keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pikkuinen virpoja

Palmusunnuntain aamua meillä odotettiin innolla!
Senni pääsi ensimmäistä kertaa virpomaan ja voi kuinka jännää se pienestä tytön tylleröstä olikaan. 
                                                                                                         
Kerroin mitä tuleman pitää ja että hän saisi pukeutua noidaksi ja naamakin "meikattaisiin".
Salamana tyttö penkoikin jo vaatelipastoaan ja veti esiin serkkutytön vanhan kukallisen juhlamekon. 

" Minä puen tämän".  Selvä, mekko oli siis valittu, eikä minun apuani edes tarvittu. :D
Mekon lisäksi tämä noitatyttö sai päällensä kissaessun ja päähänsä äidin huivin. Kannettavakseen Senni sai korin, jossa istui yksi hänen pehmopupuistaan.


"Virvon varvon, tuoreeks terveeks, tulevaks vuodeks, vitsa sulle, palkka mulle"- loru jäi tytön päähän hyvin nopeasti, miten suloiselta se kuullostaakaan taaperon lausumana. :)

Kun vihdoin koitti se aamu, jolloin Senni pääsi virpomaan, nousi sängystä ylös innokas tyttö (kertaakaan ei kuulunut " minä haluan vielä nukkua") ja yövaatteet vaihdettiin pois pikavauhtia. Ihan parasta taisi kyllä olla kun naama "meikattiin" sävyttävällä huulirasvalla. :D

Koristellut vitsat otettiin mukaan ja lähdettiin virpomaan. Olimme sopineet, että Senni käy virpomassa vain muutamassa tutussa paikassa. En ensinnäkään halunnut, että niitä palkkoja tulisi ihan älyttömästi ja toiseksi oli ehkä parempi aloittaa näin maltillisesti, pieni lapsi tuskin jaksaa ravata kovin monessa paikassa ilman että kyllästyy. Kolmanneksi, meillä oli auto vain hetken käytössämme, sillä Teppo tarvitsi sen päästäkseen töihin.

Kevätaurinko paistoi kivasti kun lähdimme virpomaan. Harmi vain, että sen vaikutuksesta Senni aivasti ja sai aikaan nenäverenvuodon! Onneksi paperia oli mukana eikä vuoto ollut läheskään niin runsasta kuin yleensä. Pian vuoto tyrehtyi niin, että virpomiskierros saattoi alkaa.
Ensin tyttö oli vähän hämillään, miksi jäimme seisomaan oven suulle eikä menty sisälle. Pian hän kuitenkin tajusi mistä on kyse, kysyi luvan virpoa ja virpoi hienosti, antoi vitsan ja otti vastaan palkan.
Tämä innosti tietenkin virpomaan myös muidenkin ovilla ja kotona palkkoja ihailtiin ahkerasti. :)
Annoin luvan valita yhden herkun jonka saisi syödä heti. Tarjolla oli myös suklaamunia ja muita herkkuja, mutta tyttö valitsikin pienen rusinapaketin. Rusinat taisivat olla tutuimmat ja siksi turvallisin vaihtoehto tytöstä. :D
Myös muumipurkka ja ranne-&kaulakoru ovat olleet oikein mieluisia palkintoja, toki myös suklaaherkut ovat kelvanneet. :)


Ensimmäisestä virpomisesta jäi oikein kivat muistot, nenäverenvuotohässäkästä huolimatta.
Ensi vuonna uudestaan! :)

Kävivätkö teidän lapset virpomassa?

2 kommenttia:

  1. Ihana pikkuinen virpoja siellä! <3

    Meillä virvotaan vasta lauantaina mutta viime vuodesta jäi mieleen hauskasti opittu loru: ....ripsa sulle, palkka mulle! :D Taisi olla meidän virpojalla huono päivä! ;)

    VastaaPoista