tiistai 29. maaliskuuta 2016

Meidän pääsiäinen

Tänä vuonna meidän pääsiäiseen sisältyi paljon kaikenlaista kivaa puuhaa!

Vanhempani järjestivät perjantaina perinteisesti munanmetsästys-leikin ja tarjosivat herkullisen pääsiäisruuan. Tänä vuonna tämä ihana perinne jäi meiltä kuitenkin väliin. Todella moni oli juuri sairastanut ja/tai parantelivat itseään vielä flunssasta, joten me päätimme jäädä kotiin. En halunnut ottaa riskiä, että saisimme taas flunssan. Meillä oli muille päiville suunnitelmia, enkä halunnut niiden peruuntuvan jos flunssa taas iskisi meihin.

Olin kuitenkin lupautunut tekemään kakun ja idean kakkuun keksin jo talven aikana, joten olihan se toteutettava. Tein suklaakakun jonka kuorrutin suklaaganachella ja suklaaströrreleillä. Muotoilin kakusta linnunpesän muotoisen ja täytin pesän suklaamunilla. Varsin suklainen kakku siis. :D

Ihan keskenämme emme kuitenkaan perjantaita viettäneet, sillä saimme Sennin Mummin kyläilemään. :)
Illalla saimme vielä kotiinkuljetuksena vanhempieni tekemää superhyvää lammasruokaa ja palan minun tekemääni kakkua. :)


Lauantain vietimme ulkoillen. Täällä järjestettiin pääsiäistapahtuma, jossa oli kaikenlaista aina kotieläimistä markkinoihin.
Sama tapahtuma jatkui myös sunnuntaina ja menimme silloinkin katsomaan mitä kaikkea kivaa oli tarjolla.
Senni pääsi toiveensa mukaisesti ratsastamaan ja ajelemaan koirakyydillä. Muista eläimistä alpakat ja kyykäärme olivat tytöstä mielenkiintoisia.
Senni pääsi myös ensimmäistä kertaa noitametsään. Noitametsä on eräänlainen temppurata, joka kuljetaan noitametsän asukkaiden opastamana ja lasten on tarkoitus ratkaista arvoitus, noidan reseptin varmuuskopio on kateissa. Matkan varrella oli monenlaisia esteitä ja tehtäviä ja ne ratkomalla matka sai jatkua. Lopulta varmuuskopio löytyy ja se viedään noidalle. Noita antaa kaikille palkinnoksi nokinenät, joiden on tarkoitus aiheuttaa hilpeyttä muissa ulkonaliikkujissa. Ja kyllähän ne meidän nokiset nenut muita hymyilyttivätkin. Lisäksi lapset saivat ottaa noidan arkusta sammakonkutu-mämmiä (tikkarit). 

Ihanaa että tällaisia tapahtumia järjestetään. Me kävimme vielä askartelemassa pääsiäiskortin, johon sai pääsiäisleimankin. Myös munia olisi saanut maalata ja ohjelmalistalla oli monenlaisia teatteriesityksiäkin. Nyt kun lumet alkavat olla sulaneet, on maa melko harmaa/ruskea ja kuraa on kamalasti. Kaupunki oli pääsiäisen kunniaksi koristeltu värikkäillä höyhenillä, se toi heti pirteämmän ilmeen, ei ihmekään sillä onhan Riihimäki pääsiäiskaupunki. :)


Viikonloppumme sujui siis mukavasti erilaisten pääsiäistapahtumien merkeissä. Maanantaina saimme vieraaksemme Sennin kummitädin Satun. Lähdimme yhdessä käymään tivolissa!
Senni pääsi kummitätinsä kanssa eläinkaruselliin ja minun kanssani kahvikuppeihin. Itsekseen tyttö pääsi keinukaruselliin ja autojunaan, onkimaankin tyttö pääsi kummitätinsä kanssa. Mitään herkkuja emme ostaneet, sillä kotona odotti ruoka ja jälkkäriksi olin tehnyt rockyroadia, jota tarjosimme teen kera.
Senni piti kovasti kaikista vempaimista, mutta ehdoton suosikki oli liukumäkipomppulinna. Senni on jo pidemmän aikaa toivonut pääsevänsä pomppulinnaan ja nyt se toive toteutui! Mietin ensin, että mahtaakohan tyttö uskaltaa laskea mäkeä alas. Senni on vasta tänä talvena/keväänä uskaltanut laskea puistojen liukumäistä niin, ettei minun tarvitse pitää kädestä kiinni. Pomppulinnan mäki oli melko suuri puistojen liukumäkiin verrattuna, eikä minun ollut mahdollista pitää kiinni kädestä. Tyttö kuitenkin tahtoi oikein kovasti mennä kokeilemaan. Ja kuinkas ollakaan, tyttö laski mäen alas ihan kuin olisi ennenkin sieltä laskenut, kikatus vain kuului. "Vielä, huujaa vauhtia" tokaisi taapero innoissaan kun kipitti taas köysitikkaille. Uudestaan ja uudestaan tyttö kiipesi ylös ja laski taas alas. Ennen poislähtöä Senni pääsi vielä uudestaan pomppulinnaan, niin kiva paikka se hänestä oli. :) Luulempa, että Puuhamaa voisi olla kesällä Sennille mieluinen paikka. :D


Puuhakas pääsiäinen siis, tämä olikin ihanaa vaihtelua kun ollaan oltu sairasteluiden takia niin paljon kotona. :)


Järjestetäänkö teidän asuinkaupungeissa pääsiäistapahtumia, osallistuitteko?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin kivalta teidän pääsiäinen. :)
    Täällä ei järkätä ikinä mitään noin kivaa. :/

    VastaaPoista
  2. Oi, kivalta näyttää! Pitäisiköhän viettää ensi vuonna pääsiäinen Hämeessä, hmm...

    Me keskitymme pääsiäisenä sukulointiin ja pyöräilyyn, mutta jo viikkoa etukäteen täällä oli pieni pääsiäistapahtuma, jossa sai mm. silittää lampaita, ja ne olivatkin aika ihania. :)

    VastaaPoista