torstai 14. tammikuuta 2016

Pöpölandian kuulumisia

Lauantaista asti pikkuneiti on ollut ihottavan flunssan vallassa. Kotona kököttäminen alkaa ottaa päähän jo sekä äitiä, että tytärtä. Nyt olisi niin ihana talvinen sääkin kun lunta on tullut lisää, mutta täällä vain pärskitään sisällä.

Päivärytmit ovat menneet ihan lörinäksi. Ei tietoakaan ruoka-tai uniajoista, mutta se sallittakoot. Öisin tyttö heräilee yskimään limaa 30-60min välein. Kummasti tuli vauva-ajan heräilyt taas mieleen. Tästä ei vain selviä tissittelyllä eikä sylittelyllä. Tyttö parka yskii limaa ja itkee kurkkuaan ja kuumekin vaivaa. Päivisinkin äidin syli on paras paikka.

Käytössä on melkoinen määrä lääkkeitä ja troppeja; on panadolia, pronaxenia, yskänlääkettä, ventolinea, hunajaa, nenäsumutetta, inkiväärimehua ja montelukas-purutabletteja. Lisäksi huoneilma on viilennetty ja pyykkejä ripusteltu ahkerasti kuivumaan sekä höyryhengitystä kokeiltu.
Kipeän kurkun ja kuumeen vuoksi ruoka ei maita pikkuiselle, vaikka kaikenlaista ollaankin kokeiltu. Jäätelö on ainut mikä uppoaa silloin tällöin. Juo onneksi ihan hyvin.

Eilen alkoi onneksi näkymään jo parantumisen merkkejä, hän söi vähän ruokaa ja kylvyn jälkeen lähti leikkimään. Iltaa kohden kuume kuitenkin taas nousi ja tyttö itki taas kurjaa oloaan. Reppanan nenänaluskin on ihan rohtunut niistämisen seurauksena, vaikka liinana toimii pehmeä riepu. Nyt ollaan kovasti rasvailtu vaikka tyttö ei siitä pidäkään.

Koska kuume on kestänyt jo näin kauan päätin viedä tytön lääkäriin. Korvat olisi hyvä tarkistaa ja keuhkot kuunnella.
Menimme suoraan tutulle lääkärille. Hän on niin ihana lääkäri ja hän tuntee tytön yskätaustan joka alkoi jo viime vuoden elokuussa.
Korvat olivat kunnossa. Keuhkoista kuului limaista rohinaa ja kurkku punoitti. Lääkäri epäili virustautia, mutta halusi vielä ottaa verinäytteet tytön sormenpäästä. Hienosti tyttö antoi ottaa verinäytteen, ei inahtanutkaan, katseli vain. Ilahtui kun sai hienon laastarin sormeensa ja kiitteli kun lähdimme pois. <3


Vähän jaksaa jo leikkiä.
Rakas ja tärkeä Fanny-pupukin piti ottaa mukaan lääkäriin.


Tulokset olivat ihan hyvät, mutta ne antoivat lisävarmistuksen siitä että jokin virus tytössä nyt jyllää. Pikkupotilaallamme on mitä ilmeisemmin influenssa.
Tietenkään varmaksi tätä ei voi sanoa. Voihan olla että tämä onkin sitä samaa yskää joka alkoi jo alkusyksystä, mutta on saanut lisävirtaa jotenkin. Virustartunnastahan sekin alkoi. Tai vaikka pöpö olisikin eri, on se saattanut antaa yskälle, jonkan luulimme jo karistaneen, taas vauhtia. Mene ja tiedä.

Nyt jatkamme samoilla montelukas-purutableteilla ja ventolinella, jotka tytölle määrättiin jo syksyllä. Pidän kaikki sormet ja varpaat ristissä, että tästä selvittäisiin pian eikä se sama yskäkierre alkaisi taas alusta.

2 kommenttia:

  1. Voi ei! :( Sitkeää flunssaa on kaikkien muiden inhokkien lisäksi liikkeellä. Voimia ja paranemisia sinne! :)

    VastaaPoista
  2. Pikaisia paranemisia sinne ♥ ja toivotaan että yskäkierre ei palaa.

    VastaaPoista