tiistai 1. maaliskuuta 2016

Postaustoive, pääsiäisaskartelua: keväiset purkit rairuoholle

Kyselin teiltä lukijoilta postaustoiveita ja yksi oli jokin vinkki pääsiäisaskarteluun. Tässä olisi nyt yksi vinkki. Lisää vinkkejä voi olla vielä luvassa.

Moni kasvattaa pääsiäisenä rairuohoa, näin myös meillä. Minulla vain on usein ongelmana, kun en tiedä minkä kipon tai kupin raaskisin laittaa kasvualustaksi rairuoholle, etenkin jos sen istuttaa multaan.
Muistan kun koulussa rairuohot istutettiin usein esim. tyhjään maitopurkkiin ja se koristeltiin tai maalattiin.
Päätinkin nyt käyttää tätä kikkaa. Näin niitä kippoja tai kuppeja ei tarvitse käyttää eikä maitopurkki (tai meillä kermapurkki) päästä kasteluvesiä lävitseen. 

Idea purkin koristeluun lähti siskoni tekemistä paperipussukoista, joista voit lukea enemmän hänen blogistaan.
Minulla sattui olemaan ohutta ruskeaa pakkauspaperia ja halusin tehdä siitä pussukat purkeille.
Pussukoiden taittelu monille purkeille olisi kuitenkin vienyt melkoisesti aikaa ja kärsivällisyyttä, niinpä oikaisin hieman. Leikkasin pakkauspaperista suikaleen joka oli korkeampi kuin auki leikattu purkki. Taitoin ylimmän sivun pienelle taitteelle, jotta näkyviin ei jäisi paperin terävää reunaa vaan hieman pehmeämpi vaikutelma.
Niittasin suikaleen kiinni toisesta päästään purkkiin, käärin paperin purkin ympärille ja niittasin toisenkin pään kiinni purkkiin. Pidin koko ajan huolen, ettei purkki tullut paperin yli vaan jäi paperin taakse piiloon.
Alaosasta yli tulevan paperin taittelin ja teippasin pohjaan kiinni, samaan tyliin kuin lahjaa paketoisi.
Söpö paperipurkki oli tehty!

Koristelin paperipurkkieni reunat vielä pitsillä ja kiiltokuvaperhosilla.
Halutessaanhan perhoset voi korvata vaikka pääsiäistipusilla tai pupuilla, minä halusin perhosia. 
Näin sain kermapurkit ja pakkauspaperin uusiokäyttöön.

Kyllä näihin kelpaa laittaa rairuohot kasvamaan, vai kuinka? Ja voihan näihin laittaa vaikka kukkien tai vihannesten taimia esikasvamaan. Pakkauspaperin voi korvata myös vaikka sanomalehdillä tai jollain askartelupaperilla. Sanomalehdistä tehdyt kipot voisivatkin olla aika kivat.

4 kommenttia:

 1. Oi, ihania!

  Maitotölkkit ja voirasiat ovat kyllä parhaita kasvatusalustoja. Joku firma voisi herätä ja alkaa keväisin tehdä jotain mukavan keväisiä pakkauksia, joissa olisi vaikka kukkia ja tekstit vain paketin toisella sivulla: pääsisi helposti kasvattamaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja yhdellä sivulla voisi olla tyhjä kenttä johon voisi itse kirjoittaa mitä on istuttanut :)

   Poista