lauantai 26. joulukuuta 2015

Meidän JOULU 2015

Niin se joulu taas tuli ja ihana joulu olikin. Vietimme aaton perinteisesti minun vanhempieni luona. Paikalla oli kaiken kaikkiaan 14 henkeä eli tupa saatiin taas täyteen. Hulinaa ja puheen sorinaa riitti, on se vaan ihana kun saatiin läheiset koolle ja vietimme perhejoulun.
Tämä oli muuten pikkuisen siskonpoikani Vilmerin ensimmäinen joulu.
Kokoonnuimme koolle aamupäivästä ja nautimme äidin tekemää herkullista riisipuuroa. Minä sain mantelin! :D
Ruuan jälkeen lapset laitettiin päiväunille. Senni nukahti tapansa mukaan hyvin Mummun ja Papan kanssa. Tyttönen nukkui yli KOLME tuntia, kunnes hänet oli jo pakko herätättää.

Välipalan jälkeen oleskeltiin vain ja jännittyneinä odotimme Joulupukin tuloa. Taaperotkin olivat täpinöissään kun sanoimme, että kohta se Joulupukki tulee. Toiset olivat niin suloisia kun kurkkivat ikkunasta ja tähyilivät näkyykö sitä Joulupukkia.Ja tulihan se Joulupukki. Reippaasti kumpikin taapero, Senni ja Anton, riensivät avaamaan tulijalle oven ja ottivat hänet vastaan. Jännä etteivät vierastaneet. :)
Senni jopa uskaltautui istumaan Joulupukin syliin ja kuten oli jo suunnitellut halusi hän "tilittää tekopaataa". Tekoparta oli kuulema pehmeä.  :D
Hupsu tyttö, hän on sitä mieltä että kaikilla parrakkailla on tekopaata. ;)
Kiitokset vielä Joulupukille kun tulit käymään meillä. :)

Kun Joulupukki kävi, soitti isäni kitaralla muutamista joululauluista pätkät. Pitkin iltaa isänä soitteli kitaralla erilaisia joululauluja ja lasten iloksi myös perinteisiä lastenlauluja. Tästä taitaa tulla ihan perinne. Olisikin kiva, että lasten jouluun kuuluisi Papan kitaralla soittamat joululaulut.

Senniä selkeästi kiinnosti paljon enemmän Joulupukki kuin lahjat. Sen lahjan jonka Joulupukki ojensi, tyttö avasi ihan mielellään, mutta sen jälkeen lahjat eivät enää kiinnostaneetkaan. Sama juttu oli viime vuonna, ensimmäisen lahjan jälkeen pakettien avaaminen ei enää kiinnostanut kun pieni halusi tutkailla sitä lahjaa joka ensimmäisestä paketista tuli.
Pitkin iltaa houkuttelimme tyttöä avaamaan lahjojaan ja aina välillä hän avasikin aina yhden. Kun paketti oli avattu, oli hän aina hyvin kiinnostunut siitä mikä sieltä oli milloinkin ilmestynyt.
Ainakaan tuo tyttönen ei ole lahjavuoren perään ja availe lahjoja vain liukuhihnamaisesti, hän haluaa mieluummin tutkia tarkoin mitä mistäkin paketista tuli ja keskittyä niihin. Katsotaan, josko ensi vuonna lahjojen avaaminen kiinnostaisi enemmän. :D
Aattoilta sujui jouluruokia herkutellen ja saunoen. Ruokapöytä notkui jos jonkinlaista herkkua. Vanhempani olivat jälleen laittaneet parastaan ja me lapsetkin toimme jotain syötävää mukanamme. Kenenkään maha ei taatusti jäänyt nälkäiseksi.
On se jouluruoka vain niin hyvää!
Minä toin mukanani mausteisen fariinikakun, jonka tein kinuskikissan ohjeella. :)

Senni on oikea saunatyttö! Reppana oli höpissyt jo viikko tolkulla saunasta niin olihan se mentävä joulusaunaan. Teppo kaatoi vähän jääkylmää vettä löylykauhalla tytön päähän. Siitähän tyttö innostui, halusi lisää! Joka kauhallisen jälkeen kuului vain "hrrr, lisää!". Välillä oli pakko toppuutella ja sanoa että lämmitellään välillä.
Isäni oli hommannut myös saunavihdan ja Teppo vihtoi sillä selkääni, ai että tuntui hyvältä ja se tuoksu, aah.

