torstai 19. toukokuuta 2016

Uusien tuulien puhaltelua

Tänä vuonna syksy tuo tullessaan meidän perheeseen uusia tuulia, iso muutoksia elämään.

Senni täyttää kesällä kolme vuotta ja sitä myöten päiväkotitaival alkaa.
Hain jo alkuvuodesta Sennille hoitopaikkaa ja jännitimme saisimmeko paikan haluamastamme paikasta. Viime viikolla postiluukusta sitten vihdoin tipahti päätös, Senni sai paikan juuri sieltä mistä toivoimmekin! Olen kyllä niin tyytyväinen ja Senni odottaa jo innolla koska pääsee päivähoitoon.
Ihan mahtava yllätys oli myös kun kuulin, että Sennin serkkutyttö aloittaa myös hoidon samassa paikassa ja vielä samassa ryhmässä! Tytöt ovat aina leikkineet niin hyvin yhdessä ja nyt pääsevät vielä samaan hoitopaikkaankin. Kiva kun on ainakin yksi tuttu kaveri kun aloittavat hoidon. :)Serkukset, käsikädessä <3Päivähoidon aloittaminen on iso muutos Sennin arkeen ja toki koko perheelle. Innolla sitä odotetaan, mutta onhan se toki jännittävää ja minusta myös haikeaa. Arkemme tulee muuttumaan niin paljon. Tähän asti olemme saaneet aikatauluttaa menomme aikalailla itse, syksyllä se ei enää menekään ihan niin. Haikeudella jätämme myös perhekerhon, muskarin ja avoimen päiväkodin. Onneksi olemme saaneet muista kerhoilijoista kivasti uusia ystäviä, joita näemme varmaankin jatkossakin vaikka kerhot todennäköisesti meidän osalta jäävätkin pois.
Innolla odotan millaisia uusia tuttuja ja kavereita päivähoito tuo tullessaan.

Yksi iso kysymysmerkki syksyn osalta ovat omat uudet tuuleni. Minulla on jo suunnitelma A, johon pyrin ja rattaat on laitettu jo pyörimään. Suunnittelijaluonteena minulla on myös varasuunnitelma B ja hahmotelma varasuunnitelman varasuunnitelmasta C. Elämä ei vain yleensä mene niin kuin sen suunnittelee, joten yritän olla piirtämättä liian tarkkoja suunnitelmia. Asiat tuppaavat aina järjestymään parhain päin. Vaikka jokin asia näyttäisikin aluksi menneen pieleen, olenkin jälkeenpäin huomannut sen olleen oikein hyvä asia, suorastaan pelastus.

Koen olevani etuoikeutettu kun olen saanut olla kotiäitinä näinkin pitkään. Vielä kesän aion olla kotona. Syksylle toivon uusia tuulia. Vaikka olenkin viihtynyt kotona tyttöä hoidellen, on nyt vahva tunne siitä, että kaipaamme jo jotain muuta, meidän on mentävä jo eteenpäin. Senni on vain kerran näin pieni ja on ollut suuri ilo saada seurata hänen kasvuaan ja kehitystään aivan läheltä ja olla läsnä kun hän on oppinut uutta. Luottavaisin mielin vien hänet kuitenkin syksyllä päivähoitoon. Nyt tyttö on jo niin iso, että osaa itse vähän kertoa miten päivät menevät eikä hän ole enää niin riippuvainen äidistä. Lisäksi uudet leikkikaverit ja arjen puuhastelut ovat varmasti tytöstäkin tervetulleita.

Koitan saada porrastettua uudet tuulet niin, ettei kaikki tapahtu kerta rytinällä. En halua olla heti uuden arjen alettua kamalan stressaantunut ja sydän syrjällään. Toki uudet tuulet tuovat varmasti jännitystä ja ehkä stressiäkin, mutta en halua stressin kasvavan liian suureksi. Toivon että minulla olisi koko ajan tunne, että hallitsen asiat ja näin Sennilläkin olisi turvallinen ja hyvä olla.

Nyt pidän peukut pystyssä, että toiveeni omien uusien tuulien suhteen myös toteutuisivat. Nyt niitä kohden on paljon helpompi pyrkiä kun Sennin hoitoasiat ovat ratkenneet parhain päin. :)

4 kommenttia:

 1. Äkkiä se aika vaan menee. Pidän täällä peukkuja pystyssä että toiveesi uusien tuulien kanssa toteutuu.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi <3
   Niinpä, aika menee niin hujauksessa. Syksy tulee olemaan meille kyllä jännittävää aikaa.

   Poista
 2. Onnea hoitopaikasta! On kyllä tärkeää, että lapsen saa hoitoon sinne, minne toivookin. :) Ja ihanaa, että mukaan tulee tuttu kaveri!

  Pidän peukkuja siun omille uusille tuulille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! :)
   Niin on, kuulin juuri että täällä jäi vielä yli 50 lasta ilman hoitopaikkaa. :/
   Ollaan kyllä niin onnekkaita hoitopaikan suhteen. Onneksi hain paikkaa ajoissa.

   Jännityksellä jään odottamaan millaisia tuulia se syksy minulle mahtaa tuoda. :)

   Poista