sunnuntai 27. joulukuuta 2015

DIY lahjat, minulta muille

Nyt on lahjat jaettu ja avattu.
Meidän perheellä on ollut jo monena vuotena ihana tapana tehdä lahjat itse. Tänäkin vuonna minä väkertelit yhtä sun toista ja osan tekemisen aloitin hyvissä ajoin jo syksyllä. Kauheasti olisi tehnyt mieli kertoa lahjojen saajille jo etukäteen mitä heille teen, mutta maltoin pitää suuni kiinni. Jouluaattona paljastui mitä kaikkea paketit kätkivät sisälleen.


Pakettien päälle tein soodamassasta pitsipainatuksilla koristeltuja sydämiä.
Pienillä leimasimilla kirjoitin nimet sydämiin.


Betonisienet:
Nämä tein jo syksyllä, sillä halusin ehtiä tekemään ne ennen mahdollisia pakkasia. Lisäksi näiden tekemiseen tarvitsin vaahteranlehtiä.
Vuorasin pienen siivilän, jonka olin asetellut kulhon päälle, kelmulla ja vaahteranlehdillä. Tein betonimassan ja kaadoin sitä siivilään. Näin muodostui sienelle lakki. Heti perään asetin pohjasta aukinaisen kertakäyttömukin lakkiosaan kiinni ja täytin mukin betonilla, sieni sai näin jalan.
Painelin piparimuotilla perunasta sydämenmuotoisen muotin. Sydämen muotoisen perunanpalan painoin sienen jalan pohjaan, merkiksi siitä että ne on tehty rakkaudella.
Kun betoni oli kuivunut, irroitin perunanpalan, mukin, lehdet ja kelmun. Annoin vielä kuivua pari päivää, jotta betoni olisi varmasti kauttaaltaan kuivaa.
Lopuksi vielä maalasin sienet, lakkiin maalasin hauskoja pilkkuja.

Poreilevat kylpykakkuset:
Näiden tekeminen oli helppoa ja hauskaa!
Näitä ollaan käytetty Senninkin kanssa välillä ammeessa ja iho jää ihanan pehmeäksi ja kosteutetuksi. Meillä ei tänä talvena, ainakaan vielä, olla pahemmin kärsitty atopiasta kun ollaan lilluttu välillä kylpykakkuskylvyssä. Kakkuset sisältävät kookosöljyä joka kosteuttaa ihoa. Tekemissäni kylpykakkusissa on mieto piparmintun tuoksu.
Kylpykakkusia tein kahta eri kokoa, isompia niille joilla on amme ja pienempiä niille joilla ei ammetta ole. Jos ei omista ammetta, saa kylpykakkusista ihanan jalkakylvyn.
Kylpykakkuset ovat varmasti myös lasten mieleen, sillä ne poreilevat kun ne laittaa veteen. :)


Unisiepparit:
Uniseippareiden teko oli myös hauskaa puuhaa. Pyrin tekemään suht selkeät ja ajattomat unisiepparit ja aika kauniita niistä tulikin.Tossut:
Teppo toivoi joskus aikanaan tietynmallisia tossuja, koska edelliset olivat jo kuluneet puhki. Yritinkin kutoa sellaisia, mutta siitä ei tullut mitään. En ole kovin hyvä kutomaan ja käyttämäni lanka oli niin ohutta, että palasten teko kesti ikuisuuden ja niistä tuli liian ohkaisia.
Olin jo luovuttaa kokonaan tossujen suhteen. Päätin kuitenkin vielä yrittää virkata tossuja. Ostin paksumpia lankoja ja ryhdyin tuumasta toimeen. Etsin netistä ohjeen jonka ymmärsin ja virkkausprojektini alkoi. Sain kuin sainkin aikaiseksi tossut! Onnistuin! Niistä tuli ihan kelvollisen näköiset.

Tästä innostuneena ryhdyin tekemään myös lapsille tossuja. Tossujen tekeminen sujui varsin helposti. Ainut mikä tuotti välillä päänvaivaa, oli se että minkä kokoisia paloja kannatti tehdä, jotta tossuista tulisi saajalleen sopivat. Kyllä siinä muutama ilta vierähti kun mittailin ja mietin, mutta kaikki tossut valmistuivat ajallaan. Virkkaaminen oli kivaa, palojen yhdistely ja päättely oli vähemmän mukavaa puuhaa mutta kun tossut sai valmiiksi, sai olla tyytyväinen.
Suodatinpussikranssi:
Meidän oveamme koristaa suodatinpussikranssi ja päätin tehdä yhden sellaisen joululahjaksikin. Varsin koukuttavaa puuhaa. :D
Sellaisia joululahjoja tein tänä vuonna. 
Mitäs mieltä olette niistä?
Viime vuotiset lahjat voit käydä katsomassa tästä.

4 kommenttia:

 1. Oijoi, miten ihania lahjoja olet tehnyt!! Mä ihailen kaikkia, jotka osaavat aloittaa lahjojentekemisen hyvissä ajoin - mulla nimittäin kaikki jää aina viimeisille viikoille eikä silloin enää ehdi tehdä kaikkea. Unisiepparit on tosi nättejä! Heti tuli innostus tehdä itsekin pieniä sieppareita vaikka ikkunaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emonen.
   Unisieppareita voisi tehdä vaikka missä väreissä ja erikokoisina. Jos haluaa hieman runsaamman unisiepparin niin voi lisäillä helmiä yms.
   Näiden tekeminen oli kyllä hauskaa. :)

   Poista