maanantai 22. helmikuuta 2016

Elokuvateatterissa

Eilen Senni 2v7kk pääsi ensimmäistä kertaa elämässään elokuviin!
Tyttö oli aivan täpinöissään kun kerroin minne hän pääsisi. 
Sennin ensimmäinen elokuvateatterissa katsottu elokuva oli Risto Räppääjä ja yöhaukka. Hän ei varmaankaan oikein käsittänyt, mikä se elokuvateatteri oikein on, mutta Risto Räppääjän hän ymmärtää ja se jos jokin on meidän pikkuneidistä ihana, iloinen ja jännittävä asia. 

Tyttö oli niin täpinöissään elokuviin pääsystä, ettei malttanut nukkua edes päikkäreitä. Mietin että mahtaako hän nyt istua rauhassa koko elokuvan ajan vai alkaako kiukkuväsymys. Päätimme kuitenkin kokeilla kuinka käy, ainahan sieltä voi pois lähteä jos menee mahdottomaksi.

Senni odotti kuin kuuta nousevaa, että isi tulisi hakemaan meidät. Kun auto ajoi talomme eteen ja isi nousi kyydistä, juoksi tyttö innosta kikattaen isänsä luo ja huusi "isi minä en nukkunut, mennään elokuviin kattomaan isto äppääjää!".
Isille ja äidille luvattiin, että elokuvateatterissa istutaan nätisti paikoillaan.

Teatterille päästyämme Senni bongaili kaikki elokuvan mainosjulisteet, "tuolla on isto äppääjä ja nelli nuuelipää ja tuolla ja tuolla ja tuolla!". Kiltisti hän jäi istumaan ja odottamaan ovien avautumista. Ostimme pienen kipon popcornia ja Senni maisteli niitä innoissaan. Janojuomaksi oli kotoa otettu vesipullo.

Kun ovet viimein aukesivat oli tytön naama pelkkää hymyä ja iloisen jännittynyttä kikatusta täynnä, "nyt mennään".
Sennille otettiin koroke, jotta hän näkisi paremmin. Pelkkä koroke ei tosin riittänyt, joten pinosimme takkimme vielä korokkeen alle ja näin saimme tytölle tarpeaksi korkean istumapaikan.
Hetken hän ehti ihmetellä, missä se elokuva oikein viipyy, mutta kiltisti odotteli kun kerroimme että elokuva alkaa ihan pian kunhan kaikki ovat ensin tulleet. Odotellessa Senni söi popcorneja, mutta kun valot sammuivat ja mainokset alkoivat pyöriä, eivät popcornit kiinnostaneet enää vähääkään, ei vaikka koitin tarjota niitä. :D
"Nännittävää!" totesi Senni.

Kun Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää ilmestyvät valkokankaalle ja elokuvan musiikki alkoi soida, tapitti tyttö elokuvaa silmät suurina, suu hämmästyksestä auki ja ja leveä hymy kasvoillaan. Musiikki oli selkeästi mukaansatempaavaa, sillä Senni alkoi automaattisesti soittamaan muskarista opitulla tavalla polvirumpujaan eli taputteli käsillään polviaan musiikin tahtiin.
Tosi hienosti Senni jaksoi katsoa koko elokuvan (kesto 1t 12min). Jossain vaiheessa popcornitkin alkoivat taas upota, mutta kertaakaan hän ei edes yrittänyt lähteä pois penkistä. Isin syliin olisi kerran halunnut, mutta tyytyi kuitenkin siihen kun sai pitää isiä kädestä kiinni.
Hauskin juttu taaperosta taisi olla elokuvan Nooa-papukaija ja musiikkikohtaukset.
Tyytyväisinä me vanhemmat saimme seurata tytön iloa ja innostusta tästäkin uudesta asiasta. Hymyillen ja tyytyväisinä katsahdimme välillä toisiamme kun tyttö oli aivan haltioissaan.
Olimme alkuun pähkäilleet, olisiko tyttö vielä liian nuori elokuviin mutta tämä oli juuri oikea aika viedä hänet ensimmäistä kertaa elokuvateatteriin. Kaikki meni juuri niin hyvin kuin vain voi mennä. :)

Koska kaikki oli mennyt niin hyvin, päätimme mennä yhdessä vielä ravintolaan syömään. Vatsat pullollaan lähdimme jokainen kohti kotia, ruoka oli erittäin hyvää, vaikkei kukaan kaikkea jaksanutkaan syödä. Jälkkärit jätettiin ottamatta, masut olivat niin täynnä. :D

Illalla uni tulikin Sennille tavallista nopeammin. Mahtoiko nähdä Risto Räppääjä-unia. :)
Minkä ikäisinä teidän lapset ovat käyneet ensimmäistä kertaa elokuvissa? Miten meni?

1 kommentti:

  1. Voi että, Senni on varmasti ollut niin innoissaan elokuviin pääsemisestä. :)
    Meillä lapset ovat taitaneet olla sen reilun 3v kun ovat päässeet elokuviin ensimmäistä kertaa. :)

    VastaaPoista