torstai 3. joulukuuta 2015

Meidän joulukalenterit

Monissa blogeissa on esitelty joulukalentereita. Moni on aloittanut blogissaankin ihan oman joulukalenterin, johon lukijat saavat osallistua, kiva idea.

Ajattelinkin nyt kerto millaisia joulukalentereita meiltä löytyy.
Kaupoissa on jos jonkinlaista joulukalenteria valittavana aina niistä perinteisistä suklaakalentereista lelukalentereihin.
Suklaakalenteria meidän taapero ei vielä saa kun ei osaa sellaista vielä pyytää. Aikanaan kun tajuaa suklaakalentereiden olemassaolon niin varmasti sellaisen saa, mutta vielä noin pienen ei tarvitse saada suklaata niin tiuhaan tahtiin mitä kalenterista saisi. Karkkikkalenteritkin jäivät meidän osalta kauppaan. Lelukalentereita katselin ja olisinkin sellaisen tytölle halunnut, mutta korkean hintansa vuoksi se jäi kauppaan. Tytön isä oli ilmeisesti katsellut ihan samaa kalenteria ja olikin ostanut nyt alesta tytölle kalenterin, josta tulee pieniä muumihahmoja. :)

Sennillä oli viime vuonna muumien joulukalenteri, jonka luukuista muodostui muistipeli. Tänäkin vuonna hän sai muumiaiheisen joulukalenterin, mutta nyt luukuista muodostuu palapeli. Tyttö on kovasti tykästynyt tähän kalenteriin.

Meiltä löytyy myös partiolaisten joulukalenteri. Vilma on aloittanut partion ja toki ostimme häneltä kalenterin. :)
Nyt kalenterissa onkin varsin ihana kuva. Jotenkin muistelisin, että kun itse olin lapsi, oli partiolaisten kalentereissa paljon tylsemmät kuvat. Tämä toki vain muistikuva, voin muistaa väärinkin.
Nyt joulukalenterissa on ainakin ihana kuva ja siitäkin avataan luukku aina innolla.

Lisäksi Senniltä löytyy myös DIY kalenteri, josta kerroinkin jo edellisessä postauksessani. Tähän sain idean siskoltani Jaanalta. Lastenhuoneen ikkunaan tulee joka päivä jokin uusi koristus ja aattona talvi-ikkuna on valmis.
Talvi-ikkuna aloitettiin maalaamalla hammastahnalla lunta ikkunaan. Askartelimme ikkunaan myös pöllön ja lumiukon. Nyt kun eletään joulukuun 3. päivää on ikkunaan tullut lumilyhty ja kaksi tähteä, hammastahnalla maalaten.
Tästä DIY kalenterista Senni ei ole nyt päässyt juurikaan vielä nauttimaan, sillä pikkuisemme on ollut kipeänä. Nyt näkyy onneksi jo parantumisen merkkejä. :)

Surkea kuva, mutta idea lienee selviävän tästä.
Sellaisia kalentereja löytyy meidän neidiltä, yksikin olisi riittänyt mutta jotenkin niitä on nyt tupsahdellut useampi. :D
Entä me aikuiset sitten? Jos totta puhutaan, niin mieleeni ei edes tullut että meilläkin voisi olla kalenterit. 
Teppo pääsi kuitenkin yllättämään minut! Hän oli tehnyt minulle DIY joulukalenterin! <3
Joulukalenterini koostuu narussa roikkuvista, numeroiduista, pyykkipojista. Pyykkipojissa roikkuu raaputusarpoja, itsenäisyyspäivälle ja aatolle hieman erikoisemmat kuin muille päiville. Olin todella otettu kalenterista tai lähinnä siitä että hän oli ajatellut minua, suloista eikös. Jännä nähdä tuleeko arvoista mitään, niiden raaputtelu on ainakin hauskaa. Kun minäkin sain noin hienon joulukalenterin, tuli minulle syyllinen olo kun en ollut hommmannut Tepolle kalenteria. Ostin hänellekin sitten ihan oman joulukalenterin, sellaisen arpakalenterin jossa saa raaputtaa aina yhden luukun auki/päivä. Eihän se minun ostamani joulukalenteriarpa ole läheskään niin hieno kuin se minkä minä sain, mutta onhan nyt edes jonkinlainen. Nyt on kaikilla joulukalenterit. 


Onko teidän perheen aikuisilla joulukalentereita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti