perjantai 4. joulukuuta 2015

Muumien talvimaa piparkakuista

Tänä vuonna Nuuskamuikkunen ei olekaan suunnannut etelään, vaan on jäänyt talveksi muumilaaksoon. Muumiperhekin on herännyt talviuniltaan joulunviettoon. 
Nuuskamuikkusen teltta on saanut jouluisen kuvion pintaansa ja muumit ovat koristelleet joulukuusen kauniiksi. Hattivatitkin ovat tulleet joulukuusta katsomaan. Kuusen alle on ilmestynyt joululahjoja, mitähän niissä mahtaa olla.

Viime vuonna tein muumipiparkakkutalon. Se oli melko haastava homma ja yksi ilta/yö menikin siinä kun yritin saada kattoa paikoilleen. Varmasti tuli pari harmaata hiustakin kun kikkailin katon kanssa. Eikä siitä edes tullut sellainen kuin toivoin, mutta näin jälkikäteen kun katselen kuvia tekeleestäni niin ihan hienohan se oli, vaikka katto olikin vinksin vonksin.


Tänä vuonna päätin tehdä jotain helpompaa. Muumit pääsivät taas teemaksi, Muumien talvimaa. Muumitalon sijaan tein Nuuskamuikkusen teltan. Teltta oli superhelppo toteuttaa kun se koostuu kahdesta palasta. :D
Sennin kanssa painelimme muumimuoteilla muumilaakson asukkaita ja kuusen piparkakkutaikinasta. Taikinan maistelu taisi olla taaperosta kaikkein parasta. ;)


Kun kaikki oli paistettu ja piparkakut jäähtyneet, saivat ne koristukset sokerikuorrutteesta. 
Nyyskamuikkusen teltan vierustalle tein lumilyhdyn mariannepalloista. Lahjapaketit syntyivät näppärästi palasokereista joihin tein lahjanarut sokerikuorrutteesta ja päälle laitoin vielä nonparellihelmen.

Tätä piparkakku"taloa" oli kiva puuhastella eikä hermot kiristyneet kertaakaan. Senni tunnisti kaikki hahmot ja ilahtui kun näki että Nuuskamuikkunen oli saanut lumilyhdynkin. 
Kylässä käyneet lapset ovat kovasti ihailleet Muumien talvimaailmaa. :)Onko teillä tehty jo piparkakkutaloa?

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka kiva idea. :)
    Meillä ei vielä ole. Iida kuulemma väsäillyt jotain nyt viikonloppuna kummitädin kanssa. Katsotaan mitä luomuksia saavat aikaan. :)

    VastaaPoista