keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Talviaskerteluvinkit somesta

Nyt on ollut paljon esillä se kuinka some, tai älypuhelimet ylipäätänsä, vie aikaa ihmisten päivistä. Asia nähdään usein varsin negatiivisessa valossa, vanhemmat tuijottavat ja räpeltävät vain älypuhelimiaan eivätkä huomio lapsiaan. Vanhempien katse kiinnittyy älypuhelimen näyttöön ja näin lapsi jää vaille katsekontaktia saatika sitten keskusteluhetkiä vanhempiensa kanssa.

Mutta ehkei tämäkään asia ole niin mustavalkoinen.
Minusta tässäkin asiassa voisi käyttää ihan omaa järkeä ja harkintakykyään. Nykypäivään kuuluvat erilaiset älylaitteet, mutta eihän sen pidä tarkoittaa sitä, että niitä tuijotettaisiin taukoamatta. Toki on varmasti niitäkin jotka ovat jääneet ikäänkuin koukkuun, mutta uskon että moni pysyy ihan vain kohtuukäyttäjänä.

Kenties somesta voisi olla myös jotain hyötyäkin. Meille siitä on ainakin ollut. Myönnän että somessa tulee vietettyä aikaa päivittäin, mutta lähinnä silloin kun lapsi nukkuu. Tytön ollessa hereillä puuhailemma normaaleja arkisia asioita ja hän saa katsekontakteja kanssani ja juttelemme paljon. 

Miten meidän taapero sitten on hyötynyt siitä, että äiti tuijottaa päikkäriaikaan puhelimensa näyttöä? Ensinnäkin somesta voi saada monenlaisia vinkkejä lapsiarkeen ja vertaistukea, jota ei ehkä muualta saisi. 
Meillä konkreettinen hyöty näkyy erilaisten askarteluvinkkien muodossa. Somessa vilisee monenlaisia vinkkejä askarteluun ja DIY juttuihin. Moneen askarteluun voi ottaa lapsetkin mukaan.
Olen törmännyt monenlaisiin ihaniin ideoihin ja osan olenkin toteuttanut Sennin kanssa yhdessä.

Somesta löysin idean mm. ikkunan koristeluun hammastahnalla. Tästä ideasta onkin meille iloa pitkäksi aikaa kun tein tästä hieman pidemmän projektin, joulukalenterin muodossa.
Lastenhuoneen oveen löysin myös hauskan talvisen koristeluidean. Valkoisesta ovesta syntyi lumiukko varsin helpoilla ja yksinkertaisilla askarteluilla. Erivärisistä kartongeista syntyi lumiukolle silmät, nenä, suu ja napit. Lumiukko tarvitsi vielä kaulahuivin ja se tehtiin valkopilkullisesta punaisesta kontaktimuovista. 
Sennistä oli kivaa painella lumiukon palasia sinitarralla kiinni oveen ja katsoa kuinka siitä lopulta muodostui veikeä lumiukko. Joka aamu tyttö sanoo hymyssä suin "tehtiin hieno lumiukko" ja osoittaa oveaan. Sennin ikkunasta löytyy pikkuinen lumiukko, jonka olemme yhdessä askarrelleet ja sitäkin pitää aina osoittaa ja sanoa "piiiikkuinen lumiukko". :)
Kaikki vinkit eivät tietenkään ole sellaisia jotka voi toteuttaa pienen lapsen kanssa. Joulu taitaa innoittaa ihmiset väkertelemää erilaisia ovikransseja. Nyt on näkynyt ihania kransseja jotka on tehty joulupalloista. Itse ihastuin kranssiin joka oli tehty suodatinpusseista.
Suodatinpussikranssin halusin myös itselleni. Ostin valkoisia suodatinpusseja ja tein niistä ruusukkeita. Ruusukkeet liimasin styroksrenkaaseen kiinni. Kranssista tuli oikein kevyt ja kaunis. Kranssiahan voisi koristella erilaisilla helmillä ja nauhoilla ja ties millä. Minä pidän kranssista sellaisenaan ja lisäsin vain ripustusnarun. En halunnut tehdä siitä liian jouluista, joten se saa koristaa ulko-oveamme koko talven. :)

Mitäs pidät askarteluistamme?
Millaisia askarteluvinkkejä sinä olet löytänyt somesta?Ehkei se some olekaan vain paha juttu, lapsenkaan kannalta, sieltähän voi löytyä ideoita aikuisen ja lapsen yhteiseen puuhasteluun. :)

2 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä postaus! Ja tuo kranssi on I-HA-NA!!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Kranssista tuli kyllä nätti. Harmi että se ei ihan pääse oikeuksiinsa kuvissa kun kuvat ovat sen verran pimeitä. Tulisipa lunta niin luonnonvalo lisääntyisi.

   Poista