tiistai 22. joulukuuta 2015

Jouluisia leipomuksia ja kakku ylioppilaalle

Iiik kohta on jo jouluaatto! Täällä odottaa ainakin yksi innokas pikkutyttö pukin tuloa kuin kuuta nousevaa. :D

Onneksi joulupukki on nähty jo kaupoissa niin ei ehkä jännitä sitten niin paljoa kun se pukki aattona koputtelee oveen.
Päivittäin tyttö kysyy tuleeko joulupukki ja saako hän lahjoja. Kun hän on osannut olla kiltti ja saa siitä kehuja, sanoo tyttö tohkeissaan "nyt joulupukki tuo minulle lahjoja!". 
Lasten kanssa joulun odotuksessa on kyllä ihan omanlainen fiilis ja jännitys päällä. :)

Onneksi ei tarvitse enää kauaa odottaa. Odotusta on helpottanut myös kylässä käyneet vieraat, silloin aikakin kuluu nopeammin. Vieraille olen tarjonnut aina jotain jouluista herkkua.
Yhtenä esimerkkinä superherkulliset ja helpot piparminttubiiti, joiden ohjeen otin Kinuskikissan helpot suosikit- kirjasta. Toisen helpon herkun, piparitryffeleiden, ohje taas löytyi Hellapoliisin Ruokavuosi, sesonkien herkkuja-kirjasta.

Sunnuntaina vietimme siskoni tyttären ylioppilaskahvituksia. Minä sain kunniaksi leipoa sinne kakun. Toiveena oli sitruunajuustokakku. Sellaisen vasta valmistunut myös sai. Sitruunan kaveriksi kakussa oli myös appelsiinin makua.

Hyydytettäviin juustokakkuihin tykkään tehdä keksipohjan. Yleensä sekoitan keksimurskaan sulaa rasvaa, mutta nyt käytin hedelmäsosetta ja se toimi hyvin.  Kakku oli ihanan raikas ja taisi upota hyvin kaikille. 
Koristeeksi kakku sai kiilteen sekä sitruunaviipaleita, karambolaa, sirtuunamelissan lehtiä ja sokerihelmiä. Kakusta tuli muuten ihan kivan näköinen, mutta siitä tuli mielestäni liian littana. Olisi pitänyt tehdä se pienempään vuokaan, niin se olisi saanut enemmän korkeutta. Tärkeintä kuitenkin oli että kakku maistui hyvälle. :)
1 kommentti: