sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Turvalonkeroita keskosille

Turvalonkerot, niistä on varmasti suurin osa kuullutkin, mutta kerrataan silti. Turvalonkerot ovat pieniä virkattuja mustekalapehmoja, jotka on tarkoitettu keskosille, mutta myös muille vauvoille jotka joutuvat syystä tai toisesta olemaan sairaalassa letkujen ja piuhojen keskellä. 
Vauvat tarraavat helposti kiinni piuhoihin ja letkuihin, niistä turvallisuuden tunnetta hakien. Letkut ja piuhat olisi hyvä jättää rauhaan, etteivät vain irtoaisi ja siten hakaloittaisi hoitoa. Turvalonkeroiden avulla pienokaiset jättävät tärkeät piuhat ja letkut rauhaan kun voivat tarrata mustekalan lonkeroihin.

Nyt turvalonkerovillitys on levinnyt laajalle ja sairaaloihin lähetetään mustekalapehmoja vauvoille. Turvalonkerot tuovat vauvalle turvallisuuden tunnetta, mutta varmasti myös hyvää mieltä vanhemmille kun huomaavat, kuinka ihan vieraatkin ihmiset haluavat auttaa hiedänkin pienokaistaan elämänsä alkutaipaleella. Turvalonkeron pienen pään voi laittaa myös tutin eteen, jotta se pysyisi pienen suussa ja kehittäisi imemisrefleksiä.

Turvalonkeroiden tekeminen on varsin helppoa. Facebookissa on oma turvalonkero-ryhmänsä, teko-ohjeineen ja vinkkeineen. Ihan mitkä tahansa langat eivät turvalonkeroihin käy, langasta ei saa lähteä mitään haituvaa, mutta fb ryhmästä saa kaikki ohjeet. Ohjeen turvalonkeroiden tekemiseen löydät myös tästä.
Itse innostuin turvalonkeroista kun niistä kuulin ja päätin, että minäkin haluan auttaa pieniä vauvoja. Ne videot, jotka olen nähnyt kun keskonen on saanut turvalonkeron vierelleen ja hapuilee lonkeroita ja tarraa niihin pienillä sormillaan kiinni, on niin kovin liikuttavaa. Niistä näkee kuinka pieni saa turvaa tarraamalla kiinni lonkeroihin. 

Pyysin myös äitiäni ja siskoani Jaanaa mukaan turvalonkeroita virkkailemaan ja he olivat heti mukana. Muutamat turvalonkerot on nyt virkkailtu ja ne matkaavat Kanta-hämeen keskussairaalaan. :)

Oletko sinä kuullut turvalonkeroista 
tai kenties jopa tehnyt niitä?OIKEIN ILOISTA JA AURINKOISTA ÄITIENPÄIVÄÄ! <3

2 kommenttia:

  1. Noi on niin mahtava keksintö. Yhden niin koskettavan videonkin nähnyt.♥
    Kauniita turvalonkeroita olet tehnyt, tekisin itsekin jos vaan olisi taitoa ja aikaa.
    Ihanaa äitienpäivää sinne.♥

    VastaaPoista
  2. Hihi, nuo ovat kyllä niin suloisia ja veikeitä! Ja vieläpä todella hyvällä asialla! Mä en ole ehtinyt virkata niitä, mutta olen ihaillut monesti kuvia eri paikoissa. :) hyvää äitienpäivää myös sinulle! :)

    VastaaPoista