tiistai 24. marraskuuta 2015

Kirje Joulupukille

Tasan kuukausi jouluun!
Nyt voi jo aloittaa joulupuuhat oikein luvan kanssa. :)

Muistan kuinka itse pienenä kirjoittelin sisarusteni kanssa aina kirjeen Joulupukille. Katselimme lelulehtiä ja sieltä niitä toiveita usein löytykin.
Nyt oma tyttärenikin alkaa jo olla sen ikäinen, että ymmärtää jotakin joulupukista ja lahjoista.
Kun tytöltä kysyy, mitä toivot joululahjaksi, on vastaus selvä, RUMPU!
Tämä toive tulee varmaankin siitä, että muskarissa soitetaan aina alkurumpua ja Sennin ihailemalla Risto Räppääjälläkin on rumpu.
Tämä on siis pikkuisemme ensimmäinen joululahjatoive, rumpu.
Katsotaan toteutuuko neidin toive.

Koska jouluun on tosiaankin enää kuukausi aikaa, sai taaperomme kirjoittaa ensimmäisen kirjeensä Joulupukille.
Tyttönen piirsi kirjeeseen kuvan Joulupukista ja tontuista. Minä toimin kirjurina. Toiveeksi kirjoitettiin tietenkin se rumpu. Kysyin haluaisiko hän jotain muutakin kuin rummun, sain vastaukseksi, lahjoja. :D
Lahjatoivelistassa lukee siis nyt rumpu ja lahjat. :D
Minä olen itse tehnyt listan lahjoista jotka voisivat olla sopivia neitokaiselle. Pyrin välttämään turhan roinan kerääntymisen nurkkiin, siksi lista ei ole kovin pitkä ja siihen kuuluu kaikenlaista tarpeellasti kuten lakanat. Toki lelujakin löytyy tekemältäni listalta, mutta melko rajallisesti.

Minun tekemä lahjatoivelista pysyy ihan vain puhelimeni muistissa, mutta Sennin kirje toimitettiin Joulupukille. Senni kääri sen isänsä kanssa rullalle ja rulla vietiin parvekkeen hyllylle tonttua odottamaan. Tontulle sytytettiin tuikut lyhtyihin, jotta hän näkisi tulla ja parvekelasitus jätettiin raolleen jotta tonttu pääsisi sisään parvekkeelle.
Täällä tontut olivatkin valppaina, sillä varsin pian kirje oli kadonnut. Tonttu oli jättänyt jälkeensä pienen lahjan. 
Hyllyn päältä löytyi pieni lumisadelepallo jossa oli tontun kuva. Senni ilahtui lumisadepallosta, katseli sitä kädessään ja sanoi "kiltti tonttu". Tonttua myös kiiteltiin illalla useaan kertaa.
Harmillisesti lumisadepallo tipahti leikeissä lattialle ja siihen tuli särö josta vuotaa nyt vettä. Minä koitin paikkailla halkeamaa teipillä, mutta eihän se tietenkään siitä vesitiivistä tehnyt. Onneksi kyseessä on muovinen pallo eikä lasinen. No elämässä sattuu ja tapahtuu, onneksi kirje on nyt tontun matkassa ja pääsee varmasti Joulupukin luettavaksi.
Lumisadepallo on nyt koristeena, en ainakaan vielä raaskinut heittää sitä pois.Joko teillä on kirjoitettu kirjeet joulupukille? :)

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis lumisadepallo,harmi että alkoi vuotamaan.
    Meillä ei olla vielä kirjoitettu pukille.Me aina laitetaan lasten kirjeen Korvatunturille ja sitten keväällä tulee vastaus Pukilta:)
    Minulla on lahja-ja muut puuhat ihan vaiheessa tai oikeastaan ihan aloittamatta,mutta jotain ideoita olen jo bongaillut lelukuvastoista.Yritän keksiä kehittäviä leluja lahjaksi ja sitten jotain käytännöllistä.Oppi&Ilo-jutskat on aika kivoja...

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus! Meillä ei ole vielä kirjoitettu joulupukille. Joulukuun kiireisiin siirretään tämäkin asia! :D

    VastaaPoista