Me aikuiset availimme lahjat illan mittaan. Kaikenlaista ihanaa ilmestyi paketeista. Lahjojen avaaminen vie yllättävän paljon aikaa. Johtunee siitä, että meillä jokainen avaa pakettinsa vuorotellen. Näin jokainen näkee mitä kukin saa. Minusta tämä on hyvä tapa, minusta on ainakin kiva että keskitytään vuorotellen jokaisen lahjoihin eikä niin, että kaikki avaisivat lahjansa yhtä aikaa. Meillähän on ollut jo monena vuotena tapana, että teemme itse lahjat. Näin jokainen voi kertoa tekemästään lahjasta enemmän lahjansaajalle ja on kiva nähdä jokaisen reaktio lahjoista. :)


Illalla jokainen suuntais koteihinsa. Me kävimme vielä haustaumaalla ja veimme kynttilöitä läheisten haudoille. Hautausmaalla oli niin kaunista, vaikka lunta ei ollutkaan, kynttilät toivat kaivattua valoa. Äidilleni tämä oli varmasti raskaskin joulu, hänen äitinsä kuoli tässä hiljattain. Hautajaisetkin ovat vasta ensi viikolla. Kyllä äiti osasi varmasti myös nauttia joulusta. Hän sanoikin että Mummo oli aina tykännyt joulusta ja laittanut ihanan joulun kun äitini ja hänen sisaruksensa olivat lapsia, vaikka rahaa ei paljoa ollutkaan. Mummo olisi varmasti toivonut, että vietämme lämminhenkisen perhejoulun. Hautausmaalla sytytin Mummonkin muistolle kynttilän palamaan.


Aamulla, joulupäivänä, saapuivat Vilma ja Mummi (Tepon äiti) luoksemme joulua viettämään. Tarjosimme jouluruokaa ja iltapäivällä lapset saivat availla lahjoja.
Nyt Sennikin oli innoissaan lahjoista kun näki Vilman innon. Pari lahjaa Senni avasi innoissaan siskonsa avustuksella, mutta sitten into taas lopahti ja telkkarista tuleva Risto Räppääjä-elokuva vei voiton. :D
Vilma availi omat lahjansa samantien ja Sennikin sai avattua omansa pitkin päivää ja iltaa. :)

Tänään ollaan otettu ihan rennosti, syöty hyvin ja herkuteltu. Minä tein meille piparkakkurahka täytteisen kääretortun suklaakermakuorrutteella. Pakkasin kääretorttua Vilmalle kotiin viemisiksikin, ei me sitä keskenään oltaisi saatu syötyäkään.

Harmi että tänä jouluna ei ollut lunta. Tänään oli kuitenkin pakko päästä jo lasten kanssa ulos. Jestas että olikin kylmä! Ilma oli kostea sateen jäljiltä ja maa jäässä ja hieman pakkasen puolella ja tuuli oli kova. Lapset rikkoivat kepillä vesilätäköiden pinnalla olevaa jäätä ja leikkivät onkivansa. Senni ilmoitti olevansa Nuuskamuikkunen joka kantoi onkea olallaa. :D
Kauaa ei ulkona viihdytty kun oli niin kylmä. Tunnin jälkeen oli jo pakko mennä sisälle.

Illan olen tutkinut Sennin kanssa saatuja lahjoja ja nauttineet lämpimästä vaahtokylvystä. Varmaan pari seuraavaakin päivää menee lahjoja tutkien ja hämmästellen, mutta pikkuhiljaa se tavallinen arki alkaa taas. :)

Saimme ihanan ja lämminhenkisen perhejoulun, joka sisälsi hulinaa ja huisketta, mutta myös rentoa oleilua rakkaiden seurassa.

1 kommentti: