sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kakkuja juhliin

Eilen moni suuntasi varmasti päättäjäis- tai valmistujaisjuhliin, tai järjesteli itse sellaisia. Eilen moni puki ne kauneimmat juhlavaatteensa päälle, söi kakkua ja kilisteli juhlan kunniaksi.

Mekin juhlimme eilen. Emme valmistujaisia vaan triplajuhlia. Muutama viikko sitten meitä koetteli vatsatauti ja sen seurauksena meiltä jäi mm. siskon pojan 1v juhlat väliin. Nyt pääsimme vihdoinkin juhlistamaan pientä synttärisankaria. <3
Myös isälläni ja siskoista nuorimmalla oli juuri syntymäivät, juhlimme siis kaikkia kolmea yhtäaikaa.

Minä tarjouduin tekemään kakun juhliin. Isäni toivoi mansikkakakkua ja mikäs siinä, se sopisikin hyvin kaikille. Päätinkin tehdä sirtuunajuustokakun mansikoilla. Minulta tilattiin samanmoiset kakut heinäkuulle, erään parin häihin. Kääk ensimmäiset hääkakkuni! Nyt sainkin oivan tilaisuuden tehdä ikäänkuin testikakun häitä ajatellen. 

Kakusta tuli mielestäni kaunis, suht simppeli mutta juhlava. Laitoin morsiamelle kuvan kakusta ja hän tykästyi siihen. :)
Kakku sopii myös maultaan kesään, ihanan raikkaat mansikat ja sitruunamousse tekevät kauppansa myös hellepäivänä. Kesällä onkin ihanaa kun kakkuihin saa tuoreita marjoja.

Tuota mansikkakakun tekoa en jännittänyt yhtään, se meni jo rutiinilla.
Sen sijaan toisen tekemäni kakun kuorrutus jänskätti.
Siskoni työkaveri (jota en siis itse tunne lainkaan) tilasi minusta jalkapalloaiheisen kakun. Makuina piti ehdottomasti olla fazerin sininen-suklaa ja kakkuun haluttiin myös suklakuorrute. Ehdotin että suklaamoussen kaveriksi voisi ottaa jonkin raikkaan moussen, ettei kakusta tulisi ällömakea. Toiseksi mousseksi valikoitui mansikka.
Tämänkin kakun mousset menivät rutiinilla, toisin kuin kuorrute. Olen tehnyt aikaisemmin suklaakuorrutteita kuivakakkuihin, mutten koskaan moussekakkuun.
Itse olisin pitäny enemmän jos suklaakuorrute olisi peittänyt vain päällisen ja valunut reunoille, jättäen mousset näkyviin. Tilaaja halusi kuitenkin koko kakun peitettävän suklaakuorrutteella ja toki siis tein niin. 

Kuorrutteen tein suklaasta, kermasta ja voista. Kakun pääliosa oli helppo kuorruttaa suklaalla, senkun vain kaatoi sen siihen. Reunat eivät olleet sitten niin yhteistyökykyisiä. Lämmin suklaakuorrute valui vain pois, sulattaen myös moussen pintaa. Annoin suklaakuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä hiukan, jolloin sen sai levitettyä reunoille. Kovinkaan tasainen reunan kuorrutteesta ei tullut, mutta oli ainakin suklainen, heh.
Kakun päälle tuli vielä tekemäni sokerimassakoristeet. Koristeiden tekoon meni taas useampi ilta, mutta se kannatti, ne onnistuivat juuri niin kuin halusin. Mustasta elintarviketussista oli iso apu mustien kohtien (mm.jalkapalloissa) tekemisessä. 
Kun kakku menee itselle tuntemattomalle tilaajalle, on siinä aina pieni lisäripaus jännitystä. Olisi kamalaa jos tilauskakku menisi aivan pilalle, onneksi näin ei ole ainakaan vielä käynyt.
Kakun tilaaja oli tyytyväinen, joten niin olin minäkin. Kakku oli kuulema myös hyvää, tämä on aina positiivista kuultavaa kun kyse on kakusta. :D
Mitäs pidät näistä tekeleistäni?

1 kommentti: