keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Pikkupotilaan kuulumisia

Vappuna saimme flunssan, eikä siitä olla vielä ihan täysin päästy vielä eroon ja viime perjantaina Senni sai ensimmäisen vatsatautinsa. :(
Vatsataudin vuoksi meiltä jäi väliin Sennin muskarin kevätjuhla, Vilman 10v synttärit ja siskonpojan 1v synttärit.

Nyt uskallan jo sanoa, että olemme ilmeisesti selättäneet yrjön. Senni oksensi koko pe-la yön, mutta sen jälkeen ei enää kertaakaan. Ruoka ei vieläkään maistu pikkuiselle ihan entiseen tapaan, mutta pikkuhiljaa.
Muu meidän perhe näyttää säästyneen oksennustaudilta, tosin voihan se vieläkin iskeä. Tein kyllä kaikkeni, ettei tauti leviäisi muihin! Pesin ja puunasin koko kodin desinfioivalla pesuaineella, etenkin ovienkahvat ja kylpyhuoneen erityisen huolella. Otimme käyttöön erilaiset gefilustuotteet ja niitä käytetään edelleen. Itse käytin myös ahkerasti käsidesiä, koska jouduin koskemaan yrjöpyykkeihin. Lisäksi nielin kokonaisia valkopippureita. Joo o, valkopippureita. Olin jo aiemmin lukenut, että kun nielee kokonaisia valkopippureita, voi välttyä vatsataudilta. Tämä perustuu siihen, että valkopippurit lisäävät vatsalaukun limaneritystä ja limahan suojaa vatsaa viruksilta ja bakteereilta. Humpuukia tai ei, minä nielin kokonaisia valkopippureita.

Suht vähällä näyttäisimme päässeen tämän ensimmäisen vatsataudin osalta. Senni onneksi joi tosi hyvin vaikka oksentelikin, näin ei päässyt kuivumaan. Sen sijaan veljeni ja vanhempani saivat taudin huomattavasti rankempana. Ehkä meitä auttoi se, että otimme heti gefilustuotteet käyttöön kun tiesin että vatsatauti saattoi tarttua meihin. 

Pari päivää sitten ehdin jo houkaista, että huh oksennustauti on ilmeisesti saatu ajettua pois. Edessä oli kuitenkin jo uusi vaiva. Sennin ihoon tuli kummallisia näppyjä/ihottumaa.
Ensimmäiset näpyt huomasin tytön korvanlehdissä, sitten kasvoilla, käsissä, jaloissa, kyljessä...aivan kaikkialla. 
Näpyt eivät näyttäneet häiritsevän tyttöä, eivät kutisseet tai muuta. Ne vaihtoivat paikkaa suht nopeasti eli jos hetki sitten poskessa oli näppyjä, katosivat ne pian ja ilmestyivät sitten jonnekin muualle. Epäilin näppyjä nokkosrokoksi, kaikki muu täsmäsi paitsi se, että näpyt eivät ilmeisesti kutisseet. 

Ensin näytti siltä, että näpyt katoavat itsestään. Toisin kuitenkin kävi kun menimme ulos, pian koko tytön naama oli täynnä näppylöitä! Pelkäsin, että kyse on jostain allergiasta esim. siitepölylle ja että se mahdollisesti aiheuttaisi hengenahdistusta. Tyttö oli vietävä lääkäriin. Itse en valitettavasti päässyt tyttöä sinne viemään, mutta Teppo hoiti homman. Reippaasti tyttö oli antanut tutkia itsensä. Odotusaulassa oli ilmeisesti ollut vähän tylsää, leikkinurkkauksesta huolimatta, sillä tyttö oli todennut isälleen "voi luoja kun täällä kestää". ;)
Näpyt osattautuivat nokkosrokoksi, ihan niin kuin olimme epäilleetkin. Nokkosrokon syy jää kuulema usein arvoitukseksi, mutta todennäköisesti vatsatauti laukaisi sen. Senni sai antihistamiinikuurin ja nyt näppyjä ei ole enää tullut lainkaan. :)

Enää on flunssasta vaivaksi jäänyt nuha ja yskä, minulla jaTepolla pahempana kuin Sennillä. Mutta eivätköhän nekin pian kaikkoa ja olemme taas terveinä. Toivotaan ainakin näin. :)

4 kommenttia:

 1. Toivotaan että valkopippurit tehoaa ja mahatauti ei iske enää muihin. Itse niitä aina popsin vaikka kuinka, kun edes kuulen jonkun olevan mahataudissa. :D
  Ja voi höh, että tuo nokkosrokkokin. Teillä on nyt ollut kaikenlaista. Jos loppuvuoden pysyisitte terveinä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että on muitakin pippurinnielijöitä kuin minä. :D

   Joo meillä on nyt ollut aivan hirvittävän paljon kaikkea, jospa loppuvuosi pysytään terveenpinä. Tosin päivähoidon aloittaminen voi tuoda mukanaan jos jonkinlaista tautia, kääk.

   Poista
 2. Pikaista paranemista nokkosrokosta! Mie sain sellaisen syksyllä korvatulehduksen jälkitautina, se oli ihan kamalaa ja kutina oli hirmuinen...

  Ruotsissa on kuulemma kaikissa päiväkodeissa valkopippuripurkki oksennustautien varalta. Pitäisiköhän hankkia itsellekin jemmaan, on se niin inha tauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sennin nokkosrokko höipyi samantien kun sai ensimmäisen satsin antihistamiinia, onneksi.

   Ai Ruotsissa on ihan päiväkodeissakin käytössä valkopippurit. Aion kyllä jatkossa pitää niitä aina kotona, kaiken varalta. Valkopippuri haisee kamalalta, enkä juurikaan käytä sitä ruuanlaitossa mutta vatsatautia vastaan aion pitää jatkossa kaapissa niitä. Yrjö on kyllä inhottava tauti!

   Poista