keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Lasten kanssa tehdyt äp-lahjat

Tehtiin lasten kanssa äitienpäivälahjoiksi kosteuttavia kuorintavoiteita. Itse tehtyjen kuorintavoiteiden tekeminen on helppoa ja nopeaa. Niitä voi tehdä pientenkin laste kanssa, mutta myös isommat lapset pitävät niiden tekemisestä. Meillä ainakin sekä tuo taapero että koululainen pitivät oikein kovasti kun saivat sekoitella aineksia sekaisin.

Vauvanruokapurkkeja käytetään paljon monissa DIY ja askartelujutuissa, niin käytimme mekin tällä kertaa. Purkkeihin laitoimme valmiit kuorintavoiteet. Purkkien kannet olin spraymaalannut etukäteen. Osa purkeista sai pitsitarranauhan ympärilleen. Jokaiseen purkkiin laitettiin pakettikortit, joissa selvisi mitä kuorintavoiteet sisältävät. Kansiin liimasimme vielä pienet suodatinpussiruusukkeet.

Millaisia kuorintavoiteita me sitten tiemme? Mitään tarkkoja määriä aineksista en osaa kertoa, sillä teimme kuorintavoiteet sen mukaan mikä näytti, tuntui ja tuoksui hyvältä.
Teimme kahdenlaisia kuorintavoiteita.

Kosteuttava sokerikuorinta:
Kookosöljy, sokeri, piparminttuaromi, väri.

Kosteuttava kahvikuorinta:
Kookosöljy, kahvinpurut, vaniljasokeri, kaneli.


Molemmat tehtiin samalla kaavalla. Ensin lämmitettiin kookosöljyä mikrossa sen verran, että siitä tuli juoksevaa. Sitten vain muita aineksia sekaan ja sekoitetaan.
Kuorintavoide purkkiin ja valmista. :)
Lapsista sekoittelu ja ainesten lisääminen oli hauskaa puuhaa. Näiden tekeminen ei vie paljoa aikaa, joten kiinnostus hommaan ei ehdi lopahtaa kesken.
Pikku vinkki: kun olet purkittanut voiteet, anna niiden jäähtyä kunnolla ennen kuin suljet ne. Meillä voiteet eivät olleet mitenkään kuumia, hiukan lämpimiä koska kookosöljy oli sulatettu. Menin sulkemaan purkit heti ja sitten niitä ei meinannutkaan saada enää auki! Lämmön takia purkit oikein imaisivat korkit kiinni itseensä. Itse en saanut purkkeja omin voimin auki. Kahden miehen voimalla purkki saatiin auki, toinen piti kiinni purkista ja toinen käänsi korkkia auki ja naps se aukesi. :D
Malttakaa te siis antaa kuorintavoiteiden jäähtyä kunnolla ennen kansien sulkemista niin ne saa sitten vielä aukikin. ;)
Meillä ei tosin olisi ollut aikaakaan odotella jäähtymistä.

Minun lempparini on ehdottomasti tuo kahvikuorinta, se tuoksuu niin hyvältä! Sitä tekisi mieli syödä, niin hyvältä se tuoksuu. Kun sitä käyttää lämpimässä suihkussa, tuoksu leviää koko kylpyhuoneeseen, sellainen herkullinen ja aromaattinen tuoksu. Kahvinpurujen ansiosta kuiva iho saa kyytiä ja kookosöljy kosteuttaa ihanasti, tuloksena pehmeä ja kosteutettu iho.

Sokerikuorinta on ulkonäöltään kahvikuorintaa kauniimpi. Sokerikuorintavoide on hienorakeisempaa kuin kahvikuorinta. Tässä tuoksu on myös ihana, joskaan ei niin huumaava kuin kahvikuorinnassa (minun mielestäni). Myös sokerikuorintavoide toimii hyvin ja sillä saa pehmeän ja kosteutetun ihon.
Kokeilkaa ihmeessä!


Lahjojen lisäksi lapset saivat askarrella kortit. Sennin kanssa askartelimme seurakunnan perhekerhossa äp-kortit Mummulle (minun äidilleni) ja Mummille (Tepon äidille). Kortteja jatkettiin vielä hieman kotona ja Vilmakin sai osallistua Mummin kortin koristeluun. Vilma sai tehdä äidilleen alusta asti kortin itse, samalla mallilla kuin Mummin ja Mummunkin kortit oli tehty.
Mummi sai lahjansa ja korttinsa samana päivänä ja Vilma otti äitinsä lahjan mukaansa myös samana päivänä.Äitini kortti ja lahja saivat kuitenkin odottaa äitienpäivään ja ehdinkin kysellä Senniltä, millaisena hän näkee Mummun. Sennin kertomat asiat kirjoitin sitten korttiin, niitä on varmasti hauska lukea joskus myöhemminkin.Sennin 2v10kk mietteitä Mummusta:

- Mummu tykkää kaikista 

- Mummu tekee kivoja juttuja mun kanssa

- Mummu osaa työntää vaunuja, pestä Nannin (Sennin pehmopupu Fanny), ommella pipoja ja mekkoja

- Mummu on nukkunu kauheesti

- Mummu on kiva, minä tykkään Mummusta, minä lakastan Mummua


3 kommenttia: