kesälomareissun ihan vain kolmisin, Senni, minä ja Teppo.
Senni on jo pitkään haaveillut pääsystä laivalle, joten varasimme päiväristeilyn Tallinnaan. Senni pääsi ensimmäistä kertaa laivalle ja minäkin olin käynyt edellisen kerran varmaankin 6 vuotta sitten.

Tarkoitus oli tehdä matka Sennin ehdoilla, niin että hän saisi matkasta mahdollisimman paljon irti. Lapset, etenkään näin pienet, eivät nauti shoppailusta juurikaan, joten päätimme jättää maihinnousun väliin. Ilmakin oli kolea ja sateinen, joten laivan sisällä oli taatusti mukavampaa kuin ulkona.
Suurinosa matkustajista ryntäsi Tallinnassa maihin ja laiva jäi melko tyhjilleen, tämä oli meille etu. Senni sai kaikessa rauhassa puuhtella leikkipaikassa mm. pallomeressä temmeltäen ja pomppulinnassa pomppien.

Kun laiva suuntasi takaisin Suomeen, oli laivalla lastendisco. Senni oli aivan elementissään discossa, musiikki vie tytön niin mukaansa. Hymyssä suin sai seurata kuinka pieni katsoi mallia miehestä, joka opetti lapsille rytmikkään viidakkotanssin.

Senni pitää kaikenlaisista maskottipehmoista kuten Puuhamaan Puuhanallesta, ei siis ihmetyttänyt yhtään, että Ville Viikingi (Sennin sanoin Kissa Viininki) kiinnosti tyttö kovasti. Maskotille tanssittiin ja voi sitä iloa kun Villeä pääsi halaamaankin!

Vietimme ihanan päivän laivalla. :)Huomenna tuo meidän isi lähteekin viettämään karavaanarielämää festareille. Minä ja Senni vietämme äiti&tytäraikaa, keksimme varmasti jotain kivaa yhteistä puuhaa. Ainakin Sennin synttärivalmisteluja tullaan tekemään. Ihan säikähdin tänään kun tajusin, että ensiviikolla meidän pieni tytöntyllerömme täyttää 3 vuotta!

1 kommentti:

  1. Ihania reissutunnelmia teillä!!

    Meillä Puuhamaa jäi jälleen tältäkin kesältä, mutta ensi vuonna sitten!! Se näyttää kyllä niin kivalta paikalta. Yhdeksän tuntia puuhailua on kiitettävän kuuloinen suoritus. :D

    VastaaPoista