torstai 31. maaliskuuta 2016

Ponikakku

Lähipiirini on jo pidemmän aikaan tilaillut minulta kakkuja erilaisiin tilaisuuksiin. Viimeaikoina tilauksia on alkanut tulemaan myös lähipiirin ulkopuolelta. Ihan harrastelija pohjalta kakkuja väkerrän, mutta intohimoni leipomiseen näyttää kiirivän eteenpäin, enkä toki pane sitä pahakseni lainkaan.

Pääsiäisen aikaan tein ison kakun erään pienen prinsessan syntymäpäiville. Toiveena oli Rainbow dash-kakku. Minun piti ihan googletella mikä tämä sateenkaarihahmo oikein on ja pikkuinen ponihan se, saateenkari harjoineen kaikkineen. Ahkeran googlettelun ja suunnittelun ansiosta sain päähäni vision siitä, miten saisin ponikakun toteutettua.

Kakkuun sain muuten vapaat kädet, kunhan poni vain löytyy.

Kakun koristeen, sateenkaariponin, päätin tehdä sokerimassasta. Ponia väkertelin monena iltana. Halusin siitä niin täydellisen kuin vain taidoillani osasin. Monena iltana tunnit vain hujahtivat kun värjäilin sokerimassoja ja muotoilin osia poniin. Ponista tuli juuri niin hieno, kuin mitä minä osaan tehdä, monien tuntien uurastus kannatti. Ponin seuraksi tein sokerimassasta myös perhosia. Perhoset tein muotilla (toisin kuin ponin) ja ne valmistuivatkin huomattavasti nopeammin kuin sateenkaariponi.

Kakun piti riittää noin 40 hengelle eli mikään ihan pikkuinen kakusta ei siis tullut. Kakun halkaisija oli reilu 30cm, hiukan piti kikkailla, jotta sain sen mahtumaan jääkaappiin. Kakku oli mansikkamoussekakku suklaahipuilla, kuorrutteena valkosuklaa-piparminttukreemi. Kakun reunat pursotin ruusupursotuksella. Pursotukset eivät onnistuneet lainkaan niin kuin olisin toivonut! Kakun tilaajalle ne kelpasivat, joten suostuin jättämään me sellaisiksi, enkä vetänyt kreemiä lastalla tasaiseksi. Onneksi massakoristeet onnistuivat hyvin.

Lähetin kuvan valmiista kakusta tilaajalle, ennen noutoa. Hän oli näyttänyt juhlasankarille kuvaa ja tyttö oli alkanut kiljua riemusta! Näin myös kuvan pienestä juhlijasta, tyttö oli kuvassa niiiin onnellisen näköinen. Tämä oli ehdottomasti paras kiitos minkä kakusta saattoi saada. Kakku oli selvästi pienen prinsessan mieleen.


 

4 kommenttia:

 1. Ai että kuinka kaunis kakku ja varmasti maistunut todella hyvältä. :) Olet kyllä niin taitava tekemään näitä kakkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Terhi!
   Kiva kuulla näin mukava kommentti sinunlaiseltasi kakkumestarilta. :)

   Poista
 2. Ompa upea!!!!! Wau! Meiän poika on suuri raibow dash fani =D

  VastaaPoista
 3. Tuo kakku on kyllä tosi upea! Oot taitava! :)

  VastaaPoista