perjantai 8. huhtikuuta 2016

Pihapiknik

Suurinosa lumesta on sulanut pois ja ilma on ihanan keväinen. Muutamia kauniin aurinkoisia päiviäkin on jo tähän kevääseen mahtunut ja silloin me vietämme mieluummin aikaa ulkona kuin sisällä.

Maanantaina oli oikein kaunis kevätpäivä. Saimme kyläilemään Sennin tädin ja serkkutytön. Sainkin idean pitää tämän kevään ensimmäisen pihapiknikin! Eväsretket ovat minusta mukavia ja rentoja, herkkujen nautiskelua ulkona. Sennikin on ihan innoissaan aina eväsretkistä. Viimekesänäkin käydessämme Muumimaailmassa, yksi kohokohta tytöstä oli ehdottomasti evästauko viltillä.

Olin tehnyt daimkakkua (tädin suuri suosikki). Pakkasin kakun, keksejä, popcornia ja mehua matkaan ja pystytin pienen pihapiknikin kera vilttien pihakatoksen alle.
Lapset maistelivat hieman herkkuja, mutta ulkoleikit vievät voiton. Me aikuiset saimmekin istua ihan kaikessa rauhassa ja mutustella kakkua. :DTytöillä leikit ovat sujuneet aina todella hyvin. Nytkin viettivät pitkän tovin kahden hiekkalaatikolla ja keinuheppaankin piti päästä kaksin. Kumpa tämä ystävyys jatkuisi aina vaan. :)
Kävimme keräämässä viimekesäisiä hevoskastanjan siemeniä maasta. Sennille nämä olivat jo tuttu juttu, mutta serkkutytölle uusi luontoelämys. Tytöt koristelivat hevoskastanjoilla hienot hiekkakakut.


Reilu pari tuntia meni hujauksessa ulkoillessa. Sitten olikin jo aika siirtyä sisälle. Ruuan jälkeen tyttöjen leikit jatkuivat edelleen hyvin. Senni on aika valikoiva sen suhteen ketkä päästää halimaan itseään. Tämän tädin ja serkkutytön haleja odotetaan aina innolla, halit kuuluvat jo ikään kuin ohjelmaan kun he kyläilevät meillä. :D
Yhtäkkiä olikin jo ilta ja vieraiden aika lähteä kotiin. Serkkutyttö olisi tosin halunnut jäädä yökylään. <3

Päivä meni niin mukavasti ja hurjan nopeasti. :)

Jokos te olette ehtineet pitää eväsretkiä?

2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja retkieväinä! :)

    Meillä eväsretkikausi korkattiin pääsiäisenä pyöräretken merkeissä, tosin eväinä oli tylsästi vain mehua ja kaupan pullaa. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavasta iltapäivästä <3
    -Se daimkakkua rakastava täti-ihminen-

    VastaaPoista