perjantai 11. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen kerta kampaajalla

Senni oli pitkään lähestulkoot kalju, kaksi vuotiaaksi asti päässä oli vain sellaisia vauvahaituvia ja nekin niin vaaleita että hädintuskin näkyivät. 
Viimekesänä tytön hiukset alkoivat kasvaa paremmin. Yhdessä hujauksessa kaljupäämme olikin saanut vaaleat hennot hiukset. Hiukset kasvoivat jännästi keesimäisesti. Ensin niskaan kasvoi pitkä "häntä" ja sen jälkeen kaikkialle muuallekin paitsi sivuille (isin tyttö). :D
Aika hassu sattuma, sillä yhdessä ultrakuvassa näyttää kuin vauvalla olisi irokeesi. Oikeasti "keesi" muodostui vauvan sormista kun käsi oli päänpäällä.
Nyt hiukset olivat kasvaneet jo niin pitkiksi, että ne tulivat pahasti silmille, jollei niitä pitänyt kiinni. Takaa hiukset olivat myös jo aika pitkät, mutta epätasaiset. Sivuillekin hiusket ovat alkaneet pikkuhiljaa kasvaa, mutta ovat lyhyemmät kuin muualta.
Senni antaa pinnien ja pompuloiden olla hiuksissaan aika hyvin. Äiti on tyytyväine kun saa laitella tyttösen hiuksia. :) Kotona saattaa ottaa pompulan pois ja sitten hiukset olivatkin silmillä ja sekös tuntui inhottavalta. 

Pääsimme viimeinkin käymään kampaajalla. Tarkoitus oli käydä jo aikaisemmin, mutta ylläripylläri sairastuimme silloin flunssaan ja aika piti perua.
Senni odotti kovasti ensimmäistä kampaaja käyntiään. Nyt kun pääsimme vihdoin kampaajalle, oli tyttö enemmän kuin iloinen päästessään kampaajatuoliin. Äidin hiukset tosin leikattiin ensin ja tyttö katseli kuinka niitä hiuksia tippui lattialle melkoinen kasa. Radiosta kuului tytön mielestä hyvää musaa ja tanssijalkaa alkoi vipattaa. Kaikki hyllyt ja tarvikkeet saivat olla taaperolta rauhassa sillä välin kun äidin hiusten kuivat latvat leikattiin pois.
Viimein oli Sennin vuoro. Hän sai korokkeen penkille ja ylleen suloisen norsuviitan. Tosi hyvin tyttö pysyi paikoillaan koko ajan, ei yrittänyt kertaakaan pois. Taisi olla jännittävää. Pikkuisen pää tosin kallistui aina siihen suuntaan miltä puolelta kampaaja kampasi hiuksia. :D Tämä onneksi korjautui aina sillä, että kampaaja suoristi pään. :)
Takatukasta lähti pitkähkö pätkä pois. Otimme siitä muistoksi pienen pätkän. Hiustupsu laitettiin talteen pieneen tinarasiaan jonka tyttö sai ristiäislahjaksi. Tytölle leikattiin myös otsis, enää hiukset eivät tule silmille.
Senni oli oikein tyytyväinen uusiin hiuksiinsa, leveä hymy levisi tytön kasvoille kun kampaaja näytti peilin avulla miltä hiukset takaa näyttivät. Äitikin on erittäin tyytyväinen sekä omiin että tytön hiuksiin.

Oikein onnistunut ensimmäinen kampaaja käynti. Varmasti tyttö menee jatkossakin yhtä mielellään kampaajalle. Kampaaja antoi Sennille oman pienen shampoon, palkinnoksi siitä kuinka hienosti hän osasi olla.
Miten teidän lasten ensimmäiset kampaaja/parturi käynnit ovat sujuneet? Vai oletteko leikelleet itse lastenne hiukset?

6 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana ja iloinen prinsessa siellä! <3

  A kävi ensimmäistä kertaa viime talvena kampaajalla juurikin samasta syystä. Sen jälkeen hiukset ovat kasvaneet entistä nopeammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Senni on meidän iloinen prinsessa. <3

   Muistankin postauksesi A:n kampaajakäynnistä.
   Minäkin toivon että Sennin hiukset kasvaisivat nyt paremmin ja vahvempina kun niitä on hiukantosoitettu.

   Poista
 2. Ihana Senni.♥
  Mä olen toistaiseksi leikellyt itse. Iida tosin alkaa olla sen ikäinen, että varmaan haluaisi alkaa enemmän käymään kampaajalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senni on <3

   Minä en luota omiin paeturointi kykyihini niin menimme kampaajalle. Lisäksi uskon että Senni pysyi paikoillaan niin hyvin juuri siitä syystä, että hiuksia leikkasi joku vieras ihminen. :D
   Tosin jos leikkaisi itse niin säästäisi rahaakin.

   Poista
 3. Jee, hyvä Senni! 😊 Ja hieno tukka tuli!

  Meillä mie olen leikannut Ellun tukkaa, tosin vasta kerran! Vuosi sitten tasoitin sen ja nyt olisi varmaan kohta aika tasoittaa taas, saas nähdä, napsinko itse vai käydäänkö kampaajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Teidän Ellulla on kyl niin ihanan paksun näköiset hiukset ja teilläkin annetaan, ainakin kuvien perusteella, pinnien ja pompuloiden olla päässä.:)

   Poista